reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Waga niestety idzie w góre a nawet nie wiem kiedy, u mnie w brzuch i biodra rosną 😉
W pierwszej ciąży tak samo było tylko że od stycznia woda mi się zatrzymywała, tak miałam że 2kg na + przez jeden dzień miałam 😐
O rety !
To nieźle!
Mi już waga do 59 pokazuje powoli, zaczynając z 52. Lekarz mówi ze 1 kg na miesiąc się powinno tyc i sie stresuje ze za szybko tyje... Zaraz zaczynam 26 tydz

Ale ja dopuszczam cc, nie wiem przecież jak wszystko się potoczy, jak nie da rady sn to nic nie zrobię, i nie uważam zeby to była jakakolwiek ujma ze się nie rodziło sn, cc to tak samo poród! Napewno nie powinnaś mieć do siebie żalu! Kazda kobieta daje z siebie wszystko ale czasem sytuacja nie pozwoli i tyle. Nastawiam się psychicznie na sn bo do tego się mogę przygotować zeby lepiej poszlo (oddychanie, masaż krocza, hipnoporod itp) takze wole być przygotowana a w razie cc i tak nie mam na nic wplywu
No cóż byłam dość pozytywnie nastawiona do sn, chodziłam do szkoły rodzenia, oddychanie miałam opanowane, był nawet mąż przy porodzie a przyszły bóle parte i koniec cc, więc się później analizowało co i jak ale na szczęście po pary tyg zmieniłam w końcu nastawienie że cc też jest dobre.

Może u Ciebie pójdzie lepiej, na razie ciesz się swoją pierwszą ciążą bo ten czas szybko leci a lepiej za dużo nie myśleć o porodzie 😉

O rety !
To nieźle!
Mi już waga do 59 pokazuje powoli, zaczynając z 52. Lekarz mówi ze 1 kg na miesiąc się powinno tyc i sie stresuje ze za szybko tyje... Zaraz zaczynam 26 tydz
To masz fajną wagę, też bym chciała tyle ważyć i to przed ciążą 😂
Wiesz lekarz to sobie może mówić, nie masz się czym stresować bo w ciąży nie tak prosto nie tyć, czasem nie mamy wpływu na wagę a w drugim trym się najwięcej tyje, tak miałam w pierwszej ciąży i teraz to ssmo widze bo startowałam w obu z tej samej wagi.

Jeśli przed ciążą nie miałaś problemu z wagą to po też zlecisz tym bardziej że nie miałaś nadwagi a tak naprawde póki co dużo nie ważysz i raczej do 30 kg na plusie nie dojdziesz😉

Dziewczyny, dzisiaj odebrałam wyniki krwi, które zlecił mi lekarz rodzinny. Sód mam niedużo poniżej normy, ale białko CRP wyszło mi 9,6 a norma jest do 5. Na początku ciąży miałam 5,40 i ginekolog mówił że to normalny wynik w ciąży, ale teraz poszedł do góry. Czy ma któraś doświadczenie z tym ? Jutro będę dzwonić do rodzinnego z wynikami, a w poniedziałek mam dopiero wizytę u ginekologa.

Dziewczyny, dzisiaj odebrałam wyniki krwi, które zlecił mi lekarz rodzinny. Sód mam niedużo poniżej normy, ale białko CRP wyszło mi 9,6 a norma jest do 5. Na początku ciąży miałam 5,40 i ginekolog mówił że to normalny wynik w ciąży, ale teraz poszedł do góry. Czy ma któraś doświadczenie z tym ? Jutro będę dzwonić do rodzinnego z wynikami, a w poniedziałek mam dopiero wizytę u ginekologa.
Podwyższone CRP chyba świadczy o jakimś zakażeniu/infekcji 🤔

To masz fajną wagę, też bym chciała tyle ważyć i to przed ciążą 😂
Wiesz lekarz to sobie może mówić, nie masz się czym stresować bo w ciąży nie tak prosto nie tyć, czasem nie mamy wpływu na wagę a w drugim trym się najwięcej tyje, tak miałam w pierwszej ciąży i teraz to ssmo widze bo startowałam w obu z tej samej wagi.

Jeśli przed ciążą nie miałaś problemu z wagą to po też zlecisz tym bardziej że nie miałaś nadwagi a tak naprawde póki co dużo nie ważysz i raczej do 30 kg na plusie nie dojdziesz😉

Pare lat temu zmagalam sie z dodatkowymi kilogramami ale w ciagu roku, moze ciut wuecej udalo mi się schudnąć 17 kg. Zdrowa dieta, regularne posiłki. Teraz sie boje ze to wsztstko wroci mimo ze nadal jem regularnie, sle juz troche więcej niezdrowych rzeczy co jakis czas. I przez mojego lekarza popadam w paranoje ze jestem gruba o 😅 a idzie mi w uda oraz biodra. Masakra xd

reklama
Podwyższony CRP to stan zapalny w organizmie. Najwidoczniej coś się w środku dzieje i trzeba to zdiagnozować

Do góry