reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie będzie Pola !:) Ale Amelia też mi się bardzo podoba , u nas długie nazwisko więc imię krotkie
[/Q
Bo mąż chciał Jasmine :D ahahaha
Jasmine :tak: lnie slyszalam ;)
u mnie bedzie chlopczyk przystało na Ignasia. Mąż chciał Euzebiusz ( po dziadku ) :confused2::confused2: Tłumaczył " Zebek fajneeee, wyobraz sobie takiego malego chlopczyka, lobuziaka w kaszkiecie i ogrodniczkach a w reku bedzie proca " takze tegoo .... haha

reklama
Czytałam że dziąsła są bardziej nabrzmiałe i delikatniejsze niż przed ciąża, dlatego mogą ktwawić :)
wooow przeraziłaś mnie. Tez nigdy nie miałam problemów z próchnicą, dbam o ząbki. niestety w ciąży strasznie krwawią mi dziąsła ;( zmieniłam szczoteczkę pastę i troszkę się poprawiło ale dalej czuje dyskomfort.
Musze sie wybrac do dentysty a co najgorsze czuje ze cos sie dzieje.. wspomnę ,ze nigdy nie odczulam bólu zeba a teraz sa mega wrazliwe ;/

70 kg piekna waga 😁😁 ja zaczynam z 82 kg wzrost 169 takze chodzacy klusek. Dziwie sie ze tak malo przytylam bo pizza mi sie sni po nocach moglabyn jesc pizze w kazdej postaci 😁ale mam duze zapasy wiec dzidziuś ma z czego zyc 😂 brzuch tez mam juz wielki
Ktory to tydzien?
ja w 1 msc wazylam 56 kg przy wzroscie 172. teraz jestem w 26 tyg nawet sie nie wazylam bo boje sie wejsc na wage. u mnie zawsze idzie w uda i biodra a rece ramiona az kosci widac dziwna faza ;D ciagle chce mi sie na słodko albo fast fooda wrrr cwiczysz cos?

Dziewczyny czy Wy też jesteście ciągle głodne ? :p U nas zaczynamy 6msc i jak pierwszy trymestr dał nam w kość przez ciągłe wymioty, tak teraz ciągle mam wrażenie uczucia głodu. Staram się kontrolować i jeść co 2-3h ale po godzinie już ssie mnie w żołądku :D !
Mam to samo.. tez 6msc i dziwne ze teraz apetyt jest okrutnie duzy :D az sie boje co bd pozniej ...

Ja też tak mam, a na pocieszenie powiem, że wadze już 77kg, więc chyba moje lustro jednak nie kłamie, no ale co zrobić - trzeba będzie zrzucić po porodzie 😉
a jesli chodzi o celulit.. zmora kobiet ;( zwiekszył sie ? ja przed ciąża nie miałam wyleczylam sie z niego i brakiem celulitu cieszylam sie jakies 2 lata aaa teraz znowu tylek uda wygladaja okropnie. ..

• łagodny płyn do kąpieli
  • olejek, oliwka do natłuszczania skóry
  • krem do pupy / na odparzenia
  • sól fizjologiczna w ampułkach do przemywania oczu
  • gaziki jałowe do pielęgnacji kikuta pępowinowego i przemywania oczu
  • Octenispet lub spirytus rozcieńczony (70%)
  • patyczki dla dzieci
  • chusteczki nawilżane lub duże waciki
  • pieluchy jednorazowe w najmniejszym rozmiarze
  • szczotka do włosów
  • nożyczki do paznokci
  • aspirator do nosa
  • płyn do prania dziecięcego
Dziekuje Ci bardzo;) Zalezalo mi na konkretnych polecanych firmach...

Ja tez w 1 ciąży takze trzeba się wspomagać;) Lista z jakiegoś bloga które przeglądam, prosta i na temat, generalnie listę musisz pod siebie zrobić bo niektóre listy np zawierają pół apteki do wykupienia, ja np nie kupuje typowo leków, jak bedzie potrzeba bedzie się kupowac na bieżąco. I ponoc warto podawać dziecku od.urodzenia wit D tak czytalam takze się tez nad tym zastanawiam..
Kochana 🤗
Kolezanka wpominała wlasnie o wit D w kropelkacg dla dzidziusia ;) trzeba bedzie zakupic

Dziewczyny jak wygląda u Was temat wyprawkowy? Co już macie, a może jeszcze w ogóle się za to nie zabrałyście? Od czego zaczynacie, a co zostawiacie sobie na koniec? Ja póki co (27 tc 2 dni) kupiłam kilka ciuszków i wyprawkę kosmetyczno-higieniczną dla siebie i maluszka. W pierwszej kolejności chciałabym mieć moją torbę porodową skompletowaną na tip top tak, żeby nie martwić się jeśli akcja mnie zaskoczy :)
moglabys wyslac liste swojej wyprawki kosmetyczno - higieniczna? wraz z marka jaka kupilas?

Dziewczyny jestem załamana. Właśnie dowiedziałam się że szpital w mojej miejscowości zostaje przekształcony na szpital przeznaczony dla pacjentów z COVID-19. Najbliższy możliwy szpital od domu mam prawie godzinę drogi. Nie dość że już zaczynam myśleć o porodzie i zaczynam się go ewidentnie bać bo to pierwsza ciąża, to jeszcze dochodzi stres bo nie wiadomo który szpital akurat będzie wolny jak zacznie się akcja... Mam nadzieję że przez te 3 miesiące jeszcze się to jakoś unormuje.
Mam to samo.. 1 ciaza i szpital w ktorym mialam rodzic zostal przeksztalcony ;( mam nadzieje ze do lutego sytuacja sie zmieni..
I JAK TU SIE NIE STRESOWAC?:)

reklama
Mam to samo.. 1 ciaza i szpital w ktorym mialam rodzic zostal przeksztalcony ;( mam nadzieje ze do lutego sytuacja sie zmieni..
I JAK TU SIE NIE STRESOWAC?:)
Co ma byc to będzie 😁i tak porodu sobie zaplanować nie można. Zawssze cos moze pojsc inaczej. Takze spokojnie. Dzisiaj moja siostra urodzila synka przez cc, lekarze co chwile maja covida to pewnie i ona juz ma 😁

Do góry