Dla mnie bez różnicy, nie chciałabym urodzić przed terminem, ale jakbym miała wybierać dziecko z końca roku, czy z początku, to zdecydowanie wolę z końca (bo młodsze), w styczniu urodzić najgorzej! Mam nadzieję, że będzie planowo lutyCzy czujecie ulge, ze juz koniec roku?!!! Ja tak bałam sie porodu w grudniu. Jutro juz styczen ufff!! Wyluzuje nawet wypralam wczoraj rzeczy dla małej!A w weekend sie spakuje do szpitala
reklama
To ja mam odwrotnie. Dla mnie grudzien to najgorszy miesiąc do rodzenia. Dziecko zawsze jest w tyle a idzie w tym samym czasie do przedszkola czy szkoły takze ja jak widzę styczen to jestem spokojna chociaz na porod jeszcze za szybkoteraz sobie mowie byle do poczatku lutego moge rodzic moj maz urodzony w styczniu, corka w lutym ja w marcu ciekawe kiedy hanna wyjdzie mamy zawsze imprezowy początek rokuDla mnie bez różnicy, nie chciałabym urodzić przed terminem, ale jakbym miała wybierać dziecko z końca roku, czy z początku, to zdecydowanie wolę z końca (bo młodsze), w styczniu urodzić najgorzej! Mam nadzieję, że będzie planowo luty
Ja tam z listopada jestem, mam koleżankę z 30 grudnia i żadna z nas nie była w tyle, w nauce zawsze najlepsze w klasie Za to w tej samej klasie miałyśmy dziewczynę z początku stycznia co nawet gimnazjum nie skończyła, bo zaszła w ciążę, zresztą jakiś czas temu ją spotkałam to też była w ciąży, już nawet nie wiem której Może ona mi tak ten styczeń obrzydziłaTo ja mam odwrotnie. Dla mnie grudzien to najgorszy miesiąc do rodzenia. Dziecko zawsze jest w tyle a idzie w tym samym czasie do przedszkola czy szkoły takze ja jak widzę styczen to jestem spokojna chociaz na porod jeszcze za szybkoteraz sobie mowie byle do poczatku lutego moge rodzic moj maz urodzony w styczniu, corka w lutym ja w marcu ciekawe kiedy hanna wyjdzie mamy zawsze imprezowy początek roku
Renesmee
Aktywna w BB
Ja mam syna ze stycznia i ciekawi mnie czy córcia też w styczniu się nie urodzi bo syna miałam też na luty luty 2009 co do seksu - my nadal tak, ale robię to głównie dla niego i może ze dwa razy w tyg. Zastrzegłam mu jednak że w 9 miesiącu koniec xD i nie ma że boli
MimiiMalwina
Fanka BB :)
Cze.u z góry zakładacie ze Urodzicie wcześniej nawet o msc czasu ??? aż tak często to się zdaza?Dla mnie bez różnicy, nie chciałabym urodzić przed terminem, ale jakbym miała wybierać dziecko z końca roku, czy z początku, to zdecydowanie wolę z końca (bo młodsze), w styczniu urodzić najgorzej! Mam nadzieję, że będzie planowo luty
kwiatek250
Mam dokładnie to samo, na plecach duszności, na prawym mnie jest bardzo niewygodnie spać, więc unikam, na lewym koszmar, bo biodro boli niemiłosiernie, a jeszcze tydzień telu wylądowałam na urgence z bólem pod prawymi żebrami.... dobrze, że chociaż to mi przeszlo. No i ja w ciągu dnia też leżę.Dziewczyny, czy Was tez bola biodra od ciaglego spania na lewym i prawym boku? Dobija mnie ta pozycja, juz sie przez to nie wysypiam... a jak klade sie na plecach to ewidentnie robi mi sie duszno, wiec bez szans.
Poduszki, rogale, pod biodro, pod tyłek, pod nogi, między nogi... ja już wszystko przerobiłam... na raz , dwa się sprawdza, a potem jest tak samo....
Ja nie zakładam, że urodzę wcześniej Wręcz przeciwnie - jestem prawie pewna, że będzie to po terminie, dlatego od 38tc. herbatka z liści malin i inne babcine metody Nie wiem jak często się to zdarza, przy pierwszej ciąży raczej rzadko, co prawda moja siostra oba dzieciaczki urodziła wcześniej, ale ja nie mam problemów z szyjką jak ona, tylko tak sobie gdybam, że w styczniu urodzić bym nie chciałaCze.u z góry zakładacie ze Urodzicie wcześniej nawet o msc czasu ??? aż tak często to się zdaza?
kwiatek250
Ja nie mogę uwierzyć, że jesli wytrzymam jeszcze 13h15, to urodzę w nowym roku i zacznę mój wymarzony kolejny cel 34 tydzieńCzy czujecie ulge, ze juz koniec roku?!!! Ja tak bałam sie porodu w grudniu. Jutro juz styczen ufff!! Wyluzuje nawet wypralam wczoraj rzeczy dla małej!A w weekend sie spakuje do szpitala
Ostatnia edycja:
MimiiMalwina
Dziękuję. Muszę zrobić wyprawkę jak najszybciejChusteczki nawilżające jak coś a jak coś to pisz pytaj nie pisałam z czego co, bo każdy kto co woli ale jak będziesz chciała to Ci dopisze co z czego brałam zamawialam w aptece melissa. A te rzeczy na dole sobie stacjonarnie dokupię.
Poród według terminu 20 lutego i dlatego ciągle sobie wmawiam że mam czas
reklama
MimiiMalwina
Uff bo czytając komentarze zaczęłam się obawiać mam termin 20 lutego i liczę że Ignas nie urodzi się dużo wcześniej. Muszę zabrać się za pakowanie torby A przede wszystkim zakup apyeczmych rzeczyJa nie zakładam, że urodzę wcześniej Wręcz przeciwnie - jestem prawie pewna, że będzie to po terminie, dlatego od 38tc. herbatka z liści malin i inne babcine metody Nie wiem jak często się to zdarza, przy pierwszej ciąży raczej rzadko, co prawda moja siostra oba dzieciaczki urodziła wcześniej, ale ja nie mam problemów z szyjką jak ona, tylko tak sobie gdybam, że w styczniu urodzić bym nie chciała
Mam wrażenie że jedna jestem tak malozorganizowana nie wiem co się ze mną dzieje