reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie na szczęście bez bólów, ale gdyby działo się coś niewiadomego pochodzenia, pewnie jechałabym od razu do szpitala, żeby się nie stresować. Jedyne co mnie obecnie dzień w dzień męczy, to zgaga :( Pewnie trochę w tym mojej winy, bo lubię wyraziste, czasem ostre, smaki, gorące posiłki, duże porcje i generalnie rzeczy, które zgagę dodatkowo wzmagają, ale z drugiej strony ta zgaga pojawia mi się często niezależnie od jedzenia, tak o dla zasady, więc najpewniej to jednak wynik ciąży, szczególnie, że przed ciążą na placach jednej ręki jestem w stanie policzyć, ile razy miałam zgagę. Póki co staram się jeszcze nie brać nic aptecznego na nią, ale tak na przyszłość - polecacie coś dobrego, co nie zaszkodzi dzidziusiowi?

Ja ogólnie jem wszystko na co mam ochotę 🙂 najczęściej na deser Monte z bananem, a tak jem tylko śniadanie i późny obiad a co do zgagi to miałam tylko raz w życiu więc nie pomogę. 🙂

reklama
U mnie na szczęście bez bólów, ale gdyby działo się coś niewiadomego pochodzenia, pewnie jechałabym od razu do szpitala, żeby się nie stresować. Jedyne co mnie obecnie dzień w dzień męczy, to zgaga :( Pewnie trochę w tym mojej winy, bo lubię wyraziste, czasem ostre, smaki, gorące posiłki, duże porcje i generalnie rzeczy, które zgagę dodatkowo wzmagają, ale z drugiej strony ta zgaga pojawia mi się często niezależnie od jedzenia, tak o dla zasady, więc najpewniej to jednak wynik ciąży, szczególnie, że przed ciążą na placach jednej ręki jestem w stanie policzyć, ile razy miałam zgagę. Póki co staram się jeszcze nie brać nic aptecznego na nią, ale tak na przyszłość - polecacie coś dobrego, co nie zaszkodzi dzidziusiowi?
Osobiście zgagi nie mam, ale mojej koleżance pomagała tylko coca cola 🙈

Mi lekarz radził kupić RENNIE, też zmagam się często ze zgagą, a dotąd nie miałam :)

Niestety wydaje mi się że ten atak to był spowodowany jakimś zastojem w jelitach. Niestety zaczynają mnie męczyć zaparcia. Też lubiłam dobrze zjeść, duże porcje i ostre. I chyba to wpłynęło na taki stan. Tymbardziej że brzuch coraz większy i mam wrażenie że uciska już na jelita itp... Jakieś dobre sposoby na bóle jelit i zaparcia?

Niestety wydaje mi się że ten atak to był spowodowany jakimś zastojem w jelitach. Niestety zaczynają mnie męczyć zaparcia. Też lubiłam dobrze zjeść, duże porcje i ostre. I chyba to wpłynęło na taki stan. Tymbardziej że brzuch coraz większy i mam wrażenie że uciska już na jelita itp... Jakieś dobre sposoby na bóle jelit i zaparcia?
Na zaparcia tylko bezpieczne są dla kobiet w ciazy czopki glicerynowe. 3 dni temu miałam ten sam problem wiec zaczerpnęłam wiedzy lekarza i farmaceuty, takze pilecam :)

Dziewczyny pomocy. W nocy złapał mnie straszny ból w prawej stronie brzucha. Na wysokości pępka prawa strona, promieniujący do pachwiny, do tego ból nad prawym pośladkiem. Trwało to kilka godzin potem przeszło. Więc pomyślałam że to jakaś kolka jelitowa... Niestety ból powrócił i jest na tyle mocny ze boli przy chodzeniu, podnoszeniu prawej nogi, zmianie pozycji na leżąco. Miała któraś tak? Możliwe że to więzadła aż tak dają o sobie znać?
Niestety ale chcę się wstrzymać z pobytem n izbie przyjęć bo nie uśmiecha mi się jechać w centrum covida :)

A z tym bólem Twoim, kokarzy mi sie jak ja miałam na początku miesiaca ból kolki nerkowej. Dzidzi rośnie i uciska nerki. W moim przypadku to wodonercze w obu. Lepiej zrobic usg nerek dla spokoju wlasnego. Aczkolwiek, mozliwe ze to przez zaparcia. Lepiej chuchac niz dmuchać.

A z tym bólem Twoim, kokarzy mi sie jak ja miałam na początku miesiaca ból kolki nerkowej. Dzidzi rośnie i uciska nerki. W moim przypadku to wodonercze w obu. Lepiej zrobic usg nerek dla spokoju wlasnego. Aczkolwiek, mozliwe ze to przez zaparcia. Lepiej chuchac niz dmuchać.
Na razie odpuściło i mam nadzieję że nie wróci. Czuję jeszcze lekki dyskomfort ale jest znacznie lepiej. Zobaczymy co będzie w weekend. Jak się powtórzy to już wtedy kierunek lekarz.

Na razie odpuściło i mam nadzieję że nie wróci. Czuję jeszcze lekki dyskomfort ale jest znacznie lepiej. Zobaczymy co będzie w weekend. Jak się powtórzy to już wtedy kierunek lekarz.
Wtedy to koniecznie. Mam nadzieję, ze juz ból nie wróci.
Kup sobie te czopki, bo te herbatki ksenna i leximama jest niebezpieczne dla malucha. To drugie wycofali z hurtowni bo wykryto wlasnie działania szkodliwe

reklama
Do góry