U nas dziś dokładnie 29+3. Jeszcze tydzień i kolejne USG, już chyba jedno z ostatnich. Ależ mnie ciekawość zjada kto to tam w końcu jest![]()
Ja bym chyba oszalała, gdybym nie wiedziałaNo ja niewiem nadal co tam sie kryje£![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas dziś dokładnie 29+3. Jeszcze tydzień i kolejne USG, już chyba jedno z ostatnich. Ależ mnie ciekawość zjada kto to tam w końcu jest![]()
Ja bym chyba oszalała, gdybym nie wiedziałaNo ja niewiem nadal co tam sie kryje£![]()
A Ty jak czujesz? Ja od początku czułam, że chłopiec (plus zgadzał się przesąd dotyczący upodobań kulinarnych) i miałam rację, chociaż jak się oficjalnie dowiedziałam to trochę mi było przykro, bo dla dziewczynki mieliśmy już wybrane imię, a dla chłopca nie byliśmy przekonani na 100% do żadnego, ostatecznie wybraliśmy zupełnie inne imię, w ogóle nie z listy, ale wtedy już wiedzieliśmy, że to toMasz jakieś przeczucia? U mnie wszyscy mówią że pewnie dziewczynka skoro wstydliwa i nie chce się pokazaćale staram się nie nastawiam i nie gdybać. Czekamy cierpliwie do usg
![]()
A Ty jak czujesz? Ja od początku czułam, że chłopiec (plus zgadzał się przesąd dotyczący upodobań kulinarnych) i miałam rację, chociaż jak się oficjalnie dowiedziałam to trochę mi było przykro, bo dla dziewczynki mieliśmy już wybrane imię, a dla chłopca nie byliśmy przekonani na 100% do żadnego, ostatecznie wybraliśmy zupełnie inne imię, w ogóle nie z listy, ale wtedy już wiedzieliśmy, że to to [emoji4][emoji7]
Ja od początku mam wrażenie że będzie dziewczynka. I taka miałam cicha nadzieję, chociaż w pracy stwierdzili ze chłopak. Na 1 usg było że chyba chłopak. Na drugim że chyba dziewczynka. A teraz czekamy na kolejne żeby w końcu się dowiedzieć... Jeżeli coś kupujemy to w szarościach, bielach albo ecruA Ty jak czujesz? Ja od początku czułam, że chłopiec (plus zgadzał się przesąd dotyczący upodobań kulinarnych) i miałam rację, chociaż jak się oficjalnie dowiedziałam to trochę mi było przykro, bo dla dziewczynki mieliśmy już wybrane imię, a dla chłopca nie byliśmy przekonani na 100% do żadnego, ostatecznie wybraliśmy zupełnie inne imię, w ogóle nie z listy, ale wtedy już wiedzieliśmy, że to to![]()
Ja tez mam od drugiego trymestru straszna zgage-ale wloski na glowie mi nie beda przeszkadzalyJa mam chlopca, ale na początku ciąży koleżanka z pracy przepowiadała że będzie dziewczynka bo dziewczynki ponoć zabierają mamie urodę, a mnie na początku strasznie obsypało pryszczami na buzi, szyi, dekolcie [emoji3061]. Z kolei teściowa twierdziła że właśnie przy chłopcach się tak dzieje i miała rację [emoji16] czekam teraz na potwierdzenie przy porodzie czy że jak mam okropną zgagę to mały będzie miał włosy na głowie [emoji16]
Kiedy masz wizytę u lekarza? Pewnie wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapasJa dzis po badaniach juz dostalam wyniki. Zle mi mocz wyszedl... Takze zaczynam sie martwic... I juz widze po badaniu ze zaczyns mi sie cholestaza ciazowa bo mam na pograniczu wyniki![]()
Hahaha ahh te przesądyJa mam chlopca, ale na początku ciąży koleżanka z pracy przepowiadała że będzie dziewczynka bo dziewczynki ponoć zabierają mamie urodę, a mnie na początku strasznie obsypało pryszczami na buzi, szyi, dekolcie [emoji3061]. Z kolei teściowa twierdziła że właśnie przy chłopcach się tak dzieje i miała rację [emoji16] czekam teraz na potwierdzenie przy porodzie czy że jak mam okropną zgagę to mały będzie miał włosy na głowie [emoji16]
No ciekawe co tam się ukrywa, ale jak czujesz, że dziewczynka, to pewnie dziewczynkaJa od początku mam wrażenie że będzie dziewczynka. I taka miałam cicha nadzieję, chociaż w pracy stwierdzili ze chłopak. Na 1 usg było że chyba chłopak. Na drugim że chyba dziewczynka. A teraz czekamy na kolejne żeby w końcu się dowiedzieć... Jeżeli coś kupujemy to w szarościach, bielach albo ecrua to co chcemy w kolorze to zostawiliśmy niestety na koniec
![]()
7 grudnia mamy USG i czekamy na nie jak na zbawienieNo ciekawe co tam się ukrywa, ale jak czujesz, że dziewczynka, to pewnie dziewczynkaA kiedy masz wizytę u lekarza?
Hahaha ahh te przesądyJa w sumie na początku ciąży miałam trochę problemów z cerą, ale nie więcej niż normalnie, za to teraz już od dłuższego czasu mam buzię gładką jak nigdy [emoji2962] I wszyscy mówią, że ciąża mi służy, więc może coś w tym jest (ja zawsze słyszałam, że chłopiec dodaje uroku, a dziewczynka odbiera). Chociaż ani siostrze w ciąży z dziewczynką, ani kuzynce jakoś specjalnie urody nie odebrało, więc chyba tyle w tym prawdy, co w tych włosach i zgadze [emoji23] Ja mam zgagę i raczej spodziewam się, że moje bobo urodzi się z włoskami, ale nie dlatego, że mam zgagę, a dlatego, że oboje z chłopakiem mamy gęste włosy [emoji2]