reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
To podobnie jak u mnie. Jak u Ciebie z ruchami? U mnie mala jest dosc aktywna od wczsnych tygodni.. a od pradu dni bardzo slabo ka czuje. Tzn czuje ja w ciagu dnia normalnie ale juz nie tak mocno jak do tej pory. Mam nadzieje ze sie rozrusza, bo tylko matke stresuje... :)
Ja ostatnie kilka dni też prawie nie czułam ruchów, ale wczoraj zrobił mamie prezencik urodzinowy i wariował jak nigdy, dziś też prawie cały dzień czułam 😊

Czesc dziewczyny.
Dzis znalazlam wasz blog co bardzo mnie cieszy, to moja pierwsza ciąża i na chwile obecną wszytsko jest dla mnie nowe. Szukam tu pomocy i dobrej rady ;)
Jestem w 26 tyg i czas zacząć robić wyprawkę ;)
Co polecacie spiworek czy kombinezon?
Jakies sprawdzone rozki ? kocyki?
Czy mogłaby któraś z Was podesłać listę apteczną co warto kupić dla dzidziusia
Z góry dziękuje ;)

Ale TSH nie trzeba robić na czczo 😯 ja ostatnio robiłam po wizycie u endokrynologa, po śniadanku, a wcześniej z innymi badaniami na czczo i w obu przypadkach wynik był miarodajny i co ważne bardzo dobry (mam Hashimoto, ale TSH to chyba zawsze miałam w normie, czasem bardzo niskie, czasem wyższe, ale zawsze w normie, a teraz w ciąży mam wręcz idealne 😊)
Jakie przyjmujesz leki? ja mam niedoczynność ;/ a badania zaw2sze robię na czczo bo oprocz tsh mam sod wapn i cos jeszcze..;)

reklama
Dziewczyny czy byłyście u dentysty w ciazy na przegladzie ? To prawda ze jak sie robi lub jest prochnica to zeby lecą ?
Mi iakis dziwny stomatolog powiedzial ze mam prochnice ( nigdy problemow nie miakam, dbam o zeby i prochnicy ja nie widzę) i kazal zrobic wszystkie zeby oprocz przednich. Oczywiscie nie mam ponad 2 tysi zeby cokolwiek zrobic. Ide 16 października do innego dentysty zeby zobaczyl czy to prawda co tamten mowil. Jesli tak, to nie zrobie wszystkich za jednym zamachem bo mnie nie stać na to, a w moim miescie ja NFZ... szkoda gadac. Brak pomocy. W nocy jak boli zab trzeba do innego miasta jechac bo nie ka pomocy.
No i mnie nastraszyl z tymi zębami ( az dzis od tego myślenia cala szczęka mnie boli 😵)
wooow przeraziłaś mnie. Tez nigdy nie miałam problemów z próchnicą, dbam o ząbki. niestety w ciąży strasznie krwawią mi dziąsła ;( zmieniłam szczoteczkę pastę i troszkę się poprawiło ale dalej czuje dyskomfort.
Musze sie wybrac do dentysty a co najgorsze czuje ze cos sie dzieje.. wspomnę ,ze nigdy nie odczulam bólu zeba a teraz sa mega wrazliwe ;/

Do góry