reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny a jesli chodzi o kwestie pakowania się do szpitala to bierzecie torbę czy walizkę? Ja dzis zamowilam z wittchenn jedna średnia walizkę bo są promocje i w nią mam zamiar spakowac rzeczy dla siebie, a w jakąś małą torbę dla maluszka, no chyba ze spakuje nas do jednej, w co wątpię 😅

reklama
Dziewczyny a jesli chodzi o kwestie pakowania się do szpitala to bierzecie torbę czy walizkę? Ja dzis zamowilam z wittchenn jedna średnia walizkę bo są promocje i w nią mam zamiar spakowac rzeczy dla siebie, a w jakąś małą torbę dla maluszka, no chyba ze spakuje nas do jednej, w co wątpię 😅
Torbe jedna wieksza dla siebie a 2jakas mniejsza dla dziecka bo wszystko musze miec swoje w tym szpitalu gdzie cc bede miala...

Taaak!i to w tak bezsensownej formie ze zasypiać zasypiam ale budze sie np o 2:30 i nie spie do 6 po czym zasypiam na godzinę lub dwie i wstaje. I tak prawie codziennie, tak niewygodnie ze nie mogę znaleźć sensownej pozycji i dodatkowo milion pytan sie pojawia (odnoscie porodu dziecka itp ofc) albo tematów o których muszę poczytać że nie mogę zasnąć spowrotem:( i generalnie jak juz wstanę do łazienki to już raczej nie zasne x.x a Wy jak sobie radzicie?
Ja nie mam tego problemu, chodzę spać późno co prawda, bo po 24, ale za to śpię do 9/10 😄 bez wstawania w nocy, chyba że naprawdę mi się siku chce 😁

U nas w tej chwili mamy 27+3 :) Oficjalnie zaczynamy się "kulać" :D Jest mi już bardzo ciężko, bezsenność w nocy okropna, pobudka koło 2-3-4 i tak do 6 a potem mogłabym spać do co najmniej 10 albo odsypiać w dzień. Poza tym strasznie się już męczę, doskwiera wieczorami zgaga, ból pachwin przez cały dzień i kręgosłupa lędźwiowego. Zauważyłam, że chyba przypływ energii II trymestru odchodzi a zaczyna się znowu zmęczenie. Ruchy maleństwa mniej wyczuwalne jak wcześniej bo chyba robi się troszkę ciasno :D Płeć dalej nieznana - za każdym razem doktor nie potrafi określić bo maleństwo się ciągle chowa - dalej ułożone miednicowo ;/

U nas w tej chwili mamy 27+3 :) Oficjalnie zaczynamy się "kulać" :D Jest mi już bardzo ciężko, bezsenność w nocy okropna, pobudka koło 2-3-4 i tak do 6 a potem mogłabym spać do co najmniej 10 albo odsypiać w dzień. Poza tym strasznie się już męczę, doskwiera wieczorami zgaga, ból pachwin przez cały dzień i kręgosłupa lędźwiowego. Zauważyłam, że chyba przypływ energii II trymestru odchodzi a zaczyna się znowu zmęczenie. Ruchy maleństwa mniej wyczuwalne jak wcześniej bo chyba robi się troszkę ciasno :D Płeć dalej nieznana - za każdym razem doktor nie potrafi określić bo maleństwo się ciągle chowa - dalej ułożone miednicowo ;/
Moja mama do mnie mowila, ze jak zgaga w ciazy to bedzie kudlate dziecko 😂😂😂jezuu jak ja sie z tego smialam 😂😂😂 póki nie zobaczyłam corki po porodzie 😀 ahh te zabobony 😂

Moja mama do mnie mowila, ze jak zgaga w ciazy to bedzie kudlate dziecko 😂😂😂jezuu jak ja sie z tego smialam 😂😂😂 póki nie zobaczyłam corki po porodzie 😀 ahh te zabobony 😂
Ja też właśnie słyszałam że jak zgaga to dużo włosów. Z tym że ja po urodzeniu do kudlatych nie należałam i z tego co teście mówili to mąż też :D więc zakładam że nasze maleństwo też mocno kudlate nie będzie :D ale zgaga męczy od jakiegoś tygodnia codziennie. Zobaczymy :D

reklama
Ja też właśnie słyszałam że jak zgaga to dużo włosów. Z tym że ja po urodzeniu do kudlatych nie należałam i z tego co teście mówili to mąż też :D więc zakładam że nasze maleństwo też mocno kudlate nie będzie :D ale zgaga męczy od jakiegoś tygodnia codziennie. Zobaczymy :D
Ja sie z mamy nabijalam a mialam zgage 😀 ale moje dziecko bylo jak małpa 😂

Załączniki

• Screenshot_20201114_143112_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20201114_143112_com.android.gallery3d.jpg
    830,7 KB · Wyświetleń: 69
Do góry