reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Mi lekarz powiedział, że to bez sensu bez maski, w sensie jak się tą parą macha tylko przed nosem. @Beti.mama myślę, że ze trzy razy dziennie, byłoby najlepiej. U nas też kaszel się zaczął więc działam z inhalacją.
Jak tylko przyjdzie nam inhalator to zaczynamy, oby w ogóle sobie pozwolił tą maskę/ustnik przyłożyć, czuję że będzie ciężko. Ida widzę grzecznie siedzi w tej maseczce 😱 Na szczęście u niego dalej ten kaszel taki sporadyczny, mam nadzieję, że się nie rozkręci po kolejnej próbie adaptacji. W ogóle Czarek był 2 dni na adaptacji i w sumie jutro zaczyna od nowa, a już "awansował" już do grupy starszaków 😂

Alka przeniesli do 2 latków, bo wyprzedzał strasznie swoją grupę zachowaniem, umiejętnościami i wyglądem, co oznacza że szybciej skończy zlobek, jako 2.5 roczniak:(
Ja tam się cieszę, bo w tej grupie starszaków lepsze ciocie poza tym chcę już w wieku 2,5 roku przenieść go do przedszkola, więc dla mnie pasuje, z tym że w tej grupie starszaków to i tak część dzieci z tej grupy maluszków będzie 😅

A wogóle to byliśmy dziś pierwszy dzień na adaptacji w żłobku. Czarek wszedł do sali jak do siebie, wszystko go interesowało, zabawki były super, nas mogło nie być, nie miał ochoty wychodzić. Ale... Kurcze, on bije dzieci! Nie widzialam go w takiej akcji nigdy wcześniej, zresztą kontaktu z rówieśnikami nie miał, tylko ze starszymi dziećmi, więc z nimi nie zaczynał. A tu jak mu ktoś nie chciał ustąpić, oddać zabawki czy cokolwiek bylo nie po jego myśli to łapki szły w ruch. Jaki wstyd... Staram się mu tłumaczyć, ale czuję że będą przeboje.

reklama
Do góry