reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dzięki dziewczyny. No właśnie moja pediatra nic nie mówiła o bilansie, ale tak tutaj czytałam i myślę sobie ups, nie widziałam 🤭 to się nie wybieram, też dopiero na szczepienie pójdziemy, chociaż nawet nie pamiętam kiedy mamy się zjawic, chyba trochę później niż kalendarzowo 🤔

U nas noc również dzisiaj sukces, jestem w szoku. Młody spał 19-6:15 z jedna pobudką na mleko o 2 😁 jestem innym człowiekiem dzisiaj.

reklama
Heeejo dziewczyny - znowu miałam przerwę od forum :) tyle się tutaj dzieje, że nie wyrabiam :D u nas roczek za nami - całe szczęscie. Robiliśmy w domu, nigdy więcej takiej imprezy :D Rodzice i siostra dużo pomogli z jedzeniem, my prawie nic nie przygotowaliśmy, a mam wrażenie, że harowaliśmy woły :D no ale nie ważne, ruszamy dalej :D z pozytywnych rzeczy, już prawie jesteśmy odstawione od piersi 😍 a razem z odstawieniem przyszły przespane noce. Dziewczyny, nie mogę w to uwierzyć !!!! Poza tym, że czasem się obudze jak młoda się wierci i od razu zasypiam to W KOOOOOŃCU moje dziecko idzie spać o 21 i budzi się o 7mej !!!!!! Czasami tylko - choć rzadko - obudzi się na picie, daje jej wodę i idzie spać dalej <3 Zaczęła też zasypiać na spacerach, no normalnie inne dziecko ... !!! Gdybym ja tak miała od początku ... ! 😅 😩

Aha, zaczęła chodzić :D robi już pare metrów, ale głównie do mamy/taty i z powrotem. Widzę, że się jeszcze przyczaja żeby tak sama z siebie :) no i mamy misje na oglądanie książecze, przynosi mi, pokazuje że chce razem oglądać, więc siadamy, ona pokazuje paluszkiem a ja mówie co to :D generalnie mogła by cały dzień tak pokazywać coś żeby jej mówić co to. Zasypia już sama wieczorem. Kładę się z nią, ona sobie chodzi po łóżku, trwa to trochę... ale w pewnym momencie kładzie się i zasypia, nawet się nie przytula 😅 tyle zmian w ciągu zaledwie dwóch tygodni. Wybaczcie, że tak nieskładnie opisane wszystko, ale na szybko piszę, bo późno a jutro pobudka jak z zegarkiem w ręku o 7mej ;)

Wesołego pączka dla wszystkich :)
Z czego pije wodę w nocy? Powoli się przymierzam żeby też spróbować dać wodę w nocy, ale mój młody butli nie łapie

Wiecie co jestem dzis taka przygnębiona... Jak ludzkość upadła, przykro mi, że moje dzieci będą musiały na to patrzeć 😥😥 od rana łzy same mi lecą 😥😥

reklama
Do góry