reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej, mnie wreszcie wypuścili z kwarantanny która trwała prawie 40 dni ;) we środę 9.09 o 19 mam wizytę u lekarza, równe 2 miesiące od ostatniej :) mam nadzieję że będzie okej. Ja używam zwykłego olejku dla niemowląt do smarowania brzucha, ale niestety często o nim zapominam, bo przeważnie jestem mega śpiąca a jednak trzeba odczekać zanim się chociaż trochę wchłonie :)
To super że w końcu wolna i wszystko w porządku 😊

Powodzenia na wizycie 😊
W którym tygodniu ciąży już jesteś? 🙂

reklama
U mnie prawdopodobnie 19t4dz. Mam nie jasną sytuacje, ponieważ o ciąży wiem tak naprawdę około 3tyg, cały czas miałam regularną @ dopiero zatrzymała się w sierpniu. I nie zaznaczałam 1szego dnia miesiączki, pamiętam tylko ta ostatnia i kiedy była w czerwcu. Także trochę skomplikowane 😉 dr stwierdził datę orientacyjnie na 4.02, równie dobrze mogę urodzić w styczniu, lub po połowie lutego 🤔
To rzeczywiście po skomplikowało się zwłaszcza z tymi datami, więc tak naprawdę nie wiadomo na kiedy termin.

A to dostawałaś normalnie okres czy te krwawienie różniło się ? bo w czasie ciąży nie ma @ tylko to jest po prostu krwawienie 🙂
I nie miałaś innych objawów choć najmniejszych ? 🤔

W zasadzie to była izolacja, miałam potwierdzonego covida. 40 dni bo mimo iż od 3 tygodni nic mi nie było, kompletnie to musiałam siedzieć w domu z mężem odizolowana bo testy raz wychodziły negatywne, raz pozytywne, w między czasie wątpliwe :) ogólnie książkę można o tym napisać [emoji14] mnie wypuścili bez dwóch negatywnych wyników, przez to że weszła ta ustawa, że izolacja i kwarantanna 10 dni, a mu już byliśmy zamknięci o 30 dni dłużej :)
Jednym słowem nie polecam złapać, człowiek się dobrze czuje, nie ma dawno objawów, i ponoć po 10 dniach nie zaraża a i tak musi liczyć na dwa negatywne testy... A te testy to czysta loteria ;) po pobieraniu wymazu z nosa (nosogardzieli) czuliśmy się dużo gorzej przez resztę dnia niż przed pobraniem.... Nic przyjemnego ;) teraz jest lepiej, bo jak nie masz objawów to można wyjść po 10 dniach bez testów, to chociaż tyle ułatwili
To trzymam kciuki. Ale kwarantanna zapobiegawcza rozumiem, nic i Ciebie nie wykryto? Dlaczego az 40dni ?

To rzeczywiście po skomplikowało się zwłaszcza z tymi datami, więc tak naprawdę nie wiadomo na kiedy termin.

A to dostawałaś normalnie okres czy te krwawienie różniło się ? bo w czasie ciąży nie ma @ tylko to jest po prostu krwawienie 🙂
I nie miałaś innych objawów choć najmniejszych ? 🤔

Właśnie u mnie niczym sie nie różniło od normalnej @, była regularna @ co do dnia, zero objawów tak jakbym w ciąży nie była...

W zasadzie to była izolacja, miałam potwierdzonego covida. 40 dni bo mimo iż od 3 tygodni nic mi nie było, kompletnie to musiałam siedzieć w domu z mężem odizolowana bo testy raz wychodziły negatywne, raz pozytywne, w między czasie wątpliwe :) ogólnie książkę można o tym napisać [emoji14] mnie wypuścili bez dwóch negatywnych wyników, przez to że weszła ta ustawa, że izolacja i kwarantanna 10 dni, a mu już byliśmy zamknięci o 30 dni dłużej :)
Jednym słowem nie polecam złapać, człowiek się dobrze czuje, nie ma dawno objawów, i ponoć po 10 dniach nie zaraża a i tak musi liczyć na dwa negatywne testy... A te testy to czysta loteria ;) po pobieraniu wymazu z nosa (nosogardzieli) czuliśmy się dużo gorzej przez resztę dnia niż przed pobraniem.... Nic przyjemnego ;) teraz jest lepiej, bo jak nie masz objawów to można wyjść po 10 dniach bez testów, to chociaż tyle ułatwili
O masakra to współczuje. Jeszcze w ciąży. Oczywiscie te nasze beznadziejne przepisy nie przewiduja zadnych odstępstw albo dodatkowej opieki dla ciezarnej. Po prostu siedz w domu 1,5 mc 🤬

reklama
Właśnie u mnie niczym sie nie różniło od normalnej @, była regularna @ co do dnia, zero objawów tak jakbym w ciąży nie była...
Z tego co słyszałam że zdarzają się takie przypadki że normalnie krwawisz w czasie dostania @ i objawy też nie występują i np właśnie w trzecim m-cu dopiero dowiadują się o ciąży ogólnie to nie ciekawie :/

U mnie to było standardowo, brak okresu a później takie mdłości że aż byłam nie do życia 🤢

Z maluszkiem wszystko dobrze ? 🙂

Do góry