reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ciekawi mnie jeszcze, czy któraś z was poczuła już ruchy dziecka 🤔 Podobno w pierwszej ciąży nie jest to tak szybko wyczuwalne. Ja póki co nic ☹

Dołączam do was! Termin mam na 19.02.2021, na ostatnim USG pani doktor powiedziała, że prawdopodobnie chłopiec (i też tego się spodziewałam: przeczucie+zdecydowanie słone i kwaśne smaki), ale pewnie dopiero na kolejnym USG (14.10) dowiem się na pewno :) powiedzcie mi dziewczyny, czy USG połówkowe jest robione w ramach NFZ? Kolejną wizytę mam w 21+4tc., a z tego co mówiła lekarka prowadząca moją ciążę, ona nie ma czasu na tak szczegółowe badanie, więc musiałabym ogarnąć jakiegoś lekarza prywatnie, ale jeśli jest to w ramach NFZ, to chyba powinna zrobić na ten następnej wizycie?
Kolejną rzecz, która mnie zastanawia, jak duże było wasze dziecko w okolicy 18tc.? Moje się okazało dużo większe niż podają w internecie, co dziwne, bo brzucha póki co za dużego nie mam. A jak tam wasze brzuszki? :)
Ps. To moje pierwsze dziecko.
Moje też pierwsze :) ja prywatnie chodzę, moja ginekolog nie robi usg, więc zapisuję się do innego lekarza :) ja płeć dopiero poznam 5 października :) a termin mam na 19 lutego wstępnie, zobaczymy 5 co się zmieniło 😁 lepiej może idź prywatnie, bo skoro Ci nie zrobi na wizycie to żeby nie było za późno :)

Ciekawi mnie jeszcze, czy któraś z was poczuła już ruchy dziecka 🤔 Podobno w pierwszej ciąży nie jest to tak szybko wyczuwalne. Ja póki co nic ☹
Ja poczułam już 😊 nie mam codziennie i regularnych, ale na noc bardziej wyczuwam jak rękę przykładam :) moja siostra jest w 3ciąży i ona poczuła już w 16 tygodniu jakoś, ja w 19 tygodniu :) ale jeszcze takie delikatne są te ruchy :) nie przejmuj się jeszcze da popalić 😅

A w którym tygodniu jestes? Ja jestem w pierwszej ciąży i równo w 19 tyg poczułam ruchy, są jeszcze bardzo delikatne. :) moja koleżanka jest w 2 ciąży i ruchy poczuła dopiero w 21 tyg, wiec nie ma reguły

A w którym tygodniu jestes? Ja jestem w pierwszej ciąży i równo w 19 tyg poczułam ruchy, są jeszcze bardzo delikatne. :) moja koleżanka jest w 2 ciąży i ruchy poczuła dopiero w 21 tyg, wiec nie ma reguły
Dzisiaj dokładnie zaczęłam 19 tydzień i nic nie czuję :( brzucha nie mam za dużego, w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży :(

Moje też pierwsze :) ja prywatnie chodzę, moja ginekolog nie robi usg, więc zapisuję się do innego lekarza :) ja płeć dopiero poznam 5 października :) a termin mam na 19 lutego wstępnie, zobaczymy 5 co się zmieniło 😁 lepiej może idź prywatnie, bo skoro Ci nie zrobi na wizycie to żeby nie było za późno :)
Kurczę, myślałam, że to jednak w ramach NFZ robią... To muszę jakoś wcisnąć teraz wizytę prywatną gdzieś pomiędzy, żeby za często USG nie robić (już z 10 pewnie miałam, jak nie więcej), a z racji tego, że nie robiłam pierwszych badań prenatalnych, to połówkowe chciałabym już zrobić.

reklama
Kurczę, myślałam, że to jednak w ramach NFZ robią... To muszę jakoś wcisnąć teraz wizytę prywatną gdzieś pomiędzy, żeby za często USG nie robić (już z 10 pewnie miałam, jak nie więcej), a z racji tego, że nie robiłam pierwszych badań prenatalnych, to połówkowe chciałabym już zrobić.
No chyba, że poczytaj, który lekarz współpracuje z NFZ to może się uda wcisnąć na NFZ, tylko nie wiem czy trzeba mieć skierowanie czy nie :) a czemu nie miałaś pierwszych prenatalnych?

Do góry