reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
W pierwszej ciąży smarowałam się odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży i to rano i wieczorem, na początku zwykłym balsamem a później właśnie tym tołpa mum ale po czasie przeczytałam że jego skład jest taki sobie i szkoda kasy 😋

A teraz używam też zwykłego balsamu ale jak mi się przypomni, niestety a to już 18 tc 😒
Nam Pani w aptece poleciła jakiś balsam z pharmaceris przeciw rozstępom. Co prawda smarujemy się kiedy akurat się przypomni ale konsystencja jest fajna. Można się od razu ubierać i nie jest tłusty. Na początku kupiłam jakiś olejek z lirene chyba ale kompletnie się nie nadawał :) z drugiej strony jak ma się coś pojawić to i tak się niestety pojawi. To chyba zależy od genów.

Ponoc tak, ja smaruje brzuch zwyklym balsamem z bebio (ma chyba spoko sklad i nie jest drogi) zawsze po kąpieli. Ale to pierwsza ciaza wiec zobaczymy czy cos da. Ponoc warto smarowac ale raczej slyszalam ze w kosmetykach „specjalnie dla mam” sklad czesto nie odbiega od zwyklych kosmetykow (chyba musza miec specjalny certyfikat z tego co czytalam) a sa mocno przecenione. To samo z suplementami kwas foliowy dla osoby starszej 3zl, dla cieżarnej 30zl..

Hej, mnie wreszcie wypuścili z kwarantanny która trwała prawie 40 dni ;) we środę 9.09 o 19 mam wizytę u lekarza, równe 2 miesiące od ostatniej :) mam nadzieję że będzie okej. Ja używam zwykłego olejku dla niemowląt do smarowania brzucha, ale niestety często o nim zapominam, bo przeważnie jestem mega śpiąca a jednak trzeba odczekać zanim się chociaż trochę wchłonie :)

U mnie prawdopodobnie 19t4dz. Mam nie jasną sytuacje, ponieważ o ciąży wiem tak naprawdę około 3tyg, cały czas miałam regularną @ dopiero zatrzymała się w sierpniu. I nie zaznaczałam 1szego dnia miesiączki, pamiętam tylko ta ostatnia i kiedy była w czerwcu. Także trochę skomplikowane 😉 dr stwierdził datę orientacyjnie na 4.02, równie dobrze mogę urodzić w styczniu, lub po połowie lutego 🤔

reklama
Tak więc nie warto ładować kasę w jakieś nie wiadomo jakie balsamy bo większość skład mają nieadekwatny do swojej ceny 😉
Dlatego wole jakiś zwykły balsam a olejki i oliwki nie dla mnie za długo się wchłaniają 😋

Do góry