reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

O dobrze ze mówisz to i ja zakupie:) mogę powiedzieć z mojego studiowania blogów co ma dobre opinie mamusiek 😅 krem do pupy bepathen, majtki poporodowe Canpol, do sutkow Ziaja Mamma Mia lano maść, woreczki do mrożenia mleka, wkładki laktacyjne i podklady poporodowe kupuje Akuku na allegro bo są tanie i ponoc dobre. plyn do kąpieli i oliwka i krem do twarzy ochronny kupilam Hipp- świetne łagodne składy.
JUZ ROBIE SCREENA ;d siedze w pracy i tez studiuje co warto zakupić. odniośnie kremików ponoć Firma ZASPA ma fajne naturalne kremy. Oliwka - moze byc rowniez olejek naturalny z migdałow;)

reklama
Co do wyprawki ja kupuje podkłady bella, bephanten do pupki, chusteczek mokrych nie zamierzam uzywac ttlko woda i waciki (chyba ze na wyjścia) pozniej jak moja corka miala 2 miesiace to pupa pod zlew i juz. Przy corce uzywalam oliatum do mycia, teraz bede uzywala albo hipp albo baby dream maja najlepsze składy. Proszek do prania lovela, smoczek bibs, lezaczek babybjorn, dostawka do łóżka naszego, kocyk tkany jakis, nosofrida, sol fiziologiczna, nozyczki do paznokci, no i co najważniejsze dobry fotelik samochodowy (to dla mnie chyba najwazniejsze) witamina d3 daje sie dziecia kiedys jeszcze byla witamina k ale juz niby nie.kupie 1 butelkę bo nie wiadomo jaka ksiezniczka bedzie akceptować 😂 teraz w sklepie jest wszystko takze trzeba zobaczyć co dziecku sluzy niz robic zapasy co kompletnie pozniej sie nie sprawdzi 😁

Co ma byc to będzie 😁i tak porodu sobie zaplanować nie można. Zawssze cos moze pojsc inaczej. Takze spokojnie. Dzisiaj moja siostra urodzila synka przez cc, lekarze co chwile maja covida to pewnie i ona juz ma 😁
Co do wyprawki ja kupuje podkłady bella, bephanten do pupki, chusteczek mokrych nie zamierzam uzywac ttlko woda i waciki (chyba ze na wyjścia) pozniej jak moja corka miala 2 miesiace to pupa pod zlew i juz. Przy corce uzywalam oliatum do mycia, teraz bede uzywala albo hipp albo baby dream maja najlepsze składy. Proszek do prania lovela, smoczek bibs, lezaczek babybjorn, dostawka do łóżka naszego, kocyk tkany jakis, nosofrida, sol fiziologiczna, nozyczki do paznokci, no i co najważniejsze dobry fotelik samochodowy (to dla mnie chyba najwazniejsze) witamina d3 daje sie dziecia kiedys jeszcze byla witamina k ale juz niby nie.kupie 1 butelkę bo nie wiadomo jaka ksiezniczka bedzie akceptować 😂 teraz w sklepie jest wszystko takze trzeba zobaczyć co dziecku sluzy niz robic zapasy co kompletnie pozniej sie nie sprawdzi 😁
Dziekuje Bardzo

Ja tez w 1 ciąży takze trzeba się wspomagać;) Lista z jakiegoś bloga które przeglądam, prosta i na temat, generalnie listę musisz pod siebie zrobić bo niektóre listy np zawierają pół apteki do wykupienia, ja np nie kupuje typowo leków, jak bedzie potrzeba bedzie się kupowac na bieżąco. I ponoc warto podawać dziecku od.urodzenia wit D tak czytalam takze się tez nad tym zastanawiam..
moge polecic Ci koszule i szafroczki Link do: Koszula ciążowa LOVE MY BABY - granatowa
Masz juz lozeczko ?

polecacie>?

Hej mamusie! :) właśnie jestem po teście obciążenia glukoza... Strasznie się nim stresowałam ale dałam radę, najgorsza była pierwsza godzina. A nawet pol:D tyle że zastanawiają mnie wyniki. Glukoza na czczo 84 a po godzinie od wypicia 79 :D po 2 nie wiem bo już nie sprawdziłam. Któraś tak miała?

Tez by się chciało lezaczek babybjorn ale te ceny.. 😩 wgl skandynawskie marki sa super. ciekawe czy faktycznie one są takie super pod względem dbałości o kregoslup i wgl czy to ma aż taki wplyw..
Ja mialam ten leżaczek dla pierwszej corki. I super naprawde. Wole kupic dobry leżaczek niz np koszule do porodu za 200 zl na chwile. Karmilam corke w tym foteliku. Wyprac łatwo naprawde polecm!

Masz te koszule ? Po zdj widzę że krotka a ja mam 174cm wzrostu i odstajacy tyłe k, zawsze wszystko na mnie za krótkie jest XD lozeczko mam Link do: Dostawka, łóżeczko dostawne, małe łóżeczko+materac to. Jeszcze tylko musze.dobry materac kupic i to tez jest zagwozdka bo to lozko jest niewymiarowe. A Ty?
zamawiam tą koszulę. znajoma miala i zadowolona. ja mam 171 a ta koszula ma 95cm mysle ze taka krotka nie bedzie ;)
Łozeczka nie mam. Teraz mam remont wiec szczerze jeszcze nic konkretnego nie zakupilam;( mysle o Link do: ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE ZUZIA SZUFLADA - HUBIBO™ ( niby dobre opinie maja)
a jesli chodzi o materac Link do: Materac LifeNest Sleeping system
Na ktorego masz termin??

Hej, też miałam wczoraj wizytę:) u mnie z kolei kolos- początek 27tydz i 1200g, usg juz pokazało 2 tyg prędzej termin od pierwotnego, końcówka stycznia. tez dołączam do biorących zelazo.. i niestety tez jakiś stan zapalny:(
Synek juz odwrócony glowka do dołu
Bo ja wiem, czy to taki kolos... Mój ważył na ostatniej wizycie 830g, a był to 24 tydzień z hakiem, jest o tydzień większy i tak wychodzi, że średnio 100g na tydzień ostatnio przybiera, więc podobnie jak Twój będzie ważył w 27tc ;)
Oj, żelazo... Właśnie od wczoraj mam dziwne bóle brzucha i tak się zastanawiam, czy to nie od tego wstrętnego żelaza, bo kilka z was pisało właśnie o bólach brzucha od żelaza :( Ale dziwne, że po niecałym tygodniu przyjmowania już by się coś działo, szczególnie, że akurat od wczoraj zmniejszyłam dawkę do 1 tabletki 🤔

reklama
Do góry