reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny dziś miałam badanie glukoza. Na czczo wyszlo 74, po godzinie 87 a po dwóch 60. Czy wyniki są ok ? 😨
Jak na moje to chyba tak, tylko coś kojarzę jak czytałam w temacie, że nie do końca dobrze jak po 2h masz cukier niższy niż na czczo, ale mogę się mylić - poczytaj sobie w necie, pełno tego jest ;)

O rety !
To nieźle!
Mi już waga do 59 pokazuje powoli, zaczynając z 52. Lekarz mówi ze 1 kg na miesiąc się powinno tyc i sie stresuje ze za szybko tyje... Zaraz zaczynam 26 tydz
Jaki znowu 1kg na tydzień? Głupoty Ci ten lekarz opowiada! Nie dość, że każda kobieta tyje inaczej, to to zależy od jej wagi początkowej i indywidualnych predyspozycji. Myślę, że nawet do 20kg jest normalnie, jeśli kobieta przed ciążą była chucherko - ja zaczynałam z lekką nadwagą, a lekarka mi powiedziała, że spokojnie 15kg mogę przytyć. Zresztą to nie jest tak, że równo 1kg na tydzień, bo na początku ciąży zazwyczaj nic się nie tyje albo mało, z kolei później coraz szybciej, w internecie pełno tych "norm", ale to i tak wszystko takie uogólnione, także się nie przejmuj ;)

Dziewczyny, dzisiaj odebrałam wyniki krwi, które zlecił mi lekarz rodzinny. Sód mam niedużo poniżej normy, ale białko CRP wyszło mi 9,6 a norma jest do 5. Na początku ciąży miałam 5,40 i ginekolog mówił że to normalny wynik w ciąży, ale teraz poszedł do góry. Czy ma któraś doświadczenie z tym ? Jutro będę dzwonić do rodzinnego z wynikami, a w poniedziałek mam dopiero wizytę u ginekologa.
Ja ostatnio zrobiłam sobie to badanie prywatnie, żeby mieć pewność, że nie mam żadnej infekcji (czyt. covida np.), na szczęście wyszło niskie, ale ciut większe niż przed ciążą, bo ponoć w ciąży może trochę wzrosnąć, więc bardzo możliwe, ze to z tego powodu ;)

Pare lat temu zmagalam sie z dodatkowymi kilogramami ale w ciagu roku, moze ciut wuecej udalo mi się schudnąć 17 kg. Zdrowa dieta, regularne posiłki. Teraz sie boje ze to wsztstko wroci mimo ze nadal jem regularnie, sle juz troche więcej niezdrowych rzeczy co jakis czas. I przez mojego lekarza popadam w paranoje ze jestem gruba o 😅 a idzie mi w uda oraz biodra. Masakra xd
59 kg i gruba? 😮 I jeszcze pewnie 170cm wzrostu... To ja mam 163cm, teraz dochodzę powoli do 80kg, a nie czuję się grubo -w ciąży jakoś inaczej się te kg rozkładają i póki co w lustrze wyglądam ok, nie wkręcaj sobie :) Zresztą te ciążowe kilogramy w dużej mierze same spadną po porodzie, a resztę trzeba będzie zgubić no ale myślę, że jak już zobaczysz swojego maluszka, to nic Cię nie będzie, poza nim, obchodzić 😊

Też się cieszę, że nie ma, bo znając życie to wtedy bym urodziła:)
Też myślałam o imieniu Czarek dla synka, ale nasze nazwisko brzmi podobnie i byłoby to na podobnej zasadzie jak Paweł Pawelec, Adam Adamczyk czy Stefan Stefanek🙈 Teraz stanęło na imieniu Kajtek, ale nie wiem czy tak zostanie ostatecznie😊
Nam do nazwiska (chłopaka) idealnie pasuje imię Cezary, Czarek też spoko, ale już gorzej się wymawia, do mojego kompletnie nie pasuje. Nazwisko chłopaka długie, to imię musiało być w miarę krótkie 🙈

Mam 9 grudnia na 14:30 :) super imię i mało spotykane u synka Twojego będzie 😊
Podziwiam, że tak rzadko masz wizyty, ja mam co 3-4 tygodnie, a i tak mi się wydaje, że to jest wieczność! Od stycznia chyba nawet co 2 tygodnie mnie zapisała 😊 No właśnie czegoś takiego szukaliśmy, żeby nie było aż tak popularne, a jednak normalne, no i w miarę krótkie i pasujące do nazwiska i, które ładnie się zdrabnia i jak tylko rzuciłam "Cezary", to oboje wiedzieliśmy, że to to ♥

Mam równo 26+0, czyli zaczynam 27 :) ja akurat nie skarżę się na bóle, bo jako takich nie mam strasznych. Plecy jakoś funkcjonują :) a ja chuda zawsze byłam i dla mnie też taki szok, że wcześniej nie mogłam przekroczyć 50 kg a teraz tak łatwo. I nie wiem czy może mi się woda nie zatrzymała.. Nie czuję, że tyle przytyłam, nie widać po mnie wcale. 🤷‍♀️
To ja już nie wiem jak to jest liczone :D Ja 26+0 będę miała w sobotę. Pewnie wszystko w dzidzię idzie :)

reklama
Podziwiam, że tak rzadko masz wizyty, ja mam co 3-4 tygodnie, a i tak mi się wydaje, że to jest wieczność! Od stycznia chyba nawet co 2 tygodnie mnie zapisała 😊 No właśnie czegoś takiego szukaliśmy, żeby nie było aż tak popularne, a jednak normalne, no i w miarę krótkie i pasujące do nazwiska i, które ładnie się zdrabnia i jak tylko rzuciłam "Cezary", to oboje wiedzieliśmy, że to to ♥
Wizyty mam co 4 tygodnie, dzisiaj miałam kontrolną :) a 9 grudnia mam usg, bo chodzę na usg do innego lekarza, a 10 grudnia mam znowu kontrolną :)

Do góry