reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, troche nie daje mi to spokoju - Czarek praktycznie nie mowi zrozumialych slow. Poza baba i czasem mama to jeszcze tylko nasladuje zwierzeta (wychodzi mu to srednio). Wiem ze dzieci sie nie porównuje ale jak to jest u Was?

Dziewczyny, troche nie daje mi to spokoju - Czarek praktycznie nie mowi zrozumialych slow. Poza baba i czasem mama to jeszcze tylko nasladuje zwierzeta (wychodzi mu to srednio). Wiem ze dzieci sie nie porównuje ale jak to jest u Was?
Mój mówi dużo pojedynczych słów tylko ale rozumie dużo tylko jemu się nie chce

u nas też mało zrozumiałych słów, mama, tata, papa, mu, koko, baba, mniam, tutu i reszta takich prostych a reszta to nie wiadomo o co chodzi😉

u nas też mało zrozumiałych słów, mama, tata, papa, mu, koko, baba, mniam, tutu i reszta takich prostych a reszta to nie wiadomo o co chodzi😉
U nas też malutko. Amam, mama, tata, baba, tam. Więcej pokazuje palcem. Nie przejmuj się tym jakoś specjalnie. Mieliśmy porównanie do kuzynki młodszej o dwa miesiące która już naprawdę jest bardzo do przodu, mówi "daj mi", "dziadzia" dużo innych rzeczy - ale ona ma starsza siostrę o dwa lata. To robi kolosalna różnice jak jest rodzeństwo. Jej siostra w wieku naszej też nie mówiła wiele. Ja się nie spinam 😉

reklama
Czarki chyba tak mają, bo mój też niewiele mówi, raczej zrozumiale to nic. Czasem ma fazę, że mówi wyraźnie mama, baba, tata i papa, ale tak na co dzień to raczej gada coś po swojemu 🙈😂 Zwierząt nie naśladuje. Ale ja się tym nie przejmuję, ma jeszcze czas. Widzę, że ze wszystkim tak jest, jak jest na coś gotowy to sam daje znać, więc i mówić pewnie zacznie w odpowiednim momencie, siostry syn też dość późno zaczął mówić, chyba koło 2 urodzin (pojedyncze słowa raczej, ale więcej niż więcej niż mama i tata). Ale za to większość rzeczy rozumie jak do niego mówię, aż czasem sama jestem w szoku 😅

Do góry