A jakimi badaniami to sprawdzasz?Ja dzis po badaniach juz dostalam wyniki. Zle mi mocz wyszedl... Takze zaczynam sie martwic... I juz widze po badaniu ze zaczyns mi sie cholestaza ciazowa bo mam na pograniczu wyniki
reklama
Ta cholestaze sprawdzam badanien aspat alt i fosfataza alkaicznaA jakimi badaniami to sprawdzasz?
justynama2
Zaciekawiona BB
Nie jestem w tym temacie ekspertem i tez nie chce Cie straszyc, ale mija znajoma przez zbagatelizowanie nadcisnienia stracila ciaze w 6 miesiacu. Lepiej jedz na Izbe Przyjec i to skonsultuj, albo zadzwon do swojego lekarza jesli mozesz. Ja tez musze kontrolowac cisnienie, bo mam wysoka hemoglobine i to tez grozi nadcisnieniem, ale poki co jest ksiazkowe.
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Już wczoraj to ciśnienie było lepsze więc stwierdziłam że nie będę się narażać na siedzenie kilka godzin na izbie. Dzisiaj rano zrobiłam badania krwi i moczu i porozmawialam z moja ginekolog. Jak w wynikach będzie coś nie tak albo znowu mi skoczy to jadę od razu na izbę. Wiem że stan przedrzucawkowy jest niebezpieczny... Pani doktor kazała mierzyć często ciśnienie i zapisywać. Mam też dzisiaj konsultacje z internista może skieruje mnie do kardiologa albo kogoś takiego...Ja bym pojechała. Przy wysokim cisnieniu mozliwe, ze masz stan przedrzucakowy. A z tym nie ma żartów.
justynama2
Zaciekawiona BB
I co dalej? Kiedy masz konsultacje z lekarzem? Prawdopodobnie też Cię szpital czeka Ja to właśnie mam już praktycznie wszystko gotowe bo z tymi komplikacjami to nigdy nie wiadomo....Ta cholestaze sprawdzam badanien aspat alt i fosfataza alkaiczna
7go mam wizyte, szpital pewnie nie. W pierwszej ciąży tez mialam to cholestaze i poprostu czestsze wizyty ktg. Ale teraz dodatkowo cukrzyca ciazowa takze full zestaw! Dobrze sie czuje latam na pelnych obrotach a tu takie gowno sie przyplacze.I co dalej? Kiedy masz konsultacje z lekarzem? Prawdopodobnie też Cię szpital czeka Ja to właśnie mam już praktycznie wszystko gotowe bo z tymi komplikacjami to nigdy nie wiadomo....
marta18691
Fanka BB :)
No tak nie ma co lepiej częściej badac to jak masz zagrożona ciążęI to będzie już piękny termin. Ja nie chciałam znać płci, ale na pierwszym echo lekarz nas zapytała czy chcemy znać płeć i mój facet jej szybko odpowiedział: To będzie dziewczynka- a ona, potwierdziła, że tak... I obydwoje tacy uradowani byli, że nawet nie dałam rady się wkurzyć, jak na nich patrzyłam.
Ja mam 3 echo dopiero 22 grudnia, ale pownieważ jestem w zagrożonej ciąży, to wiele parametrów dziecka, łożyska, wody itp mierzą i sprawdzają mi systematycznie co tywzień/dwa tygodnie, by być przygotowanym w razie bym rodziła za chwilę i nie doczekała tego usg (tak mi to tłumaczą w szpitalu).
justynama2
Zaciekawiona BB
Czyli pewnie w miarę lagodnie ja przechodziłaś, to dobrze. Ja miesiąc temu miałam glukoze w moczu w dużej ilości ale na szczęście obciążenie z krwi wyszło dobrze. Bo nie wiem jakbym sobie poradziła jakbym musiała ograniczać słodkości...7go mam wizyte, szpital pewnie nie. W pierwszej ciąży tez mialam to cholestaze i poprostu czestsze wizyty ktg. Ale teraz dodatkowo cukrzyca ciazowa takze full zestaw! Dobrze sie czuje latam na pelnych obrotach a tu takie gowno sie przyplacze.
Dostalam wtedy jakies tabletki ale niestety z tygodnia na tydzien rosło i musialam tydzien wcześniej do szpitala isc. Mam nadzieję ze teraz ewentualnie tez tak będzie. Bo nie wyobrazam sobie zostawic moja coreczke w domu teraz.Czyli pewnie w miarę lagodnie ja przechodziłaś, to dobrze. Ja miesiąc temu miałam glukoze w moczu w dużej ilości ale na szczęście obciążenie z krwi wyszło dobrze. Bo nie wiem jakbym sobie poradziła jakbym musiała ograniczać słodkości...
kwiatek250
Fanka BB :)
Rozumiem, że dostałaś już w tym kierunku jakieś leki...? Ja uważam, że lepiej jezt wiedzieć jaki jest problem, niż go nie znać, a potem już nic nie da się zrobić.... Głowa do góry, będzie dobrze!!!Ja dzis po badaniach juz dostalam wyniki. Zle mi mocz wyszedl... Takze zaczynam sie martwic... I juz widze po badaniu ze zaczyns mi sie cholestaza ciazowa bo mam na pograniczu wyniki
reklama
Spodziewaliśmy sis z lekarzem, ze wróci to z pierwszej ciąży. Takze będziemy działać i myslec co dalejRozumiem, że dostałaś już w tym kierunku jakieś leki...? Ja uważam, że lepiej jezt wiedzieć jaki jest problem, niż go nie znać, a potem już nic nie da się zrobić.... Głowa do góry, będzie dobrze!!!