reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie nic takiego nie sprawdzali 😯 albo sprawdzali, a ja nic o tym nie wiem, ale to by chyba znaczyło, że wszystko ok?
Ja miałam 2 razy połówkowe robione i nikt mi tego nie zmierzył dopiero na echu serca lekarz to zauważył i potem jak już się zapisałam do szpitala do przychodni patologii ciąży to lekarz zwrócił na to uwagę. Na echu lekarz powiedział tylko tyle że mogę mieć przez to nadcisnienie ale już na patologii trochę mnie nastraszył że to są bardzo duże opory przepływu koniecznie codziennie muszę brać acard i wyznaczył mi kontrole po 25 tyg czyli za 2 tygodnie dokładnie. Jak będę u niego to się dokładnie wypytam jakie są perspektywy, dam wam znać. :)
Ja już wózek i fotelik kupiłam, zaczynam też wszystkie mniejsze rzeczy powoli zbierać. :p Jeszcze do pomalowania pokoik i zakup mebelków... A dokładnie to łóżeczko i komode planuje :) staram się stopniowo inwestować żeby finansowo aż tak nie bolało... :p

reklama
Dziewczyny a w jakim wieku zaszłyście w pierwszą ciążę? Bo u mnie było 6 lat starań o dziecko, parę dni temu skończyłam 30lat. Mam nadzieję, że w drugą ciążę uda mi się zajść o wiele szybciej 🙂 a ze szpitalem to u mnie są dwa niedaleko siebie, z jednego jest zrobiony szpital zakaźny a akurat w tym co chce rodzic normalnie przyjmują, pracuje tam moja ginekolog prowadząca a w maju po zabiegu leżałam tam tydzień, więc mam już jakieś pojęcie co do położnych i lekarzy, także aż tak się nie stresuję, że będę sama przy pierwszym porodzie. A jak było u Was?
1ciaze w wieku 25lat a 3ciaze urodze przed31 urodzinami❤

Cześć Dziewczyny, też postanowiłam do Was się przyłączyć 😊 u mnie środek 24 tyg i termin z usg na 8 luty, moja pierwsza ciąża- Chlopiec 😍
Od razu pytanko do Beti.mama, w jakim szpitalu w Poznaniu będziesz rodzić? Ja się nie mogę zdecydować, są tak skrajne wszędzie opinie, myślałam o polnej bo najbezpieczniej ale podobno teraz został porodówką zakaźną..
Fajnie :) ja bym chciala chlopaka 😂juz 2dziewczyny mam a zaraz 25tydz sie zacznie a ja dalej bie wiem co mam 😁

Ja miałam 2 razy połówkowe robione i nikt mi tego nie zmierzył dopiero na echu serca lekarz to zauważył i potem jak już się zapisałam do szpitala do przychodni patologii ciąży to lekarz zwrócił na to uwagę. Na echu lekarz powiedział tylko tyle że mogę mieć przez to nadcisnienie ale już na patologii trochę mnie nastraszył że to są bardzo duże opory przepływu koniecznie codziennie muszę brać acard i wyznaczył mi kontrole po 25 tyg czyli za 2 tygodnie dokładnie. Jak będę u niego to się dokładnie wypytam jakie są perspektywy, dam wam znać. :)
Ja już wózek i fotelik kupiłam, zaczynam też wszystkie mniejsze rzeczy powoli zbierać. :p Jeszcze do pomalowania pokoik i zakup mebelków... A dokładnie to łóżeczko i komode planuje :) staram się stopniowo inwestować żeby finansowo aż tak nie bolało... :p
Widocznie nie badają tego tak standardowo. A są jakieś objawy? Bo ja np. echa serca nie planuję w ciąży robić, nie mam wskazań.

Echo serca raczej tylko przy wskazaniach się robi :) ja mam bo dzidziusiowi wyszła niedomykalność zastawki trójdzielnej i podejrzenie vsd, za tydzień mam i zobaczę czy się wszystko naprawiło :)
Widocznie nie badają tego tak standardowo. A są jakieś objawy? Bo ja np. echa serca nie planuję w ciąży robić, nie mam wskazań.

Przepływy wydaje mi się, że powinny być standardowo robione. Wskazaniem może być to że np dziecko jest za małe na swój wiek ale w moim przypadku teraz tylko rączki są troszkę krótsze, w dolnej granicy normy. U mnie synek ma małą wadę genetyczną i dlatego miałam echo. Może i dlatego sprawdzają mi wszystko dokładnie... U Ciebie może być tak, że lekarz też to sprawdził i było ok więc nic nie mówił :)

I objawia się to jakoś w życiu? A nie robiło jej żadnego zabiegu po porodzie ? Lekarz mi mówił że od razu po porodzie są w stanie domknąć tą zastawkę, albo farmakologiczne albo zabiegiem :)
Nie z tym idzie normalnie zyc to trzeba kontrolowac co roku chodzic na echo serca...
Miala dość spora przerwe ona normalnie biega tanczy do przedszkola chodzi 3rok 6lat w styczniu bedzie miala...moze u Ciebie tak jest ze wykryli zaraz w ciazy a Kindze dopiero jak miala 2latka...niewiem czy czasem nie miala tego wczesniej bo tez tak moglo byc...
2corka dziorke w sercu jak miala 2miesiace wykryli. Ale ze sie moze zrosnac bym musiala zas umowic sie na echo serca w przyszlym roku i zobaczyc

reklama
Dziewczyny pomocy. W nocy złapał mnie straszny ból w prawej stronie brzucha. Na wysokości pępka prawa strona, promieniujący do pachwiny, do tego ból nad prawym pośladkiem. Trwało to kilka godzin potem przeszło. Więc pomyślałam że to jakaś kolka jelitowa... Niestety ból powrócił i jest na tyle mocny ze boli przy chodzeniu, podnoszeniu prawej nogi, zmianie pozycji na leżąco. Miała któraś tak? Możliwe że to więzadła aż tak dają o sobie znać?
Niestety ale chcę się wstrzymać z pobytem n izbie przyjęć bo nie uśmiecha mi się jechać w centrum covida :)

Do góry