reklama
Sylwia99
Fanka BB :)
Dziewczynka Lena, a chłopiec Borys, Oskar, Oliwier, Tymon, Marcel ciężki wybór z imieniem dla chłopakaDziewczyny a macie już może wybrane imię dla dziecka?
Sylwia99
Moje też pierwsze ja prywatnie chodzę, moja ginekolog nie robi usg, więc zapisuję się do innego lekarza ja płeć dopiero poznam 5 października a termin mam na 19 lutego wstępnie, zobaczymy 5 co się zmieniło lepiej może idź prywatnie, bo skoro Ci nie zrobi na wizycie to żeby nie było za późnoDołączam do was! Termin mam na 19.02.2021, na ostatnim USG pani doktor powiedziała, że prawdopodobnie chłopiec (i też tego się spodziewałam: przeczucie+zdecydowanie słone i kwaśne smaki), ale pewnie dopiero na kolejnym USG (14.10) dowiem się na pewno powiedzcie mi dziewczyny, czy USG połówkowe jest robione w ramach NFZ? Kolejną wizytę mam w 21+4tc., a z tego co mówiła lekarka prowadząca moją ciążę, ona nie ma czasu na tak szczegółowe badanie, więc musiałabym ogarnąć jakiegoś lekarza prywatnie, ale jeśli jest to w ramach NFZ, to chyba powinna zrobić na ten następnej wizycie?
Kolejną rzecz, która mnie zastanawia, jak duże było wasze dziecko w okolicy 18tc.? Moje się okazało dużo większe niż podają w internecie, co dziwne, bo brzucha póki co za dużego nie mam. A jak tam wasze brzuszki?
Ps. To moje pierwsze dziecko.
Sylwia99
Ja poczułam już nie mam codziennie i regularnych, ale na noc bardziej wyczuwam jak rękę przykładam moja siostra jest w 3ciąży i ona poczuła już w 16 tygodniu jakoś, ja w 19 tygodniu ale jeszcze takie delikatne są te ruchy nie przejmuj się jeszcze da popalićCiekawi mnie jeszcze, czy któraś z was poczuła już ruchy dziecka Podobno w pierwszej ciąży nie jest to tak szybko wyczuwalne. Ja póki co nic ☹
Maluszek001
A w którym tygodniu jestes? Ja jestem w pierwszej ciąży i równo w 19 tyg poczułam ruchy, są jeszcze bardzo delikatne. moja koleżanka jest w 2 ciąży i ruchy poczuła dopiero w 21 tyg, wiec nie ma regułyCiekawi mnie jeszcze, czy któraś z was poczuła już ruchy dziecka Podobno w pierwszej ciąży nie jest to tak szybko wyczuwalne. Ja póki co nic ☹
Maluszek001
Oliwia A jak sie okaże we wtorek na USG, że jednak chłopak, to będe miala wielki dylemat, bo nie zgadzamy sie z partnerem co do imieniaDziewczyny a macie już może wybrane imię dla dziecka?
Dzisiaj dokładnie zaczęłam 19 tydzień i nic nie czuję brzucha nie mam za dużego, w ogóle nie czuję się jakbym była w ciążyA w którym tygodniu jestes? Ja jestem w pierwszej ciąży i równo w 19 tyg poczułam ruchy, są jeszcze bardzo delikatne. moja koleżanka jest w 2 ciąży i ruchy poczuła dopiero w 21 tyg, wiec nie ma reguły
Kurczę, myślałam, że to jednak w ramach NFZ robią... To muszę jakoś wcisnąć teraz wizytę prywatną gdzieś pomiędzy, żeby za często USG nie robić (już z 10 pewnie miałam, jak nie więcej), a z racji tego, że nie robiłam pierwszych badań prenatalnych, to połówkowe chciałabym już zrobić.Moje też pierwsze ja prywatnie chodzę, moja ginekolog nie robi usg, więc zapisuję się do innego lekarza ja płeć dopiero poznam 5 października a termin mam na 19 lutego wstępnie, zobaczymy 5 co się zmieniło lepiej może idź prywatnie, bo skoro Ci nie zrobi na wizycie to żeby nie było za późno
reklama
Sylwia99
No chyba, że poczytaj, który lekarz współpracuje z NFZ to może się uda wcisnąć na NFZ, tylko nie wiem czy trzeba mieć skierowanie czy nie a czemu nie miałaś pierwszych prenatalnych?Kurczę, myślałam, że to jednak w ramach NFZ robią... To muszę jakoś wcisnąć teraz wizytę prywatną gdzieś pomiędzy, żeby za często USG nie robić (już z 10 pewnie miałam, jak nie więcej), a z racji tego, że nie robiłam pierwszych badań prenatalnych, to połówkowe chciałabym już zrobić.