reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A co robisz z tofu? Można jakiś przepis? 😀
Można tofu rozdrobnić tak na wzór mielonego i przyprawić i w sosie pomidorowym poddusić, takie bezmięsne bolognese :D pyszne jest też w plasterkach zamarynowane wcześniej w przyprawach i potem podsmażone na patelni. Pasty z tofu też są spoko, np tofu, suszone pomidory, cieciorka/biała fasola.
Ja jem mięso na co dzień, w tofu uwielbiam 😍

reklama
Można tofu rozdrobnić tak na wzór mielonego i przyprawić i w sosie pomidorowym poddusić, takie bezmięsne bolognese :D pyszne jest też w plasterkach zamarynowane wcześniej w przyprawach i potem podsmażone na patelni. Pasty z tofu też są spoko, np tofu, suszone pomidory, cieciorka/biała fasola.
A dla mnie tofu jest fu😂 ostatnio w knajpie byliśmy i tez próbowałam i bardzo mi nie smakuje. 😂 Tak samo avocado poprostu nie lubię. Ale każdy lubi co innego. Mięsa jem bardzo mało, może raz na tydzień. Jakoś tez nie lubię. Jak robie mięsne spagetti to sobie robie bez mięsa 😂 chciałabym w ogóle przestac jesc mięso. Oczywiście, nie ze względu, że biedne zwierzaczki itp... Poprostu raczej dieta bez mięsna jest zdrowsza, a ja nie chce zmarszczek 😂😂w Anglii pracowałam z Chinka która miała 75 lat😂wyglądała może na 45. Nigdy nie jadla mięsa, tylko warzywa 😁i tak to mam w pamięci 😂

papryka wędzona i robi całą robote w tym mielonym ;D

A dla mnie tofu jest fu😂 ostatnio w knajpie byliśmy i tez próbowałam i bardzo mi nie smakuje. 😂 Tak samo avocado poprostu nie lubię. Ale każdy lubi co innego. Mięsa jem bardzo mało, może raz na tydzień. Jakoś tez nie lubię. Jak robie mięsne spagetti to sobie robie bez mięsa 😂 chciałabym w ogóle przestac jesc mięso. Oczywiście, nie ze względu, że biedne zwierzaczki itp... Poprostu raczej dieta bez mięsna jest zdrowsza, a ja nie chce zmarszczek 😂😂w Anglii pracowałam z Chinka która miała 75 lat😂wyglądała może na 45. Nigdy nie jadla mięsa, tylko warzywa 😁i tak to mam w pamięci 😂
Fu, też nie cierpię ani tofu ani awokado, a właśnie robię sobie śniadanie z jadłospisu z awokado, bo jadłam to już kiedyś (z myślą, że będzie niedobre, bo awokado) i miło się zaskoczyłam. Jestem ciekawa, czy wtedy miałam zmieniony smak przez ciążę, czy faktycznie w tym wydaniu awokado jest znośne. Czarkowi dałam łyżeczką i się zajadał 😁
Ale mięso akurat lubię i póki co zmarszczek nie mam, nawet kremu nie stosuję, może dlatego 😂

moja siostra nie je miesa 20 lat, ja tez nie jem juz 8, to jest totalne oszustwo, że przy tej diecie wygląda się lepiej ;P mój brat natomiast ciągle je mieso, a jest 12 lat ode mnie starszy i wygląda lepiej niż ja.
Azjaci ogólnie lepiej się starzeją, tak jak ciemnoskórzy się szybciej starzeją.

moja siostra nie je miesa 20 lat, ja tez nie jem juz 8, to jest totalne oszustwo, że przy tej diecie wygląda się lepiej ;P mój brat natomiast ciągle je mieso, a jest 12 lat ode mnie starszy i wygląda lepiej niż ja.
Azjaci ogólnie lepiej się starzeją, tak jak ciemnoskórzy się szybciej starzeją.
Azjaci w kulturze są nauczeni ochraniać skórę przed słońcem lub w ogóle go unikać na buzi. Dlatego zwykle wyglądają młodziej. Tak naprawdę największy wpływ na starzenie ma promieniowanie UV i tak jak piszesz - geny 🤫 żadne diety

Azjaci w kulturze są nauczeni ochraniać skórę przed słońcem lub w ogóle go unikać na buzi. Dlatego zwykle wyglądają młodziej. Tak naprawdę największy wpływ na starzenie ma promieniowanie UV i tak jak piszesz - geny 🤫 żadne diety
Eee tam ja uważam, że dieta duzo daje. Zdrowe odżywianie często się rowna zdrowa cera 😁

reklama
Do góry