reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, troche nie daje mi to spokoju - Czarek praktycznie nie mowi zrozumialych slow. Poza baba i czasem mama to jeszcze tylko nasladuje zwierzeta (wychodzi mu to srednio). Wiem ze dzieci sie nie porównuje ale jak to jest u Was?

Dziewczyny, troche nie daje mi to spokoju - Czarek praktycznie nie mowi zrozumialych slow. Poza baba i czasem mama to jeszcze tylko nasladuje zwierzeta (wychodzi mu to srednio). Wiem ze dzieci sie nie porównuje ale jak to jest u Was?
Mój mówi dużo pojedynczych słów tylko ale rozumie dużo tylko jemu się nie chce

u nas też mało zrozumiałych słów, mama, tata, papa, mu, koko, baba, mniam, tutu i reszta takich prostych a reszta to nie wiadomo o co chodzi😉

u nas też mało zrozumiałych słów, mama, tata, papa, mu, koko, baba, mniam, tutu i reszta takich prostych a reszta to nie wiadomo o co chodzi😉
U nas też malutko. Amam, mama, tata, baba, tam. Więcej pokazuje palcem. Nie przejmuj się tym jakoś specjalnie. Mieliśmy porównanie do kuzynki młodszej o dwa miesiące która już naprawdę jest bardzo do przodu, mówi "daj mi", "dziadzia" dużo innych rzeczy - ale ona ma starsza siostrę o dwa lata. To robi kolosalna różnice jak jest rodzeństwo. Jej siostra w wieku naszej też nie mówiła wiele. Ja się nie spinam 😉

reklama
Czarki chyba tak mają, bo mój też niewiele mówi, raczej zrozumiale to nic. Czasem ma fazę, że mówi wyraźnie mama, baba, tata i papa, ale tak na co dzień to raczej gada coś po swojemu 🙈😂 Zwierząt nie naśladuje. Ale ja się tym nie przejmuję, ma jeszcze czas. Widzę, że ze wszystkim tak jest, jak jest na coś gotowy to sam daje znać, więc i mówić pewnie zacznie w odpowiednim momencie, siostry syn też dość późno zaczął mówić, chyba koło 2 urodzin (pojedyncze słowa raczej, ale więcej niż więcej niż mama i tata). Ale za to większość rzeczy rozumie jak do niego mówię, aż czasem sama jestem w szoku 😅

Do góry