reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
W pierwszej ciąży smarowałam się odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży i to rano i wieczorem, na początku zwykłym balsamem a później właśnie tym tołpa mum ale po czasie przeczytałam że jego skład jest taki sobie i szkoda kasy 😋

A teraz używam też zwykłego balsamu ale jak mi się przypomni, niestety a to już 18 tc 😒
Nam Pani w aptece poleciła jakiś balsam z pharmaceris przeciw rozstępom. Co prawda smarujemy się kiedy akurat się przypomni ale konsystencja jest fajna. Można się od razu ubierać i nie jest tłusty. Na początku kupiłam jakiś olejek z lirene chyba ale kompletnie się nie nadawał :) z drugiej strony jak ma się coś pojawić to i tak się niestety pojawi. To chyba zależy od genów.

Ponoc tak, ja smaruje brzuch zwyklym balsamem z bebio (ma chyba spoko sklad i nie jest drogi) zawsze po kąpieli. Ale to pierwsza ciaza wiec zobaczymy czy cos da. Ponoc warto smarowac ale raczej slyszalam ze w kosmetykach „specjalnie dla mam” sklad czesto nie odbiega od zwyklych kosmetykow (chyba musza miec specjalny certyfikat z tego co czytalam) a sa mocno przecenione. To samo z suplementami kwas foliowy dla osoby starszej 3zl, dla cieżarnej 30zl..

Hej, mnie wreszcie wypuścili z kwarantanny która trwała prawie 40 dni ;) we środę 9.09 o 19 mam wizytę u lekarza, równe 2 miesiące od ostatniej :) mam nadzieję że będzie okej. Ja używam zwykłego olejku dla niemowląt do smarowania brzucha, ale niestety często o nim zapominam, bo przeważnie jestem mega śpiąca a jednak trzeba odczekać zanim się chociaż trochę wchłonie :)

U mnie prawdopodobnie 19t4dz. Mam nie jasną sytuacje, ponieważ o ciąży wiem tak naprawdę około 3tyg, cały czas miałam regularną @ dopiero zatrzymała się w sierpniu. I nie zaznaczałam 1szego dnia miesiączki, pamiętam tylko ta ostatnia i kiedy była w czerwcu. Także trochę skomplikowane 😉 dr stwierdził datę orientacyjnie na 4.02, równie dobrze mogę urodzić w styczniu, lub po połowie lutego 🤔

reklama
Tak więc nie warto ładować kasę w jakieś nie wiadomo jakie balsamy bo większość skład mają nieadekwatny do swojej ceny 😉
Dlatego wole jakiś zwykły balsam a olejki i oliwki nie dla mnie za długo się wchłaniają 😋

Do góry