12,1 żelazo? :O czy hemoglobinę?Po posilku bralam tez sle kurde boje ze bede musiala brac jakies tabletki bo ostatnio mialam 12,1
reklama
O no to fajnie, czyli wszystko będzie refundowane od przyszłego roku? Poza ospą chyba. Czemu niesprawiedliwość, na kiedy masz termin?Pneumokoki już są obowiązkowe a rotawirusy podobno dla dzieci urodzonych po 1.I.2021 tez bedą obowiązkowe i za free. Cóż za niesprawiedliwość
Duomami
Fanka BB :)
19.XI planowana cesarka.O no to fajnie, czyli wszystko będzie refundowane od przyszłego roku? Poza ospą chyba. Czemu niesprawiedliwość, na kiedy masz termin?
Ja ostatnie kilka dni też prawie nie czułam ruchów, ale wczoraj zrobił mamie prezencik urodzinowy i wariował jak nigdy, dziś też prawie cały dzień czułamTo podobnie jak u mnie. Jak u Ciebie z ruchami? U mnie mala jest dosc aktywna od wczsnych tygodni.. a od pradu dni bardzo slabo ka czuje. Tzn czuje ja w ciagu dnia normalnie ale juz nie tak mocno jak do tej pory. Mam nadzieje ze sie rozrusza, bo tylko matke stresuje...
A to Ty nie lutowa mama, to już zaraz rodzisz No to faktycznie nie trafiłaś z tymi szczepieniami :/19.XI planowana cesarka.
marta18691
Hemoglobione12,1 żelazo? :O czy hemoglobinę?
MimiiMalwina
Czesc dziewczyny.
Dzis znalazlam wasz blog co bardzo mnie cieszy, to moja pierwsza ciąża i na chwile obecną wszytsko jest dla mnie nowe. Szukam tu pomocy i dobrej rady
Jestem w 26 tyg i czas zacząć robić wyprawkę
Co polecacie spiworek czy kombinezon?
Jakies sprawdzone rozki ? kocyki?
Czy mogłaby któraś z Was podesłać listę apteczną co warto kupić dla dzidziusia
Z góry dziękuje
Dzis znalazlam wasz blog co bardzo mnie cieszy, to moja pierwsza ciąża i na chwile obecną wszytsko jest dla mnie nowe. Szukam tu pomocy i dobrej rady
Jestem w 26 tyg i czas zacząć robić wyprawkę
Co polecacie spiworek czy kombinezon?
Jakies sprawdzone rozki ? kocyki?
Czy mogłaby któraś z Was podesłać listę apteczną co warto kupić dla dzidziusia
Z góry dziękuje
MimiiMalwina
Jakie przyjmujesz leki? ja mam niedoczynność ;/ a badania zaw2sze robię na czczo bo oprocz tsh mam sod wapn i cos jeszcze..Ale TSH nie trzeba robić na czczo ja ostatnio robiłam po wizycie u endokrynologa, po śniadanku, a wcześniej z innymi badaniami na czczo i w obu przypadkach wynik był miarodajny i co ważne bardzo dobry (mam Hashimoto, ale TSH to chyba zawsze miałam w normie, czasem bardzo niskie, czasem wyższe, ale zawsze w normie, a teraz w ciąży mam wręcz idealne )
reklama
MimiiMalwina
wooow przeraziłaś mnie. Tez nigdy nie miałam problemów z próchnicą, dbam o ząbki. niestety w ciąży strasznie krwawią mi dziąsła ;( zmieniłam szczoteczkę pastę i troszkę się poprawiło ale dalej czuje dyskomfort.Dziewczyny czy byłyście u dentysty w ciazy na przegladzie ? To prawda ze jak sie robi lub jest prochnica to zeby lecą ?
Mi iakis dziwny stomatolog powiedzial ze mam prochnice ( nigdy problemow nie miakam, dbam o zeby i prochnicy ja nie widzę) i kazal zrobic wszystkie zeby oprocz przednich. Oczywiscie nie mam ponad 2 tysi zeby cokolwiek zrobic. Ide 16 października do innego dentysty zeby zobaczyl czy to prawda co tamten mowil. Jesli tak, to nie zrobie wszystkich za jednym zamachem bo mnie nie stać na to, a w moim miescie ja NFZ... szkoda gadac. Brak pomocy. W nocy jak boli zab trzeba do innego miasta jechac bo nie ka pomocy.
No i mnie nastraszyl z tymi zębami ( az dzis od tego myślenia cala szczęka mnie boli )
Musze sie wybrac do dentysty a co najgorsze czuje ze cos sie dzieje.. wspomnę ,ze nigdy nie odczulam bólu zeba a teraz sa mega wrazliwe ;/