reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Czyli Ty w sobotę zaczniesz 27 tydzień 😅 mi tak liczy moja prowadząca :) zobaczymy na usg ile będzie ważyła to się okaże, czy faktycznie ona tyle potrzebuje 😅
No na to by wychodziło 😅 Ostatnio w karcie ciąży albo się pomylili albo nie wiem jak oni to liczą, bo tak jakby 1 dzień do przodu wpisali: byłam 4.11. (środa) i mi wpisali 24+5, a licząc od soboty 24+0, to w środę było 24+4 o_O Teraz to nasze maleństwa rosną w szybkim tempie - jakoś muszą w końcu dojść do tych 3kg, a czasu coraz mniej 🙂

Jaki znowu 1kg na tydzień? Głupoty Ci ten lekarz opowiada! Nie dość, że każda kobieta tyje inaczej, to to zależy od jej wagi początkowej i indywidualnych predyspozycji. Myślę, że nawet do 20kg jest normalnie, jeśli kobieta przed ciążą była chucherko - ja zaczynałam z lekką nadwagą, a lekarka mi powiedziała, że spokojnie 15kg mogę przytyć. Zresztą to nie jest tak, że równo 1kg na tydzień, bo na początku ciąży zazwyczaj nic się nie tyje albo mało, z kolei później coraz szybciej, w internecie pełno tych "norm", ale to i tak wszystko takie uogólnione, także się nie przejmuj ;)
Ja w internecie wpisuje kalkulator tycia w ciazy i tam pokazuje do wzrostu i wagi początkowej ile,, powinno,, sie przytyc 😁 mi pokazuje ze mogę 11 kg maks przytyc. Lekarz tez mi tak mowil, ze najlepiej kolo 10 kg. Ale jak ktos jest drobny to i moze przytyc 20 kg 😁 moja siostra przytyła 17 kg i ja po niej nie widzilam. A ona zalamana bo to 17 kg. Teraz bede obserwować jak szybko zrzuci 😁😁

reklama
Dasz rade zobaczysz!😙 urodzić i do domku i zaraz mąż bedzie przy Tobie:) z resztą jeszcze nie wiadomo może zmienia się zasady do lutego.
"Chodzę" mozna powiedzieć, zajęcia online:) zawsze coś nowego się można dowiedzieć a mamy fajna mlodą postepową polozna:) za tydzień bedzie pokazywać kapiel i pielegnacje dzieciatka, ciekawe jak to wyjdzie w takiej formie
.. xd mieliśmy sobie lalki przygotować nie mam nawet takich rzeczy.. chyba ze Szumiś zdąży dojść do tego czasu to akurat się od razu przyda 😆
Dziekuje 🤗🤗🤗 nie jedną czlowiek operacje przezyl aa porod ma byc straszny? ;D:D
Ooo zajecia online to cos dla mnie ;D gdzie mozna skorzystać z takiej nauki? czy sa wolne miejsca?

Do góry