reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Bo jak są to zwykłe sklepy to niestety, jak ktoś w handlu nie pracował to ufa jednak Sprzedawcy, w końcu tego od niego oczekujemy. Niestety, każda branża ma targety/plany które muszą wyrobic, żeby dostać premie. I tym sposobem w jednym miesiącu najlepsze jest to, a w następnym to. Nie mówie, że chodzi tu o foteliki czy konkretny produkt, ale jak sklep nie doszkala to sprzedawca też nie ma obowiązku posiadania wiedzy na ten temat.
Tylko, że to było w firmowym sklepie Maxi Cosi... Skoro tam przyszliśmy to znaczy, że jesteśmy zainteresowani ich marką, więc mogliby się bardziej wysilić, ale pewnie jak prawie wszędzie chcieli sprzedać co im zalega. Ostatecznie i tak kupiliśmy i wózek i fotelik u dystrybutora, bo w firmowym sklepie mieli tylko zestaw z wystawki (dlatego taka korzystna cena), niewiele więcej zapłaciliśmy, a mamy przynajmniej nowe :)

reklama
Nie ma potrzeby wiedzieć jak duże będzie dziecko. Są oryginalne wkładki w łupinach, które wkłada/wykłada się w zależności od wagi i wielkości dziecka. Obsługa w sklepie specjalizuje się w danych tematach. Jeżeli nie znają się na doborze fotelików a je mają to bardzo słaby sklep. Fotelik dobiera się do danego samochodu. Kanapy są różnego nachylenia i można wybrać nawet najdroższy z wszystkimi testami a nie będzie pasować. Nie da się dobrać dobrze bez przymiarki.
Ja myślę, że znać, to się oni znają - w końcu sklep firmowy, tylko my za bardzo nie wiedzieliśmy o co pytać no i byliśmy tam wtedy głównie po wózek, fotelik nam pokazała przy okazji, bo był w zestawie. Tak, czy siak mogliby sami powiedzieć, co jest ważne w doborze odpowiedniego fotelika, a nie proponować pierwszy z brzegu, który akurat chcą sprzedać.

Nie wiem, bo my nie mamy bazy, chłopak kupił tylko isofixa, a potem się zorientował, że to jest do bazy, a bazy takie drogie, że odpuściliśmy, ale z tego co mówiła babka w sklepie, to z bazą wypięcie fotelika to chwila, z pasami jest gorzej, ale po wypięciu normalnie można go używać jako nosidełka albo wózka (do 2h, bo to nie tak wygodne jak gondola, wiadomo), bo pasuje do stelaża od wózka. Teraz to chyba każda marka tak robi, że fotelik można wpiąć zamiast gondoli, jak np. dziecko zaśnie w foteliku, czy na chwilę się gdzieś z dzieckiem idzie ;)
Okii dzieki za info :) mi cos kolezanka mowila ze chodzi o to ze dzieci nie sa w odpowiedniej pozycji w foteliku - moze dlatego tylko do 2h

@Beti.mama firmowy sklep 🙉 jestem w szoku
No ja też, myślałam, że w firmowym sklepie fachowo doradzą. Owszem babka wydawała się być zaangażowana, ale bardziej chyba jednak w sprzedaż niż faktyczną pomoc w wyborze i doradztwo, zero wspomnienia o kompatybilności fotelika z autem, o różnicach między fotelikami, najwięcej to w sumie o bazach powiedziała, bo to najdroższe. Aż dziw, że opinie mają bardzo dobre.

My walizkę mamy prawie spakowana. Co prawda codziennie chodzę i jeszcze coś mi się przypomina i dokładam. Zostalo kilka rzeczy na które jeszcze czekam i ubranka dla maleństwa. No i zostało jeszcze przygotować fotelik itp.
Jak jest u Was w szpitalach? Czy torbę na wyjście tj kombinezon itp przynosi partner czy zabieracie to ze sobą od razu ? Pakujecie się w jedną walizkę czy dzielicie na dwie ? Tj do porodu oddzielnie i reszta oddzielnie?

My walizkę mamy prawie spakowana. Co prawda codziennie chodzę i jeszcze coś mi się przypomina i dokładam. Zostalo kilka rzeczy na które jeszcze czekam i ubranka dla maleństwa. No i zostało jeszcze przygotować fotelik itp.
Jak jest u Was w szpitalach? Czy torbę na wyjście tj kombinezon itp przynosi partner czy zabieracie to ze sobą od razu ? Pakujecie się w jedną walizkę czy dzielicie na dwie ? Tj do porodu oddzielnie i reszta oddzielnie?
Ja w sumie nie wiem jak jest, ale teraz pewnie będzie problem z dowiezieniem rzeczy, więc jak się zmieszczę to wezmę wszystko od razu w jedną walizkę: rzeczy do porodu, na pobyt w szpitalu i na wyjście plus ubranka i rzeczy potrzebne dla dziecka :)

Ja zobacze jak sie zmieszcze w jedna walizkę. Nie biorę duzo rzeczy bo polowe ostatnio mi sie nie przydała. A kombinezon i fotelik maz dostarczy do szpitala w dniu wypisu. Po co maja zarazki zbierać??

Ja zobacze jak sie zmieszcze w jedna walizkę. Nie biorę duzo rzeczy bo polowe ostatnio mi sie nie przydała. A kombinezon i fotelik maz dostarczy do szpitala w dniu wypisu. Po co maja zarazki zbierać??
Ja właśnie tez myślałam że spokojnie zmieszczę się w srednia walizkę a jak zaczęłam wszystko zbierać to w sumie wszystko jest na styk ;o
O ubrania na wyjście pytam ze względu na sytuacje ktora widziałam u siebie w szpitalu ostatnio gdzie Pan wojskowy mial problem wpuścić ojca z fotelikiem i właśnie kombinezonem bo pandemia. Kazal czekać przy wejściu. I się zastanawiałam jak ta biedna matka z walizka, dzieckiem i bez ubran byla w stanie zejść kilka pięter niżej żeby zapakować dziecko do fotelika ;D

reklama
Ja dzisiaj zrobiłam apteczne zamówienie, dla dziecka i dla siebie, jutro prasowanie po nowym roku muszę dokupić parę rzeczy i pakowanie :)

Do góry