reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Właśnie sie ciesz, ze nie wiesz czego sie spodziewac 😂 ja miałam pierwsza cc bo bylo brak postępu porodu i wspomninam cesarkę super 😂teraz mozliwe, ze bede naturalnie rodzic co tak średnio mi sie podoba 😂moja siostra miala cc 10 listopada dzis wyszla do domu i mowi ze super. Troche ciagnie ja brzuch 😁ale mowi za to ze jak widzi kobiety po naturalnym to one gorzej chodza 😁
Ja wychodze z zalozenia ze naturalny porod jest lepszy dla dzieciatka i warto dla niego pocierpieć aczkolwiek bron Boze nie krytykuje Pan ktore modlą sie wrecz o cc.
Znam dziewczyne ktora woli rodzic jak chodzic do dentysty 😜😝 Kazda przechodzi to indywidualnie

reklama
Moim zdaniem bez sensu takie wytyczne ile mozna przytyc a ile nie - no i co zrobisz jak przekroczysz, nie zaczniesz sie przeciezz odchudzac w ciazy... trzeba sie po prostu pilnowac zeby jest zdrowo, bez fastfoodow, ograniczyc slodycze, podzielic posilki na normalne porcje i tyle... dodac troche zdrowego ciazowego ruchu ;)
Zgadzam sie w 100 % kazdy organizm jest inny i nie powinno sie sugerowac wytycznymi, ktore sa zazwyczaj skonstruowane dla pewnej grupy kobiet.
Ja mam tendencje do tycia i wiem, ze jak sobie pozwole na troszke wiecej rozkoszy ( ciasteczka czekoladki ) zarazmoje uda i boczki to odzwierciedlą !:D
W dniu slubu wazylam 51 kg ( wzrost 171) po roku waga wzrosła do 56 ( tle wazylam gdy zaszlam w ciazy) Pilnuje sie chodz boje sie teraz zważyć ;'D:D myślę ze 60 na pewno juz jest ;)
Kobietki po ciazy wszystko zrzucimy - nie będzie czasu się obżerać a dzidzius zajmie nam kazdą wolną chwile :)

Pare lat temu zmagalam sie z dodatkowymi kilogramami ale w ciagu roku, moze ciut wuecej udalo mi się schudnąć 17 kg. Zdrowa dieta, regularne posiłki. Teraz sie boje ze to wsztstko wroci mimo ze nadal jem regularnie, sle juz troche więcej niezdrowych rzeczy co jakis czas. I przez mojego lekarza popadam w paranoje ze jestem gruba o 😅 a idzie mi w uda oraz biodra. Masakra xd
mam ten sam problem - idzie mi w uda i biodra aaa rece ramiona suche ..

Moim zdaniem bez sensu takie wytyczne ile mozna przytyc a ile nie - no i co zrobisz jak przekroczysz, nie zaczniesz sie przeciezz odchudzac w ciazy... trzeba sie po prostu pilnowac zeby jest zdrowo, bez fastfoodow, ograniczyc slodycze, podzielic posilki na normalne porcje i tyle... dodac troche zdrowego ciazowego ruchu ;)
No nic sie nie zrobi ręki sobie nie odrabie żeby schudnąć 😂 zdrowy rozsądek, nie traktowac sie ze w ciazy to mozna wszystko bo to nie prawda. W ciazy trzeba miec kontole nad tym co sie je i co nam służy. Duzo spacerów, jakies ćwiczenia dla ciężarnych (o ile mozna). Ja bym jadla w całej ciazy tylko pizze i tosty 😂serio mam taka ochote ciagle ciagle. Ale gdybym jadla to ciagle to pewnie bym miala juz 10 kg na plusie 😂 2 spacery dziennie, czasami pojezdze na orbiterku 😁 chodzilabym na basen gdyby nie pandemia. Ruch w ciazy jest bardzo potrzebny bo i porod niby szybciej idzie 😁

Ja ostatnio też tak szybko tyłam, chyba 1kg na tydzień, więc 4,5kg w miesiąc to chyba tak normalnie, zdrowo :) Jestem ciekawa, ile teraz doszło w 2 tygodnie (ważę się co 2 tygodnie tak dla siebie, bo u lekarza to waga przedpotopowa i ważą w rzeczach, raz rano raz po południu, więc niezbyt to miarodajne) 😂
Coś mi się nie zgadza... Skoro poród mamy obie na 19 lutego, to jak to możliwe, że Ty dziś masz już 27 tydzień, a ja dopiero 25+5? 😮
Ja tez mam 19 lutego i zaczelam 27 tydzien ;D Ginekolog tak powiedzial i aplikacja rownież;D:D

Ja wychodze z zalozenia ze naturalny porod jest lepszy dla dzieciatka i warto dla niego pocierpieć aczkolwiek bron Boze nie krytykuje Pan ktore modlą sie wrecz o cc.
Znam dziewczyne ktora woli rodzic jak chodzic do dentysty 😜😝 Kazda przechodzi to indywidualnie
A czemu jest lepszy dla dziecka? Moja ciocia jest nauczycielka w szkole specjalnej i ona corce zalatwiala 2 cesarki bo zawodowo jest tak spaczona ze najwiecej dzieci z niedotlenienien, porazeniem mozgowym rodzi sie naturalnie niestety. I powiedziała ze boi sie zeby corka rodzila naturalnie. Napewno dla matki lepiej urodzic naturalnie, bo jednak cc to operacja. A wszystkie operacje sa poprostu narażone na komplikacje. Ja pewnie jak zdrowie pozwoli to bede rodzic naturalnie, wiem ze miło nie będzie ale poprostu taka jest natura i juz 😁

Hah :D wiesz co musiałabyś sobie poszukać szkół rodzenia w swojej okolicy, ja po prostu w necie szukałam i dzwoniłam, normalnie rejestracja wystarczy mailowo. Tylko nie wiem jak z miejscami będzie i który masz tydzień bo niektóre szkoly np.mnie juz nie wzięły jak zadzwonilam w 21tyg bo mieli zajęte juz miejsca a kurs wlasnie od tego tyg się zaczyna. Ale musisz podzwonić może się uda;)
musze sie zorientowac ( rychlo w czas:D ) pojde na zwolnienie to biore sie za wszystko :)
masz pilke do cwiczen??

Ja ostatnio też tak szybko tyłam, chyba 1kg na tydzień, więc 4,5kg w miesiąc to chyba tak normalnie, zdrowo :) Jestem ciekawa, ile teraz doszło w 2 tygodnie (ważę się co 2 tygodnie tak dla siebie, bo u lekarza to waga przedpotopowa i ważą w rzeczach, raz rano raz po południu, więc niezbyt to miarodajne) 😂
Coś mi się nie zgadza... Skoro poród mamy obie na 19 lutego, to jak to możliwe, że Ty dziś masz już 27 tydzień, a ja dopiero 25+5? 😮
Ja tez mam na 19 lutego, i rowniez 25+5 🙃

reklama
59 kg i gruba? 😮 I jeszcze pewnie 170cm wzrostu... To ja mam 163cm, teraz dochodzę powoli do 80kg, a nie czuję się grubo -w ciąży jakoś inaczej się te kg rozkładają i póki co w lustrze wyglądam ok, nie wkręcaj sobie :) Zresztą te ciążowe kilogramy w dużej mierze same spadną po porodzie, a resztę trzeba będzie zgubić no ale myślę, że jak już zobaczysz swojego maluszka, to nic Cię nie będzie, poza nim, obchodzić 😊
Akurat niecale 158 w kapeluszu 😆
W sumie to ta waga tak znaczenia nie ma... wazne zeby maluszek byl zdrowy 😇 to sie liczy !

Do góry