reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny jak tam wasze brzuszki?
U mnie od dwóch trzech dni dzidzie czuć bardzo nisko. Wręcz jak kopie to po pachwinach i mam wrażenie że po kroczu. Trochę mnie to niepokoi że tak nisko bo mam ważenie ucisku między nogami. Ostatnia wizyta dwa tygodnie temu i wszystko było w jak najlepszym porządku. Zastanawiam się czy jest czemu panikować czy tak się dzidzia układa.

U mnie od dwóch trzech dni dzidzie czuć bardzo nisko. Wręcz jak kopie to po pachwinach i mam wrażenie że po kroczu. Trochę mnie to niepokoi że tak nisko bo mam ważenie ucisku między nogami. Ostatnia wizyta dwa tygodnie temu i wszystko było w jak najlepszym porządku. Zastanawiam się czy jest czemu panikować czy tak się dzidzia układa.
Ja raz czuje wysoko a rax jakby zaraz miala mi wypaść 😂takze sama nie wiem czy dobrze ze tak nisko mnie kopie ale zobacze za tydzień na wizycie

Ja raz czuje wysoko a rax jakby zaraz miala mi wypaść 😂takze sama nie wiem czy dobrze ze tak nisko mnie kopie ale zobacze za tydzień na wizycie
No właśnie u nas usg też dopiero za tydzień, a taka wizyta kontrolna za dwa. I też czekam żeby nie siać paniki bez powodu ale te rozpieranie czasem daje mi się mocno we znaki. Jakby dzidzia miała dosłownie wypaść :D

No właśnie u nas usg też dopiero za tydzień, a taka wizyta kontrolna za dwa. I też czekam żeby nie siać paniki bez powodu ale te rozpieranie czasem daje mi się mocno we znaki. Jakby dzidzia miała dosłownie wypaść :D
Taki urok chyba końcówek ciąży 😀 bol pachwin się pewnie zacznie😀 dobrze ze dzidzis daje o sobie znac 😀

Już mi głowa pęka od tego wszystkiego 🤯 ale mam nadzieje, że to wszystko się jakoś niedługo ogarnie. Ciśnienie mam cały czas dobre, więc na wizycie był fałszywy alarm. Czytałam właśnie wszystkie Wasze posty i widziałam że też wesoło nie masz. Ahhh te uroki ciazy 😄 u mnie wyprawka z dnia na dzień wieksza 😃 dzisiaj mam w planach zamówić śpiworek do nosidelka 😃
Nigdy nie może być cały czas z górki, zawsze musi się coś dziać, aż strach myśleć, co jeszcze do lutego się wydarzy 😳😪 U mnie wyprawka trochę zastopowała, po łóżeczko nie mogliśmy jechać przez kwarantannę, ale już za tydzień odbieramy! A reszta rzeczy albo niewybrana jeszcze albo za wypłatami czekamy 😟 Ja to już w ogóle nigdy nie wiem, kiedy ZUS jakąś kasę rzuci 🙄 Ale w sumie zostało kilka dupereli, wózek i fotelik, a wózek już wstępnie wybrany 😊

To od ulozenia zalzy u mnie caly czas w dole sie uklada i kopie mocno i tez boli macica😊

Mój tam nie kopie, ale czuję jak się rusza, raczej w różnych miejscach, na dole też coś tam czasem czuję, tak leciutko, ale nawet nie wiem, czy to dzidziuś, czy jakieś skurcze lub coś innego 🤔 Jak 2 tygodnie temu miałaś wizytę i wszystko było dobrze, to raczej nie ma powodu, żeby panikować, ale zawsze warto obserwować wszelkie odstępstwa od normy ;)

reklama
Ja czuje ze moja cały czas zmienia pozycję. Ciągle czuje w innych miejscach ruchy. Teraz wizyta 15 grudnia ze szczegółowym USG więc czekam z niecierpliwością 🥰

Do góry