zgredzus
Fanka BB :)
O to chodzi, że każdy fotelik jest inaczej wyprofilowany i należy dobrać fotelik do samochodu, bo źle dobrany robi krzywdę. I nie mówiąc tu tylko o wypadkach, ale pozycji malucha. W źle dobranym foteliki główka będzie opadać przez co stanie się jazda bardzo niebezpieczna nawet na krótkich odcinkach, a jednak dziecko w Lupinie powinno jeździć przynajmniej do 10 miesiąca.
Ja to nawet nie interesowałam się za bardzo fotelikami, Cabriofix nam pokazała pani w sklepie (bo mieli go jako zestaw z wózkiem, który kupiliśmy), chłopak uznał, że jest ok i na ten się zdecydowaliśmy. Nie wiem za bardzo czym może się różnić fotelik, żeby była taka różnica w cenie, zwłaszcza, że ten pierwszy to nie jest zakup na lata, a z maluszkiem i tak za wiele autem na początku się nie jeździ [emoji848] Myślę, że Maxi Cosi to na tyle dobra marka, że każdy fotelik będzie bezpieczny, różnica może jest w jakichś detalach, materiałach? Chłopak mówi, że za siedzenie kierowcy tyłem go nie wciśnie, sam jest wysoki, więc ma fotel trochę odsunięty, ale myślałam, że w kombi nie będzie z tym problemu... może to jest właśnie jego wada, że jest tak dość mocno wyprofilowany?