reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Masz jakieś przeczucia? U mnie wszyscy mówią że pewnie dziewczynka skoro wstydliwa i nie chce się pokazać :p ale staram się nie nastawiam i nie gdybać. Czekamy cierpliwie do usg :D
A Ty jak czujesz? Ja od początku czułam, że chłopiec (plus zgadzał się przesąd dotyczący upodobań kulinarnych) i miałam rację, chociaż jak się oficjalnie dowiedziałam to trochę mi było przykro, bo dla dziewczynki mieliśmy już wybrane imię, a dla chłopca nie byliśmy przekonani na 100% do żadnego, ostatecznie wybraliśmy zupełnie inne imię, w ogóle nie z listy, ale wtedy już wiedzieliśmy, że to to 😊😍

Ja mam chlopca, ale na początku ciąży koleżanka z pracy przepowiadała że będzie dziewczynka bo dziewczynki ponoć zabierają mamie urodę, a mnie na początku strasznie obsypało pryszczami na buzi, szyi, dekolcie [emoji3061]. Z kolei teściowa twierdziła że właśnie przy chłopcach się tak dzieje i miała rację [emoji16] czekam teraz na potwierdzenie przy porodzie czy że jak mam okropną zgagę to mały będzie miał włosy na głowie [emoji16]
A Ty jak czujesz? Ja od początku czułam, że chłopiec (plus zgadzał się przesąd dotyczący upodobań kulinarnych) i miałam rację, chociaż jak się oficjalnie dowiedziałam to trochę mi było przykro, bo dla dziewczynki mieliśmy już wybrane imię, a dla chłopca nie byliśmy przekonani na 100% do żadnego, ostatecznie wybraliśmy zupełnie inne imię, w ogóle nie z listy, ale wtedy już wiedzieliśmy, że to to [emoji4][emoji7]

A Ty jak czujesz? Ja od początku czułam, że chłopiec (plus zgadzał się przesąd dotyczący upodobań kulinarnych) i miałam rację, chociaż jak się oficjalnie dowiedziałam to trochę mi było przykro, bo dla dziewczynki mieliśmy już wybrane imię, a dla chłopca nie byliśmy przekonani na 100% do żadnego, ostatecznie wybraliśmy zupełnie inne imię, w ogóle nie z listy, ale wtedy już wiedzieliśmy, że to to 😊😍
Ja od początku mam wrażenie że będzie dziewczynka. I taka miałam cicha nadzieję, chociaż w pracy stwierdzili ze chłopak. Na 1 usg było że chyba chłopak. Na drugim że chyba dziewczynka. A teraz czekamy na kolejne żeby w końcu się dowiedzieć... Jeżeli coś kupujemy to w szarościach, bielach albo ecru :D a to co chcemy w kolorze to zostawiliśmy niestety na koniec :D

Ja mam chlopca, ale na początku ciąży koleżanka z pracy przepowiadała że będzie dziewczynka bo dziewczynki ponoć zabierają mamie urodę, a mnie na początku strasznie obsypało pryszczami na buzi, szyi, dekolcie [emoji3061]. Z kolei teściowa twierdziła że właśnie przy chłopcach się tak dzieje i miała rację [emoji16] czekam teraz na potwierdzenie przy porodzie czy że jak mam okropną zgagę to mały będzie miał włosy na głowie [emoji16]
Ja tez mam od drugiego trymestru straszna zgage-ale wloski na glowie mi nie beda przeszkadzaly😁

Ja dzis po badaniach juz dostalam wyniki. Zle mi mocz wyszedl... Takze zaczynam sie martwic... I juz widze po badaniu ze zaczyns mi sie cholestaza ciazowa bo mam na pograniczu wyniki 😥😥😥
Kiedy masz wizytę u lekarza? Pewnie wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapas :) A tej cholestazie można jakoś zapobiegać? Po kwarantannie też będę robiła badania, bo te ostatnio na szybko to pewnie niezbyt miarodajne, jeszcze pojemnik z moczem mi spadł jak się rejestrowałam 😂 zresztą żelazo od tamtych badań biorę 2x dziennie, to morfologia na pewno się zmieniła, ciekawa jestem jak teraz te badania wyjdą. Wykupiłam badania w pakiecie, w którym są też próby wątrobowe, to i diagnostykę cholestazy będę miała przy okazji, na szczęście nic złego się nie dzieję, ale jak już są te badania w pakiecie, to czemu nie skorzystać :)

Hahaha ahh te przesądy :D Ja w sumie na początku ciąży miałam trochę problemów z cerą, ale nie więcej niż normalnie, za to teraz już od dłuższego czasu mam buzię gładką jak nigdy 🤯 I wszyscy mówią, że ciąża mi służy, więc może coś w tym jest (ja zawsze słyszałam, że chłopiec dodaje uroku, a dziewczynka odbiera). Chociaż ani siostrze w ciąży z dziewczynką, ani kuzynce jakoś specjalnie urody nie odebrało, więc chyba tyle w tym prawdy, co w tych włosach i zgadze 😂 Ja mam zgagę i raczej spodziewam się, że moje bobo urodzi się z włoskami, ale nie dlatego, że mam zgagę, a dlatego, że oboje z chłopakiem mamy gęste włosy 😃

Ja od początku mam wrażenie że będzie dziewczynka. I taka miałam cicha nadzieję, chociaż w pracy stwierdzili ze chłopak. Na 1 usg było że chyba chłopak. Na drugim że chyba dziewczynka. A teraz czekamy na kolejne żeby w końcu się dowiedzieć... Jeżeli coś kupujemy to w szarościach, bielach albo ecru :D a to co chcemy w kolorze to zostawiliśmy niestety na koniec :D
No ciekawe co tam się ukrywa, ale jak czujesz, że dziewczynka, to pewnie dziewczynka ;) A kiedy masz wizytę u lekarza?

reklama
To tak jak u nas [emoji16] z mężem mamy gęste, grube włosy więc zdziwiłabym się gdyby dziecko nie urodziło się z włosami [emoji38]
Hahaha ahh te przesądy :D Ja w sumie na początku ciąży miałam trochę problemów z cerą, ale nie więcej niż normalnie, za to teraz już od dłuższego czasu mam buzię gładką jak nigdy [emoji2962] I wszyscy mówią, że ciąża mi służy, więc może coś w tym jest (ja zawsze słyszałam, że chłopiec dodaje uroku, a dziewczynka odbiera). Chociaż ani siostrze w ciąży z dziewczynką, ani kuzynce jakoś specjalnie urody nie odebrało, więc chyba tyle w tym prawdy, co w tych włosach i zgadze [emoji23] Ja mam zgagę i raczej spodziewam się, że moje bobo urodzi się z włoskami, ale nie dlatego, że mam zgagę, a dlatego, że oboje z chłopakiem mamy gęste włosy [emoji2]

Do góry