reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To duze dziecko bedzie jak juz tyle wazy a Ty co 2tyg chodzisz do gina?
Co dwa tygodnie, teraz już rzadziej, bo na początku chodziłam co tydzień ... ja mam ciążę wysokiego ryzyka (patologiczną, to się chyba mówi...), mam szew od 22 tyg., bo jest lejek i skrócona szyjka, dziecko dostało steryd na rozwój płuc, bo już od kilku tygodni mogło być na świecie (raz już udało się zapobiec! w 27 tyg. miałam skurcze, co kilka minut...), więc u mnie to przebiega inaczej. Ja leżę i wstaję tylko do toalety i na prysznic. Dziś już jest 29+5😊💪🎉

Ostatnia edycja:
reklama
Co dwa tygodnie, teraz już żadziej, bo na początku chodziłam co tydzień ... ja mam ciążę wysokiego ryzyka (patologiczną, to się chyba mówi...), mam szew od 22 tyg., bo jest lejek i skrócona szyjka, dziecko dostało steryd na rozwój płuc, bo już od kilku tygodni mogło być na świecie (raz już udało się zapobiec! w 27 tyg. miałam skurcze, co kilka minut...), więc u mnie to przebiega inaczej. Ja leżę i wstaję tylko do toalety i na prysznic. Dziś już jest 29+5😊💪🎉
No to dobrze😁

Co dwa tygodnie, teraz już żadziej, bo na początku chodziłam co tydzień ... ja mam ciążę wysokiego ryzyka (patologiczną, to się chyba mówi...), mam szew od 22 tyg., bo jest lejek i skrócona szyjka, dziecko dostało steryd na rozwój płuc, bo już od kilku tygodni mogło być na świecie (raz już udało się zapobiec! w 27 tyg. miałam skurcze, co kilka minut...), więc u mnie to przebiega inaczej. Ja leżę i wstaję tylko do toalety i na prysznic. Dziś już jest 29+5😊💪🎉
Czy dostałaś steryd dożylnie? Ile dawek? :)

Czy dostałaś steryd dożylnie? Ile dawek? :)
Dostałam Kortykosteroid w dwóch zastrzykach w odstępie 24h. Pierwszy nie bolał, drugi pierwsze piętnaście minut po było straszne... i przeszło😊, więc luz. Po tych zastrzykach moje dziecko w 10 dni przybrało na wadze 500gr, więc to nie tylko na płuca działa😊💪😍.

reklama
Dziewczyny, moja dzidzia dziesięć dni temu w 28+0 ważyła już 1500g. Dziś mam wizytę (29+5) i boję się, że usłyszę, że ona już ze 2kg waży...🙊🙉🙈😊😍
Eee lepiej w tą stronę, szczególnie, że grozi Ci przedwczesny poród, a 1500g to chyba nie aż tak dużo jak na ten etap ciąży :) Ja mam wizytę jutro (29+4 więc prawie tak samo), to porównamy - obstawiamy z chłopakiem, że może być nawet 1600g 😊 A nie, bo Ty w 28tc. miałaś 1500g! No to ciekawe, ile dzisiaj będzie :D

Do góry