reklama
kwiatek250
Fanka BB :)
Élodie była wczoraj szczepiona przeciwko śwince, różyczce i odrze i druga szczepionka przeciwko meningokokom type C.Dziewczyny które puscily maluchy do żłobka. Szczepiłyście dzieciaki na tą szczepionkę po roku tzn swinka odra itp zanim maluch poszedl do żłobka?
marta18691
Ja jeszcze nie byłamÉlodie była wczoraj szczepiona przeciwko śwince, różyczce i odrze i druga szczepionka przeciwko meningokokom type C.
Ja chyba bym zaszczepiła. Ja teraz pojde na koniec marca juz chyba na to. Chociaż ostatnio koleżanki corka miała normalnie wysypke odrowa po szczepionce, goraczke itp. Oczywiście pojawiło się to po 9 dniach od szczepienia czyli klasyk. A lekarz powiedział, że uczulenieDziewczyny które puscily maluchy do żłobka. Szczepiłyście dzieciaki na tą szczepionkę po roku tzn swinka odra itp zanim maluch poszedl do żłobka?
Jaka szczepionka szczepią we Francji?Élodie była wczoraj szczepiona przeciwko śwince, różyczce i odrze i druga szczepionka przeciwko meningokokom type C.
kwiatek250
Tez chce właśnie priorix. Będę dzwonić do przychodni pytac się czy mają. Starsza tez była szczepiona ta. Koleżanki corka była ta inna szczepiona i przeszła gorzej@Święta92 Meningokoki Neisvac, a na te trzy Priorix.
kwiatek250
Szczerze, u mnie to wygląda tak, że idę z małą do pediatry, ona wypisuje kolejne szczepionki, ja je odbieram w aptece i przynoszę na kolejne szczepienie. Nie wybierałam żadnej szczepionki dla Élodie sama... Na razie jest ok. Ani ,czoraj, ani dzisiaj nie miała žadnych niekorzystnych objawów, będę cqekać teraz na te kropki za 9 dni... dobrze, że to piszecie, jakby co będę przygotowana i nie dostanę zawałuTez chce właśnie priorix. Będę dzwonić do przychodni pytac się czy mają. Starsza tez była szczepiona ta. Koleżanki corka była ta inna szczepiona i przeszła gorzej
A
Ale mała chodzi do dzieci juz jakis czas prawda? Pytam bo mloda idzie do dzieci od poniedziałku a nie jest szczepiona bo byla chora. I zaczelam mieć obawy czy nie powinna być wvzesniej szczepionaÉlodie była wczoraj szczepiona przeciwko śwince, różyczce i odrze i druga szczepionka przeciwko meningokokom type C.
reklama
kwiatek250
No moja chodzi do dzieci od kończ sierpniaA
Ale mała chodzi do dzieci juz jakis czas prawda? Pytam bo mloda idzie do dzieci od poniedziałku a nie jest szczepiona bo byla chora. I zaczelam mieć obawy czy nie powinna być wvzesniej szczepiona