reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Mi lekarz powiedział, że to bez sensu bez maski, w sensie jak się tą parą macha tylko przed nosem. @Beti.mama myślę, że ze trzy razy dziennie, byłoby najlepiej. U nas też kaszel się zaczął więc działam z inhalacją.
Jak tylko przyjdzie nam inhalator to zaczynamy, oby w ogóle sobie pozwolił tą maskę/ustnik przyłożyć, czuję że będzie ciężko. Ida widzę grzecznie siedzi w tej maseczce 😱 Na szczęście u niego dalej ten kaszel taki sporadyczny, mam nadzieję, że się nie rozkręci po kolejnej próbie adaptacji. W ogóle Czarek był 2 dni na adaptacji i w sumie jutro zaczyna od nowa, a już "awansował" już do grupy starszaków 😂

Alka przeniesli do 2 latków, bo wyprzedzał strasznie swoją grupę zachowaniem, umiejętnościami i wyglądem, co oznacza że szybciej skończy zlobek, jako 2.5 roczniak:(
Ja tam się cieszę, bo w tej grupie starszaków lepsze ciocie poza tym chcę już w wieku 2,5 roku przenieść go do przedszkola, więc dla mnie pasuje, z tym że w tej grupie starszaków to i tak część dzieci z tej grupy maluszków będzie 😅

A wogóle to byliśmy dziś pierwszy dzień na adaptacji w żłobku. Czarek wszedł do sali jak do siebie, wszystko go interesowało, zabawki były super, nas mogło nie być, nie miał ochoty wychodzić. Ale... Kurcze, on bije dzieci! Nie widzialam go w takiej akcji nigdy wcześniej, zresztą kontaktu z rówieśnikami nie miał, tylko ze starszymi dziećmi, więc z nimi nie zaczynał. A tu jak mu ktoś nie chciał ustąpić, oddać zabawki czy cokolwiek bylo nie po jego myśli to łapki szły w ruch. Jaki wstyd... Staram się mu tłumaczyć, ale czuję że będą przeboje.

reklama
Do góry