reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Hej dziewczyny, przymierzamy się do zmiany fotelika - tzn w zasadzie potrzebujemy na już :D bo młodej już chyba ciasno :D

Myślalam o Joie spin 360, widziałam, że są w wariantach 9-18kg albo 0-25. Oczywiscie ten drugi droższy, ale wydawałoby się sensownijesze kupic taki który starczy na dłużej (różnica jakies 700-800zł, ale starcza na 2-3 lata dłużej). Macie jakieś refleksje czy warto? Wiem, że czasami lepiej kupić taniej i wymienić wraz z wiekiem dziecka.
Ja mam joie spin 360 do 18 kg. Fotelik jest świetny, ale czy dobrze zrobiliśmy kupując fotelik do 18kg to nie wiem🤷‍♀️🤷‍♀️... gdybym teraz kupowała, to pewnie brałabym jednak to 25kg, dzieci tak szybko rosną😀

Mój 4.5 latek waży 15 kg. Jest drobny po mnie, ale nie odbiega wzrostu sten od rówieśników. W przedszkolu mojego syna są 2 grupy dzieci 2,5-5 lat i 5-7 lat. W tej młodszej grupie jest tylko 1 takie bardziej pulchne dziecko a w tej starszej ponad połowa ma sporą nadwagę o.0

Hej dziewczyny, przymierzamy się do zmiany fotelika - tzn w zasadzie potrzebujemy na już :D bo młodej już chyba ciasno :D

Myślalam o Joie spin 360, widziałam, że są w wariantach 9-18kg albo 0-25. Oczywiscie ten drugi droższy, ale wydawałoby się sensownijesze kupic taki który starczy na dłużej (różnica jakies 700-800zł, ale starcza na 2-3 lata dłużej). Macie jakieś refleksje czy warto? Wiem, że czasami lepiej kupić taniej i wymienić wraz z wiekiem dziecka.
jedz w miejsce gdzie przymierza fotel do samochodu i dziecka. To bardzo ważne! Nie myśl, ze starszy na krócej/ dłużej bo w między czasie możesz zmienić samochód!

Mój 4.5 latek waży 15 kg. Jest drobny po mnie, ale nie odbiega wzrostu sten od rówieśników. W przedszkolu mojego syna są 2 grupy dzieci 2,5-5 lat i 5-7 lat. W tej młodszej grupie jest tylko 1 takie bardziej pulchne dziecko a w tej starszej ponad połowa ma sporą nadwagę o.0
O jakie piórko. 😁 Ale jakie grupy łączone mają w przedszkolu. I jak program robią np z 2.5 latkiem a 5 latkiem? Bo dla mnie to np w zachowaniu dziecka jest bardzo duża różnica

reklama
jedz w miejsce gdzie przymierza fotel do samochodu i dziecka. To bardzo ważne! Nie myśl, ze starszy na krócej/ dłużej bo w między czasie możesz zmienić samochód!
My jak kupowalismy i nam dobierali, to zwrocili uwage, zeby raczej patrzec do jakiego wzrostu jest fotelik, bo wiekszosc tych 18/25 sie nie rozni wiec dziecko wyrasta w tym samym czasie z nich i wagi nie przekroczy.

Do góry