reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U nas brzuch się juz zaczął opuszczac. Wkoncu mogę dopiąć swoj biustonosz bo obwod pod biustem się zmjiejszyl;p ruchy małej dużo delikatniejsze jak wcześniej. Bardziej ucisk na pachwiny juz podczas jakiegoś ruchu.
Mam wrażenie że zbliżamy się do końca dużymi krokami ;o

ranyyy ... dlaczego maxi cosi pebble kosztuje 800zl a cabriofix 400 (!?) 😰 juz mam niezlego mindfucka jesli chodzi o te foteliki....
Ja to nawet nie interesowałam się za bardzo fotelikami, Cabriofix nam pokazała pani w sklepie (bo mieli go jako zestaw z wózkiem, który kupiliśmy), chłopak uznał, że jest ok i na ten się zdecydowaliśmy. Nie wiem za bardzo czym może się różnić fotelik, żeby była taka różnica w cenie, zwłaszcza, że ten pierwszy to nie jest zakup na lata, a z maluszkiem i tak za wiele autem na początku się nie jeździ 🤔 Myślę, że Maxi Cosi to na tyle dobra marka, że każdy fotelik będzie bezpieczny, różnica może jest w jakichś detalach, materiałach? Chłopak mówi, że za siedzenie kierowcy tyłem go nie wciśnie, sam jest wysoki, więc ma fotel trochę odsunięty, ale myślałam, że w kombi nie będzie z tym problemu... może to jest właśnie jego wada, że jest tak dość mocno wyprofilowany?

Ja to nawet nie interesowałam się za bardzo fotelikami, Cabriofix nam pokazała pani w sklepie (bo mieli go jako zestaw z wózkiem, który kupiliśmy), chłopak uznał, że jest ok i na ten się zdecydowaliśmy. Nie wiem za bardzo czym może się różnić fotelik, żeby była taka różnica w cenie, zwłaszcza, że ten pierwszy to nie jest zakup na lata, a z maluszkiem i tak za wiele autem na początku się nie jeździ 🤔 Myślę, że Maxi Cosi to na tyle dobra marka, że każdy fotelik będzie bezpieczny, różnica może jest w jakichś detalach, materiałach? Chłopak mówi, że za siedzenie kierowcy tyłem go nie wciśnie, sam jest wysoki, więc ma fotel trochę odsunięty, ale myślałam, że w kombi nie będzie z tym problemu... może to jest właśnie jego wada, że jest tak dość mocno wyprofilowany?
A powiedz mi wypina sie go bez problemu z bazy i mozna uzywac jako nosidelka?

Hej dziewczyny. Dopadło mnie przeziębienie niestety... bol gardła, męczący katar i zatoki. Domowe sposoby nie pomagają wcale 😩 jak moge się jeszcze ratować? Miałyście przeziębienie w ciąży?
Ja na szczęście nie miałam żadnej infekcji póki co i oby tak pozostało, bo w obecnych czasach stresowałabym się czy to aby nie covid 😩, a tak na przeziębienie zwykle wygrzewałam się w łóżku, na ból gardła polecam Fiordę (można brać w ciąży), co to zatok i kataru to gorzej, bo zwykle brałam jakieś leki typu Metafen Zatoki, czy Cirrus, a tego w ciąży raczej nie wolno :( Jedynie jakieś inhalacje (o ile można), na chwilową ulgę, ale katar podobno sam musi przejść, leczony trwa niby tydzień, a nieleczony 7 dni czy jakoś tak :D

reklama
A powiedz mi wypina sie go bez problemu z bazy i mozna uzywac jako nosidelka?
Nie wiem, bo my nie mamy bazy, chłopak kupił tylko isofixa, a potem się zorientował, że to jest do bazy, a bazy takie drogie, że odpuściliśmy, ale z tego co mówiła babka w sklepie, to z bazą wypięcie fotelika to chwila, z pasami jest gorzej, ale po wypięciu normalnie można go używać jako nosidełka albo wózka (do 2h, bo to nie tak wygodne jak gondola, wiadomo), bo pasuje do stelaża od wózka. Teraz to chyba każda marka tak robi, że fotelik można wpiąć zamiast gondoli, jak np. dziecko zaśnie w foteliku, czy na chwilę się gdzieś z dzieckiem idzie ;)

Do góry