reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Kurde właśnie załapalam, że na roczek trzeba iść na bilans?? Ups 🤭🤭 nie spieszy mi się jakoś do przychodni pełnej chorych ludzi. Wiem, że bilans zapisują na zdrowe, ale to i tak wylęgarnia zarazków. Myślicie że mogę iść dopiero za miesiąc albo i więcej? 😂
Mi moja mówiła, że na te bilanse nie trzeba przychodzić

reklama
Nie dzwonila 😂miala szczęście bo dziś mam nastrój 😂😂 pewnie będzie ścigać 😁ale ja pójdę tak w połowie marca a najlepiej na koniec😁😁 a ty kiedy idziesz
A nie wiem🤣 U nas nie ścigają za szybko, bo dużo dzieciaków mają, za mniej więcej 6 tygodni zapisują na następne szczepienie, zanim ktoś się dopatrzy to trochę czasu minie🤣

Heeejo dziewczyny - znowu miałam przerwę od forum :) tyle się tutaj dzieje, że nie wyrabiam :D u nas roczek za nami - całe szczęscie. Robiliśmy w domu, nigdy więcej takiej imprezy :D Rodzice i siostra dużo pomogli z jedzeniem, my prawie nic nie przygotowaliśmy, a mam wrażenie, że harowaliśmy woły :D no ale nie ważne, ruszamy dalej :D z pozytywnych rzeczy, już prawie jesteśmy odstawione od piersi 😍 a razem z odstawieniem przyszły przespane noce. Dziewczyny, nie mogę w to uwierzyć !!!! Poza tym, że czasem się obudze jak młoda się wierci i od razu zasypiam to W KOOOOOŃCU moje dziecko idzie spać o 21 i budzi się o 7mej !!!!!! Czasami tylko - choć rzadko - obudzi się na picie, daje jej wodę i idzie spać dalej <3 Zaczęła też zasypiać na spacerach, no normalnie inne dziecko ... !!! Gdybym ja tak miała od początku ... ! 😅 😩

Aha, zaczęła chodzić :D robi już pare metrów, ale głównie do mamy/taty i z powrotem. Widzę, że się jeszcze przyczaja żeby tak sama z siebie :) no i mamy misje na oglądanie książecze, przynosi mi, pokazuje że chce razem oglądać, więc siadamy, ona pokazuje paluszkiem a ja mówie co to :D generalnie mogła by cały dzień tak pokazywać coś żeby jej mówić co to. Zasypia już sama wieczorem. Kładę się z nią, ona sobie chodzi po łóżku, trwa to trochę... ale w pewnym momencie kładzie się i zasypia, nawet się nie przytula 😅 tyle zmian w ciągu zaledwie dwóch tygodni. Wybaczcie, że tak nieskładnie opisane wszystko, ale na szybko piszę, bo późno a jutro pobudka jak z zegarkiem w ręku o 7mej ;)

Wesołego pączka dla wszystkich :)

Heeejo dziewczyny - znowu miałam przerwę od forum :) tyle się tutaj dzieje, że nie wyrabiam :D u nas roczek za nami - całe szczęscie. Robiliśmy w domu, nigdy więcej takiej imprezy :D Rodzice i siostra dużo pomogli z jedzeniem, my prawie nic nie przygotowaliśmy, a mam wrażenie, że harowaliśmy woły :D no ale nie ważne, ruszamy dalej :D z pozytywnych rzeczy, już prawie jesteśmy odstawione od piersi 😍 a razem z odstawieniem przyszły przespane noce. Dziewczyny, nie mogę w to uwierzyć !!!! Poza tym, że czasem się obudze jak młoda się wierci i od razu zasypiam to W KOOOOOŃCU moje dziecko idzie spać o 21 i budzi się o 7mej !!!!!! Czasami tylko - choć rzadko - obudzi się na picie, daje jej wodę i idzie spać dalej <3 Zaczęła też zasypiać na spacerach, no normalnie inne dziecko ... !!! Gdybym ja tak miała od początku ... ! 😅 😩

Aha, zaczęła chodzić :D robi już pare metrów, ale głównie do mamy/taty i z powrotem. Widzę, że się jeszcze przyczaja żeby tak sama z siebie :) no i mamy misje na oglądanie książecze, przynosi mi, pokazuje że chce razem oglądać, więc siadamy, ona pokazuje paluszkiem a ja mówie co to :D generalnie mogła by cały dzień tak pokazywać coś żeby jej mówić co to. Zasypia już sama wieczorem. Kładę się z nią, ona sobie chodzi po łóżku, trwa to trochę... ale w pewnym momencie kładzie się i zasypia, nawet się nie przytula 😅 tyle zmian w ciągu zaledwie dwóch tygodni. Wybaczcie, że tak nieskładnie opisane wszystko, ale na szybko piszę, bo późno a jutro pobudka jak z zegarkiem w ręku o 7mej ;)

Wesołego pączka dla wszystkich :)
aha, to "prawie" odstawienie to doprecyzuje - generalnie mogłabym ją odstawić już, bo w ogóle się nie dopomina, ale karmię ją jeszcze raz wieczorem, bo tak sobie trochę tłumaczę, że być może to choć trochę pomoże jej w żłobku z chorobami. Ale przy takim pojedyńczym karmieniu pewnie to długo nie potrwa 🤭

reklama
aha, to "prawie" odstawienie to doprecyzuje - generalnie mogłabym ją odstawić już, bo w ogóle się nie dopomina, ale karmię ją jeszcze raz wieczorem, bo tak sobie trochę tłumaczę, że być może to choć trochę pomoże jej w żłobku z chorobami. Ale przy takim pojedyńczym karmieniu pewnie to długo nie potrwa 🤭
Jak tego dokonalas ! U nas kolejna noc zakonczona porażka :(

Do góry