Moja bezpośrednia przełożona wiedziała od razu czyli końcem maja, umówiliśmy się,że dopracuje do końca czerwca i l4. Ale gdyby coś się działo bardzo niepokojącego mogłam iść z dnia na dzieńWspaniale podejscie I jakie szczescie ze to tylko to. Ten test ci zrobilas to to samo co nifty?
Ja tez czuje przy pierwszej ciazy od 16 tygodnia czasem czesciej a czasem mamy wyciszenie. Zawsze przed spaniem wyczekuje na jakies ruchu.
a jeszcze ostatnio jak jadlam - uwaga - jablko to ukruszyl mi sie zab widocznie male wysysa wapń ze mnie. Niestety czeka mnie wizytau stomatologa ...
z jakim wyprzedzeniem dalyscie znac pracodawcy od kiedy zwolnienie?
reklama
justynama2
Zaciekawiona BB
NIFTY to test nieinwazyjny z krwi mamy. Wydaje mi sie ze pokazuje on tylko ryzyko. Nie wykrywa chorob na 100%. Kardiotyp molekularny wykonuje się z płynu owodniowego, który jest pobierany przy okazji amniopunkcji. Plusy tego badania są takie że wykrywa dużo mniejsze zmiany niż amniopunkcja i wyniki są dużo szybciej. I mamy pewność co dolega dziecku.Wspaniale podejscie ❤ I jakie szczescie ze to tylko to. Ten test ci zrobilas to to samo co nifty?
Ja tez czuje przy pierwszej ciazy od 16 tygodnia czasem czesciej a czasem mamy wyciszenie. Zawsze przed spaniem wyczekuje na jakies ruchu.
a jeszcze ostatnio jak jadlam - uwaga - jablko to ukruszyl mi sie zab widocznie male wysysa wapń ze mnie. Niestety czeka mnie wizytau stomatologa ...
z jakim wyprzedzeniem dalyscie znac pracodawcy od kiedy zwolnienie?
Jeżeli chodzi o l4 to jestem w 19tyg i się zastanawiam czy nie pójść na zwolnienie...
Do tej pory prowadziłam ciążę w luxmedzie, ale w momencie gdy wyszły źle wyniki PAPPA Pani ginekolog poleciła mi zmianę ginekologa... więc w połowie ciąży zapisałam się do poradni przyszpitalnej. Mam nadzieję że też podpowiedzą mi tam coś z położną środowiskową bo też jestem zielona w tym temacie...
Ewq9
Fanka BB :)
Byłam dzisiaj na połówkowych. Niby wszystko dobrze, wszystko się dobrze rozwija, dzidziuś ładnie rośnie itd ale zaniepokoiła mnie informacja o niedomykalności zastawki trójdzielnej u maluszka. W karcie mam właśnie wpisane to i podejrzenie VSD. Kazała się nie stresować, bo to nic groźnego w razie czego, ale że możliwe że jest taki ubytek. Możliwe że sam zniknie za jakiś czas, ale zaleciła badanie echokardiograficzne za ok 4-6 tygodni. Czy miała któraś z Was do czynienia z taką wadą ? Serduszko pięknie bije i myślałam że wszystko będzie dobrze. Ponoć nawet gdybym nie wykonała tego badania w ciąży to nie jest to powód do jakiejś wzmożonej czujności przy porodzie, a można to badanie wykonać noworodkowi, ale mimo wszystko....
Maluszek001
Witam się z Wami i ja. Aktualnie jestem w 19+3tc od 3 dni czuje delikatne kopnięcia dzidziusia. Z USG prenatalnego w 13 tygodniu dowiedziałam się, ze będzie dziewczynka teraz USG połówkowe we wtorek, wiec zobaczymy czy się potwierdzi.
Maluszek001
Ja na L4 jestem od połowy lipca, moja ginekolog sama mnie zachęcała ze wzgledu na wykonywana pracę. Jeśli Twoja praca Cie stresuje, to wydaje mi się, że nie ma co zwlekać z przejsciem na zwolnienie. Jestem zdania, że jeszcze się zdażymy w życiu naprawcować, a taki wyjątkowy czas warto spędzic spokojnieHej dziewczyny, z ciekawosci.. do kiedy pracujecie? Ja jeszcze jestem ciagle w pracy ale mam bardzo stresujaca, mysle powoli o L4.
Gratuluję dziewczynki pochwal się po połówkowych czy się potwierdziło ja będę miała chłopcaWitam się z Wami i ja. Aktualnie jestem w 19+3tc od 3 dni czuje delikatne kopnięcia dzidziusia. Z USG prenatalnego w 13 tygodniu dowiedziałam się, ze będzie dziewczynka teraz USG połówkowe we wtorek, wiec zobaczymy czy się potwierdzi.
Sylwia99
Cześć! Ja 19+2, połówkowe mam 5 października na prenatalnych niestety dzidziuś spał odwrócony, więc żyje w nieświadomości co będzieWitam się z Wami i ja. Aktualnie jestem w 19+3tc od 3 dni czuje delikatne kopnięcia dzidziusia. Z USG prenatalnego w 13 tygodniu dowiedziałam się, ze będzie dziewczynka teraz USG połówkowe we wtorek, wiec zobaczymy czy się potwierdzi.
Dołączam do was! Termin mam na 19.02.2021, na ostatnim USG pani doktor powiedziała, że prawdopodobnie chłopiec (i też tego się spodziewałam: przeczucie+zdecydowanie słone i kwaśne smaki), ale pewnie dopiero na kolejnym USG (14.10) dowiem się na pewno powiedzcie mi dziewczyny, czy USG połówkowe jest robione w ramach NFZ? Kolejną wizytę mam w 21+4tc., a z tego co mówiła lekarka prowadząca moją ciążę, ona nie ma czasu na tak szczegółowe badanie, więc musiałabym ogarnąć jakiegoś lekarza prywatnie, ale jeśli jest to w ramach NFZ, to chyba powinna zrobić na ten następnej wizycie?
Kolejną rzecz, która mnie zastanawia, jak duże było wasze dziecko w okolicy 18tc.? Moje się okazało dużo większe niż podają w internecie, co dziwne, bo brzucha póki co za dużego nie mam. A jak tam wasze brzuszki?
Ps. To moje pierwsze dziecko.
Kolejną rzecz, która mnie zastanawia, jak duże było wasze dziecko w okolicy 18tc.? Moje się okazało dużo większe niż podają w internecie, co dziwne, bo brzucha póki co za dużego nie mam. A jak tam wasze brzuszki?
Ps. To moje pierwsze dziecko.
reklama
Mam na myśli wagę dziecka - nie przejmuję się tym jakoś zbytnio, bo to jeszcze nadal maluszek, ale jestem ciekawa, czy te internetowe normy faktycznie są z czapy, czy jednak moje bobo tak szybko przybiera i z czym to jest związane (ostatecznie patrząc, wiadomo wolałbym, żeby nie było ponadprzeciętnie duże, szczególnie, że mam nadzieję, że PSN).