reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny które puscily maluchy do żłobka. Szczepiłyście dzieciaki na tą szczepionkę po roku tzn swinka odra itp zanim maluch poszedl do żłobka?
ja szczepiłam dwa dni po tym jak zaczęła chodzić. Zaszczepiłabym wcześniej, ale nasza skończyła rok 17 lutego, a najbliższy termin był 23go (Żłobek od 21).

reklama
Jak maly w zlobku po pierwszym dniu?
Trzeciego dnia czyli wczoraj płakał, ale wydaje mi się, że dlatego, że oglądał od rana bajki, czuł moje złe samopoczucie, no i mało spał w nocy, bo się budził jak ja w nocy wymiotowalam, potem spal w dzien 3 gosziny wiec pewnie zmeczony. W poniedziałek idzie już na 5 godzin.

no ja mam ten sam problem-w dzien max 40 minut drzemki, spac idzie o 19/20 i potem 5/6 pobudka a w nocy tez mnostwo pobudek
Ja zaczęłam usypiam go w wózku w dzień, a nie przy piersi to spi nawet półtora h, jak się przebudzi po pół godzinie, to bujam i spi dalej. Ale w nocy katastrofa.

jak Wy to robicie, ze dzieci Wam spia do 7-8, moj wstaje 5-6 i nic nie moze tego zmienic
może spróbujcie przyciemnić okna? Moja dama ostatnio też się budzi o 6stej, czasami przed. Do tej pory spokojnie spała do 7.30, mysle ze dlatego teraz wstaje wcześniej bo wcześniej robi się jasno. Nawet kiedys testowałam z zasłanianiem roletą antywłamaniową i serio działało w tamtym roku, wiec chyba niedługo znowu zaczne. Tylko wtedy ja używam lampki kontaktowej, żeby nie mieć w sypalni ciemno jak w d. ;)

Ja zaczęłam usypiam go w wózku w dzień, a nie przy piersi to spi nawet półtora h, jak się przebudzi po pół godzinie, to bujam i spi dalej. Ale w nocy katastrofa.
spróbuj mu nie za każdym razem dawać pierś jak się obudzi. Ja na początku robiłam tak, że nie dawałam i czasami usnęła (ale trzeba było pobujać na rączkach), a jak już robiła się wielka afera to dopiero dostawała. Generlanie ciężkie to były noce, dużo łatwiej dać i mieć spokój.. ale w dłuższej perspektywie sie opłaci, Po trochu coraz mniej i powolutku się oduczy. Oczywiście o ile chcesz odstawić. Dużo łatwiej dziecku zasnąć będzie bez piersi w początkowej fazie nocy, bo jest bardziej zmęczona. Nad ranem może się wybudzić. Przynajmniej u nas tak było, więc początkowo nad ranem jej nie żałowałam :D:D:D

spróbuj mu nie za każdym razem dawać pierś jak się obudzi. Ja na początku robiłam tak, że nie dawałam i czasami usnęła (ale trzeba było pobujać na rączkach), a jak już robiła się wielka afera to dopiero dostawała. Generlanie ciężkie to były noce, dużo łatwiej dać i mieć spokój.. ale w dłuższej perspektywie sie opłaci, Po trochu coraz mniej i powolutku się oduczy. Oczywiście o ile chcesz odstawić. Dużo łatwiej dziecku zasnąć będzie bez piersi w początkowej fazie nocy, bo jest bardziej zmęczona. Nad ranem może się wybudzić. Przynajmniej u nas tak było, więc początkowo nad ranem jej nie żałowałam :D:D:D
Wiesz co ja już go dwa razy próbowałam odstawić i on naprawdę histeryzuje. U nas nie ma pojękiwania, czy płakania, to jest totalna histeria, jakby ktoś go katował... Ja nie mam serca tego słuchać :( a bardzo chce go odstawić od piersi

Wiesz co ja już go dwa razy próbowałam odstawić i on naprawdę histeryzuje. U nas nie ma pojękiwania, czy płakania, to jest totalna histeria, jakby ktoś go katował... Ja nie mam serca tego słuchać :( a bardzo chce go odstawić od piersi
Wiesz co … rozumiem o czym mówisz. U nas tak bylo ze spaniem w lozeczku, i choc przed ciaza zapieralam sie ze mloda nie bedzie z nami spala, to do teraz mamy ją w łóżku. Ale ja tez nie mialam serca jej odkladac jak tak plakala. Kazde dziecko inne, i kazdy rodzic ma tez swoje granice. Rob jak czujesz, sama wiesz co dla Was najlepsze.

może spróbujcie przyciemnić okna? Moja dama ostatnio też się budzi o 6stej, czasami przed. Do tej pory spokojnie spała do 7.30, mysle ze dlatego teraz wstaje wcześniej bo wcześniej robi się jasno. Nawet kiedys testowałam z zasłanianiem roletą antywłamaniową i serio działało w tamtym roku, wiec chyba niedługo znowu zaczne. Tylko wtedy ja używam lampki kontaktowej, żeby nie mieć w sypalni ciemno jak w d. ;)
Ja mam rolety i spuszczam nawet w dzień mojemu do spania...mój posi 2hodz od 10 do 12 i potem 19 30 20 spać o śpi do rana bez pobudek do około 7 😁

Wiesz co … rozumiem o czym mówisz. U nas tak bylo ze spaniem w lozeczku, i choc przed ciaza zapieralam sie ze mloda nie bedzie z nami spala, to do teraz mamy ją w łóżku. Ale ja tez nie mialam serca jej odkladac jak tak plakala. Kazde dziecko inne, i kazdy rodzic ma tez swoje granice. Rob jak czujesz, sama wiesz co dla Was najlepsze.
U nas do pół roku spał w łóżeczku i było okej, a potem coś mu się odwidziało. Na nas bardzo źle to wpłynęło, z mojego związku to już nic nie zostało, od 19 muszę leżeć z dzieckiem w łóżku, nie ma mowy w ogóle o żadnym spędzaniu wspólnego czasu, nie mogę go samego zostawić bo spadnie...

reklama
Każde dziecko inne widocznie jest bardzo związany z Tobą że e z piersi mu ciężko jest się odstawić wiem że próbowałaś już tyle razy no ciężko napewno jest...😔

Do góry