reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas 107 bo na koncowke lutego, ale tez mam wrazenie, ze szybko leci. Dzisiaj swieto, wiec akurat czas, zeby zaczac remont-malowanie scian i mebli w zabudowie i zamiana pokoi. Łóżeczko wczoraj zamowilam, ale czas oczekiwania 4-8 tygodni. Czy Wy planujecie na poczatku spac z maluchem w jednym pokoju, czy odrazu ulokowac go w swoim pokoiku?
To moja pierwsza ciaza takze nie wiem jak to wszytsko bedzie wygladalo ;). Planuje na poczatku lozeczko wstawic do sypialni a pozniej osobny pokoik. Aa Ty?

reklama
Dużej różnicy w smaku nie ma, a ile mniej pracy także polecam - w każdym markecie praktycznie teraz takie są :D Ja właśnie odebrałam 2 paczki z koszulami - jedna urocza, trochę luźna, ale raczej nie będę wymieniać na mniejszą, drugą chyba wymienię, bo jest dużo za duża 😂 Ta druga też ładna, ale bardziej praktyczna niż ładna, może pójdzie do porodu, chociaż czekam jeszcze za trzecią i ta trzecia miała być do porodu, więc zobaczymy, majtki (ale poporodowe, bo na okres ciąży noszę takie zwykłe co przed ciążą - wszystkie nadal dobre) też lada dzień powinny przyjść :)
mozecie podac link do tych koszul ?:D

Mi lekarz na każdej wizycie bada szyjkę na fotelu ginekologicznym, ostatnio też przez usg dopochwowo, ale tylko dlatego że na usg połówkowym babka mi powiedziała że mam łożysko przodujące [emoji14]
Co do wizyt to od początku zakaz wchodzenia partnerów, nawet nie mogą wejść do poczekalni [emoji38]

Mi nie bada szyjki, nie wiem co mam mysleć... Jest ordynatorem w szpitalu powiniemn znac sie na rzeczy ;D
Nie u mnie straszny problem robią i nie pozwalają na wspolne wizyty ...

. Mi sprawdza czy szyjka dluga i zamknieta Moj ginekolog czasen włączy 2d albo 3 d a czasami zwykle. Wczoraj mial sredni nastrój takze dostalam zwykle. Ale ide do niego w grudniu to go poproszę na mikolajki żeby włączył lepsze usg 😁 on czasami tego swojego nowego sprzętu sam nie ogarnia 😂 a czy wasi partnerzy moga byc przy usg??
Nie :( jeszcze w okresie maj-czerwiec nie bylo problemy, ale pod koniec sierpnia juz nie pozwalali :(

reklama
Do góry