reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U nas pobudki 6:30/7. Jak ostatnio wstała przed 8 to był cud. Tylko mam problem z drzemkami, ma jedną ok 2,5 godziny i po południu znowu jest chętna do spania, ale później mi zasypia ok 22. No i nie wiem, jedna dziewczyna z insta mi mówiła, żeby budzić po godzinie z tej pierwszej drzemki, że za dużo śpi w dzień. I wtedy miałaby dwie drzemki łącznie 2 godziny, a nie 3,5. Ale ja nie jestem zwolennikiem budzenia dziecka 🙈 w nocy budzi się co 1,5/2 godziny 🤦

Ja też już raz staram się kłaść. Chyba, że wstanie koło 6, to może się zdarzyć, że dwa spania są. Ale większość to jedno spanie od 2,5 do 3 godzin. Wieczorem idzie spać między 20 a 21:30. W nocy pobudka jedna albo dwie. Rano wstaje różnie. Czasami tatusia żegna przed 6 do pracy. Ale zazwyczaj wstaje 6:30-8. U nas śniadanie jest między 8:30 a 10. :)

U nas do grupy Kingi chodzi chłopczyk z Ukrainy więc Kinga sama mi opowiadała że jest wojna Rosji z Ukrainą i że uciekali wsumie sama ja pytałam skąd wie tyle rzeczy ten chłopczyk jest u rodziny z Polski co Kinga chodzi z nim do grupy i dlatego przyszedł do nas 🙂

reklama
Ja też już raz staram się kłaść. Chyba, że wstanie koło 6, to może się zdarzyć, że dwa spania są. Ale większość to jedno spanie od 2,5 do 3 godzin. Wieczorem idzie spać między 20 a 21:30. W nocy pobudka jedna albo dwie. Rano wstaje różnie. Czasami tatusia żegna przed 6 do pracy. Ale zazwyczaj wstaje 6:30-8. U nas śniadanie jest między 8:30 a 10. :)
Ja małego musiałam przestawić bo 2drzemki za dużo potem nie chciał spać 😂

Do góry