U nas balaganu ciag dalszy. Powoli sie pakujemy, w niedziele przenosze sie do teściowej na czas remontu... w roczek małej troche mnie poniosło i powiedzialam co mysle po ostatnich sytuacjach wiec nie wiem jak wspolne mieszkanie bedzie wyglądało;p byle tylko remont aie skonczyl i wracam do siebie
reklama
rosenberg
Fanka BB :)
Zrobiłam na śniadanie pastę z zielonego groszku z chrzanem... Zadowolona dałam na grzance młodemu, ten zajada, coś tam popiskuje i się krzywi, ja jeszcze obieram jajka ugotowane. Siadłam potem żeby z nim zjeść kanapki i mi gębę przepaliło bo chyba chrzanu dałam za dużo nie wiem jak on jest w stanie to zjeść, ale wsuwa w najlepsze Tzn pyszna jest, ale nawet dla mnie ostra wszystko inne wyrzucił na podłogę, chce tylko te grzanki z pastą
Słuchaj, a jak robisz taka pastę ? Może się przekonam. Dzięi temu forum i min Tobie zaczęłam jest tofu ja i AdaśZrobiłam na śniadanie pastę z zielonego groszku z chrzanem... Zadowolona dałam na grzance młodemu, ten zajada, coś tam popiskuje i się krzywi, ja jeszcze obieram jajka ugotowane. Siadłam potem żeby z nim zjeść kanapki i mi gębę przepaliło bo chyba chrzanu dałam za dużo nie wiem jak on jest w stanie to zjeść, ale wsuwa w najlepsze Tzn pyszna jest, ale nawet dla mnie ostra wszystko inne wyrzucił na podłogę, chce tylko te grzanki z pastą
Uwielbiam pastę z groszku. Nie jadlam jeszcxe z chrzanem. Ja lubię pastę z groszku i mięty. I pastę z groszku, jajek, szczypior, musztarda, majonezikZrobiłam na śniadanie pastę z zielonego groszku z chrzanem... Zadowolona dałam na grzance młodemu, ten zajada, coś tam popiskuje i się krzywi, ja jeszcze obieram jajka ugotowane. Siadłam potem żeby z nim zjeść kanapki i mi gębę przepaliło bo chyba chrzanu dałam za dużo nie wiem jak on jest w stanie to zjeść, ale wsuwa w najlepsze Tzn pyszna jest, ale nawet dla mnie ostra wszystko inne wyrzucił na podłogę, chce tylko te grzanki z pastą
Ja kupuje mrożonyDziewczyny a to taki groszek z puszki ??
Maluszek001
A co robisz z tofu? Można jakiś przepis?Słuchaj, a jak robisz taka pastę ? Może się przekonam. Dzięi temu forum i min Tobie zaczęłam jest tofu ja i Adaś
Ja to nie jestem w tej kwestii kulinarnym mistrzem. Ness i rosenberg kiedyś pisały przepisy. Ja robiłam tortille- pokroilam tofu wędzone na grubsze plastry, przyprawił przyprawa do gyrosa trochę podsmazylam, do tego slata, pomidor, ogórek kiszony i świezy, kukurydza z puszki, sos czosnkowy i zawinelam w tortille. Lubię też tofu wędzone podpieczone w kanapce z opiekacza i na chlebie z pieprzem, pomidorem i ogórkiem kiszonym. Tylko wędzone polubiłam póki co.A co robisz z tofu? Można jakiś przepis?
reklama
rosenberg
Groszek zielony z puszki umyty + chrzan + oliwa, blenduje to wszystko, niestety proporcji nie mam, daje na oko z puszki wychodzi smaczniejsza niż z mrożonego groszku, ale z mrożonego też można zrobić. No i nie przyprawiam w ogóle bo młody, ale sam chrzan robi robotęSłuchaj, a jak robisz taka pastę ? Może się przekonam. Dzięi temu forum i min Tobie zaczęłam jest tofu ja i Adaś