reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Niestety wydaje mi się że ten atak to był spowodowany jakimś zastojem w jelitach. Niestety zaczynają mnie męczyć zaparcia. Też lubiłam dobrze zjeść, duże porcje i ostre. I chyba to wpłynęło na taki stan. Tymbardziej że brzuch coraz większy i mam wrażenie że uciska już na jelita itp... Jakieś dobre sposoby na bóle jelit i zaparcia?
Najlepiej chyba dietą, dużo wody, owoców warzyw, błonnika, kefir. Ja tak staram się jeść i jest ok ;) Ale podobno zaparcia w ciąży są częstym zjawiskiem :/

reklama
🤦‍♀️ porody rodzinne w "moim" szpitalu wznowione 😁 Okazało się, ze tylko jedna położna jest zakażona, reszta ma niby testy negatywne.
Z innej beczki: planuje któraś z was zajęcia w szkole rodzenia albo kiedyś w takich uczestniczyła? Ja się właśnie dziś wybieram na pierwsze zajęcia, niestety bez chłopaka (właściciele zadecydowali, że póki co, same mamy mogą uczestniczyć). Jestem ciekawa, czy czegoś przydatnego faktycznie się tam nauczę 🤔
hej! ja uczestniczę w zajęciach szkoły rodzenia "Położna z sercem" - wszystkie zajęcia online - jest świetnie! Dużoooo przydatnych informacji :)

Cześć Dziewczyny, też postanowiłam do Was się przyłączyć 😊 u mnie środek 24 tyg i termin z usg na 8 luty, moja pierwsza ciąża- Chlopiec 😍
Od razu pytanko do Beti.mama, w jakim szpitalu w Poznaniu będziesz rodzić? Ja się nie mogę zdecydować, są tak skrajne wszędzie opinie, myślałam o polnej bo najbezpieczniej ale podobno teraz został porodówką zakaźną..
Cześć! Witam Poznaniankę :) U mnie aktualnie 26 tc 2 dni, termin na 4 lutego, również pierwsza ciąża i również chłopak :)

Hej dziewczyny, miałyście sprawdzane przepływy w tętnicach macicznych? bo u mnie wyszły nieprawidłowe i wyczytałam że często z tego powodu kończy się wcześniej ciąże... :\
Hej! Tak ja miałam w poniedziałek sprawdzane na wizycie, nawet nie wiedziałam, że to jest to, ale zapytałam co to za szumy słyszę. U mnie jest ok. Nawet nie widziałam, że nieprawidłowości w przepływie mogą powodować przedwczesny poród... Będzie dobrze! Nie martw się na zapas! Rozmawiałaś o tym z lekarzem?

U mnie bez zmian, 23+4tc., czuję się dobrze, trochę robię w domu, trochę odpoczywam, wchodzenie na 3 piętro po schodach idzie mi coraz gorzej. Powoli zbieram się do zakupu łóżeczka, potem wózek, fotelik, a na koniec drobiazgi ☺ Brzuch mam coraz większy, na szczęście udało mi się zahamować szybkie tycie, więc na wadze tyle ile było tydzień temu (niech sobie maluszek korzysta z zapasów tłuszczyku, które mam 😁). Do kopniaków to jeszcze pewnie daleko, póki co czuję tylko wieczorne wiercenie 😉
Specjalistów mam już z głowy (endokrynolog, okulista, neurolog), test obciążenia glukozą również, za tydzień wizyta kontrolna u ginekologa 😊
Beti do tych specjalistów udałaś się tak profilaktycznie czy miałaś jakieś wskazania? Ja zastanawiam się nad kardiologiem - tak profilaktycznie...

Dziewczyny jak wygląda u Was temat wyprawkowy? Co już macie, a może jeszcze w ogóle się za to nie zabrałyście? Od czego zaczynacie, a co zostawiacie sobie na koniec? Ja póki co (27 tc 2 dni) kupiłam kilka ciuszków i wyprawkę kosmetyczno-higieniczną dla siebie i maluszka. W pierwszej kolejności chciałabym mieć moją torbę porodową skompletowaną na tip top tak, żeby nie martwić się jeśli akcja mnie zaskoczy :)

reklama
Dziewczyny jak wygląda u Was temat wyprawkowy? Co już macie, a może jeszcze w ogóle się za to nie zabrałyście? Od czego zaczynacie, a co zostawiacie sobie na koniec? Ja póki co (27 tc 2 dni) kupiłam kilka ciuszków i wyprawkę kosmetyczno-higieniczną dla siebie i maluszka. W pierwszej kolejności chciałabym mieć moją torbę porodową skompletowaną na tip top tak, żeby nie martwić się jeśli akcja mnie zaskoczy :)
Ja na ten moment mam tylko kilka, dosłownie kilka ciuszków i tyle :) niedługo mam zamiar zamawiać łóżeczko, a potem może w grudniu jakieś dalsze zakupy :)

Do góry