reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Tez patrze na to co sie dzieje i lzy mi leca. Ciezki czas, ale tez oddalismy wszystko po naszym Kubie i jeszcze kupilismy koce, posciele i srodki czystosci. Moi rodzice przyjeli dwie rodziny i im tez zamawiamy paczke ze srodkami czystosci i rzeczami dla takich starszych chlopcow.
A poza tym u nas tez malo optymistycznie-wrocilam do pracy 1 marca i dostalam wypowiedzenie mimo obnizonego wymiaru-oficjalnie likwidacja stanowiska🥲
No i po imprezie urodzinowej Mlodego wszyscy mamy Covid.

Tez patrze na to co sie dzieje i lzy mi leca. Ciezki czas, ale tez oddalismy wszystko po naszym Kubie i jeszcze kupilismy koce, posciele i srodki czystosci. Moi rodzice przyjeli dwie rodziny i im tez zamawiamy paczke ze srodkami czystosci i rzeczami dla takich starszych chlopcow.
A poza tym u nas tez malo optymistycznie-wrocilam do pracy 1 marca i dostalam wypowiedzenie mimo obnizonego wymiaru-oficjalnie likwidacja stanowiska🥲
Dużo zdrowia Kochana!!

Nie do końca możesz dostać wypowiedzenie z tego powodu, mają obowiązek Ci zapewnić inne stanowisko zgodne z kompetencjami i z nie niższa pensja. Tylko likwidacja firmy i upadłość jest wyjątkiem

Nie do końca możesz dostać wypowiedzenie z tego powodu, mają obowiązek Ci zapewnić inne stanowisko zgodne z kompetencjami i z nie niższa pensja. Tylko likwidacja firmy i upadłość jest wyjątkiem
zdaje sobie z tego sprawe, ale ja jestem dyrektorem i takiego stanowiska po prostu nie ma. Oddalam sprawe w rece prawnika i zobaczymy, bo to jest jawna dyskryminacja-zostalam ukarana za bycie mama. Tak dziala wielka korporacja i nie pierwszy raz to robi.

O kurcze ja też dziś oddaje narazie ubranka a jeszcze przegląd zrobię jak będą potrzebować bo mają cały magazyn i muszą rozdać...
Mam przewijak koce jakąś kołderkę więc oddam potem...

Przykro mi że tak w pracy się stało i covid współczuję Ci😔będzie dobrze 🙂

zdaje sobie z tego sprawe, ale ja jestem dyrektorem i takiego stanowiska po prostu nie ma. Oddalam sprawe w rece prawnika i zobaczymy, bo to jest jawna dyskryminacja-zostalam ukarana za bycie mama. Tak dziala wielka korporacja i nie pierwszy raz to robi.
Nie tylko wielka korporacja. Masa kobiet dostaje wypowiedzenie po powrocie do pracy niestety ;/ ale na pewno znajdziesz jakąś pracę skoro masz wysokie stanowisko, gorzej gdybyś nie miała żadnych kwalifikacji.

reklama
Kochana tak poprostu musiało być. Jesteś dobrym specjalista znajdziesz lepsza pracę! Odszkodowanie jakieś wyciągnij i utrzyj im noska. Za dyskryminację kobiet, matek. Zdrówka dla Was!

Do góry