No to mnie zmotywowalyscie. U mnie w pracy niby mowia ze teraz nie moge robic nadgodzin i mam na siebie uwazac ale dowalili mi tyle dodatkowych obowiazkow ze beda sobie musieli to gdzies indziej porozdzielac. Tez na poczatku myslalam ze bede pracowac bardzo dlugo, ale teraz mi sie praca sni po nocach
reklama
Ja niestety już od początku maja jestem na zwolnieniu, bo najpierw miałam operację a zaraz postem okazało sie, że w ciąży jestem, bardzo chciałam chodzić do pracy ale Doktor prowadząca stanowczo mi zabroniła, tym bardziej, że pracuje na stacji paliw po 12 godzin (dniowka/ nocka) i w dodatku sama na zmianie więc jest co robić
justynama2
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, jakiś miesiąc temu pisałam o moich złych wynikach testu PAPPA. Miałam bardzo wysokie ryzyko wszystkich trisomii. Zdecydowałam się na amniopunkcje i miałam ja ponad dwa tygodnie temu. Dużo czytałam o tym badaniu, niektórzy pisali że boli mniej niż pobieranie krwi. W moim przypadku bolało strasznie, doszły do tego emocje... od razu zdecydowałam się również na dodatkowy test metoda mikromacoerzy, który kosztował mnie 1800zł. Wszystkie badania prenatalne wykonywałam w Multimedzie w Warszawie. Mają tam bardzo dobrych lekarzy. Wynik płatnego testu dostałam po 7 dniach roboczych. Od razu zostałam umówiona do genetyka nie znając wyniku więc wiedziałam że jest coś nie tak. Okazało się, że są ubytki w chromosomach płciowych... mniejszy ubytek w chromosomie X lub Y powoduje, że mój synek będzie rósł wolniej niż rówieśnicy i będzie potrzebował hormonów wzrostu. Niestety jest też duży ubytek w chromosomie Y który nie wiadomo jeszcze co może oznaczać. Czekam na końcowy wynik amniopunkcji który powie coś więcej. Ogólnie mam dobre nastawienie, cieszę się że raczej nie jest to bardzo poważna wada.
Ruchy dziecka czuje już od 16tygodnia A to moja pierwsza ciąża.
Hej dziewczyny.
Mnie tu raz mniej,raz więcej w zależności co się akurat dzieje dookoła. Dzień za dniem tak szybko ucieka.
Witam nowe mamusie🖑
Wszystkim gratuluję udanych wizyt
Ja też już od dłuższego czasu na zwolnieniu,ale u mnie niestety taki charakter pracy. Jak szłam z początkiem lipca to się strasznie źle czułam. Teraz to nawet chciałabym wrócić, ale niestety, nikt nie stworzy mi możliwości bezpiecznej pracy,dodatkowo w 8godzinnym trybie, więc siedzę w domu i trochę mnie nosi
Dzisiaj miałam pierwsze spotkanie z położną środowiskową,30go kolejne prenatalne i tak sobie rosniemy
Mnie tu raz mniej,raz więcej w zależności co się akurat dzieje dookoła. Dzień za dniem tak szybko ucieka.
Witam nowe mamusie🖑
Wszystkim gratuluję udanych wizyt
Ja też już od dłuższego czasu na zwolnieniu,ale u mnie niestety taki charakter pracy. Jak szłam z początkiem lipca to się strasznie źle czułam. Teraz to nawet chciałabym wrócić, ale niestety, nikt nie stworzy mi możliwości bezpiecznej pracy,dodatkowo w 8godzinnym trybie, więc siedzę w domu i trochę mnie nosi
Dzisiaj miałam pierwsze spotkanie z położną środowiskową,30go kolejne prenatalne i tak sobie rosniemy
Sylwia99
Fanka BB :)
Super podejście! Trzeba być zawsze dobrej myśli! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrzeHej dziewczyny, jakiś miesiąc temu pisałam o moich złych wynikach testu PAPPA. Miałam bardzo wysokie ryzyko wszystkich trisomii. Zdecydowałam się na amniopunkcje i miałam ja ponad dwa tygodnie temu. Dużo czytałam o tym badaniu, niektórzy pisali że boli mniej niż pobieranie krwi. W moim przypadku bolało strasznie, doszły do tego emocje... od razu zdecydowałam się również na dodatkowy test metoda mikromacoerzy, który kosztował mnie 1800zł. Wszystkie badania prenatalne wykonywałam w Multimedzie w Warszawie. Mają tam bardzo dobrych lekarzy. Wynik płatnego testu dostałam po 7 dniach roboczych. Od razu zostałam umówiona do genetyka nie znając wyniku więc wiedziałam że jest coś nie tak. Okazało się, że są ubytki w chromosomach płciowych... mniejszy ubytek w chromosomie X lub Y powoduje, że mój synek będzie rósł wolniej niż rówieśnicy i będzie potrzebował hormonów wzrostu. Niestety jest też duży ubytek w chromosomie Y który nie wiadomo jeszcze co może oznaczać. Czekam na końcowy wynik amniopunkcji który powie coś więcej. Ogólnie mam dobre nastawienie, cieszę się że raczej nie jest to bardzo poważna wada.
Ewq9
Fanka BB :)
Mam pytanie właśnie odnośnie położnej. Jestem kompletnie zielona w tym temacie. Położną poleca lekarz prowadzący, szpital czy jak ? Mieszkam na wsi, do lekarza chodzę prywatnie, ale nie pracuje on w szpitalu rejonowym u nas. Wczoraj byłam na wizycie ale nie pytałam o to, myślałam że to za wcześnie jeszcze, ale teraz już sama nie wiem...
Hej dziewczyny.
Witam nowe mamusie🖑
Wszystkim gratuluję udanych wizyt[emoji4]
Ja też już od dłuższego czasu na zwolnieniu,ale u mnie niestety taki charakter pracy. Jak szłam z początkiem lipca to się strasznie źle czułam. Teraz to nawet chciałabym wrócić, ale niestety, nikt nie stworzy mi możliwości bezpiecznej pracy,dodatkowo w 8godzinnym trybie, więc siedzę w domu i trochę mnie nosi[emoji6]
Dzisiaj miałam pierwsze spotkanie z położną środowiskową,30go kolejne prenatalne i tak sobie rosniemy [emoji4]
Po skończonym 21 tc możesz korzystać z porad położnej srodowiskowej. Normalnie tak jak po porodzie przyjeżdża do Ciebie i maluszka, tak teraz możesz wybrać sobie położną. Jedne przyjeżdżają do domów, inne organizują jakieś pogadanki w określonym miejscu. Sama wybierasz sobie Panią, z którą chcesz współpracować dostępną w Twojej okolicy. Możesz 2 razy w roku zmienić deklarację. Zaraz wstawię linki, gdzie jest trochę więcej o tymMam pytanie właśnie odnośnie położnej. Jestem kompletnie zielona w tym temacie. Położną poleca lekarz prowadzący, szpital czy jak ? Mieszkam na wsi, do lekarza chodzę prywatnie, ale nie pracuje on w szpitalu rejonowym u nas. Wczoraj byłam na wizycie ale nie pytałam o to, myślałam że to za wcześnie jeszcze, ale teraz już sama nie wiem...
Zmiany w organizacji opieki okoÅoporodowej â 1 stycznia 2019 r. wchodzi w życie nowy standard organizacyjny. - Ministerstwo Zdrowia - Portal Gov.pl
11 wrzeÅnia 2018 r. w Dzienniku Ustaw opublikowane zostaÅo rozporzÄdzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 sierpnia 2018 r. w sprawie standardu organizacyjnego opieki okoÅoporodowej (Dz. U. poz. 1756)
www.gov.pl
Hej dziewczyny, jakiś miesiąc temu pisałam o moich złych wynikach testu PAPPA. Miałam bardzo wysokie ryzyko wszystkich trisomii. Zdecydowałam się na amniopunkcje i miałam ja ponad dwa tygodnie temu. Dużo czytałam o tym badaniu, niektórzy pisali że boli mniej niż pobieranie krwi. W moim przypadku bolało strasznie, doszły do tego emocje... od razu zdecydowałam się również na dodatkowy test metoda mikromacoerzy, który kosztował mnie 1800zł. Wszystkie badania prenatalne wykonywałam w Multimedzie w Warszawie. Mają tam bardzo dobrych lekarzy. Wynik płatnego testu dostałam po 7 dniach roboczych. Od razu zostałam umówiona do genetyka nie znając wyniku więc wiedziałam że jest coś nie tak. Okazało się, że są ubytki w chromosomach płciowych... mniejszy ubytek w chromosomie X lub Y powoduje, że mój synek będzie rósł wolniej niż rówieśnicy i będzie potrzebował hormonów wzrostu. Niestety jest też duży ubytek w chromosomie Y który nie wiadomo jeszcze co może oznaczać. Czekam na końcowy wynik amniopunkcji który powie coś więcej. Ogólnie mam dobre nastawienie, cieszę się że raczej nie jest to bardzo poważna wada.
Wspaniale podejscie I jakie szczescie ze to tylko to. Ten test ci zrobilas to to samo co nifty?
Ja tez czuje przy pierwszej ciazy od 16 tygodnia czasem czesciej a czasem mamy wyciszenie. Zawsze przed spaniem wyczekuje na jakies ruchu.
a jeszcze ostatnio jak jadlam - uwaga - jablko to ukruszyl mi sie zab widocznie male wysysa wapń ze mnie. Niestety czeka mnie wizytau stomatologa ...
z jakim wyprzedzeniem dalyscie znac pracodawcy od kiedy zwolnienie?
reklama
Mojej kolezance polecil lekarz prowadzacy. Ale on polecil ze szpitala w ktorym jest ordynatorem.Mam pytanie właśnie odnośnie położnej. Jestem kompletnie zielona w tym temacie. Położną poleca lekarz prowadzący, szpital czy jak ? Mieszkam na wsi, do lekarza chodzę prywatnie, ale nie pracuje on w szpitalu rejonowym u nas. Wczoraj byłam na wizycie ale nie pytałam o to, myślałam że to za wcześnie jeszcze, ale teraz już sama nie wiem...