reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Problem w tym ze przez ta sytuacje cala przestaliśmy ze sobą rozmawiać, interesować się sobą i sekcja łóżkową tez legła w gruzach :) i jak łatwo było to wszystko zrujnowac tak juz ze złożeniem tego w calosc jest mega problem.
Rozumiem cię doskonale. On się zajmie dzieckiem jak mu powiem, zrobi obiad jak mu powiem, śniadanie też, ale czemu ja mu mam mówić ? Nie widzi, że zlew zapchany, a kosz na ubrania się nie domyka?! Ja pochodzę z domu, gdzie nie potrafiłam jako 20 latka włączyć pralki i zmylam po sobie kubek co najwyżej, ale się ogarnęłam...
Teraz jak przez miesiąc siedział w domu to coś w nim robił, ale i tak było ciężko na początku....

No i tak jak ojcem jest dobrym, to strasznie się od siebie oddaliliśmy niestety.

reklama
Dlatego jak teściowe dają rady odnoście wychowania dziecka, to mam facepalm. Same wychowują księżniczki, a nam będą dawały rady jak wychowywać dziecko ...
Ja syna będę tak samo wychowywała jak gdyby miał być kobietą. Wkurza mnie myślenie, że chłopcu można pozwalać na więcej.
U mnie najlepszy tekst teściowej jest " ja miałam tak samo i dalam sobie radę " .... z tym ze wiele razy mowie ze ja nie jestem nia i nie muszę się godzic na to samo. Ale pogadać sobie mozna jak mamusia i tak broni synusia

U mnie najlepszy tekst teściowej jest " ja miałam tak samo i dalam sobie radę " .... z tym ze wiele razy mowie ze ja nie jestem nia i nie muszę się godzic na to samo. Ale pogadać sobie mozna jak mamusia i tak broni synusia
Mnie to tak wkurwia, bo do mnie dzwoni jego siostra czy on zrobił jej przelew, no ku*wa zadzwoń do niego sama, nie jestem jego matką żeby go pilnować że wszystkim. A potem słyszę, ale wiesz jaki on jest, jest taki, bo go każdy całe życie wyręczał !

Rozumiem cię doskonale. On się zajmie dzieckiem jak mu powiem, zrobi obiad jak mu powiem, śniadanie też, ale czemu ja mu mam mówić ? Nie widzi, że zlew zapchany, a kosz na ubrania się nie domyka?! Ja pochodzę z domu, gdzie nie potrafiłam jako 20 latka włączyć pralki i zmylam po sobie kubek co najwyżej, ale się ogarnęłam...
Teraz jak przez miesiąc siedział w domu to coś w nim robił, ale i tak było ciężko na początku....

No i tak jak ojcem jest dobrym, to strasznie się od siebie oddaliliśmy niestety.
O jakbym o sobie slyszqla... mnie irytują teksty " obudz mnie to do niej wstane "... na litosc boska skoro wstane go obudzić to i wstane i do małej.... smieci do wyniesienia moga sie sypac póki nie powiem, szkło czeka juz 4 dzien zeby je wynieść do segregacji i dalej czeka ;D podłoga może być nie wiem jak brudna ale to w oczy nie kole póki nie pokaze palcem;p a mnie juz zmęczyło te "nakazywanie" bo potem podczas sprzeczki słyszę ze tylko mu rozkazuje....

Mnie to tak wkurwia, bo do mnie dzwoni jego siostra czy on zrobił jej przelew, no ku*wa zadzwoń do niego sama, nie jestem jego matką żeby go pilnować że wszystkim. A potem słyszę, ale wiesz jaki on jest, jest taki, bo go każdy całe życie wyręczał !
Szczerze to trochę tez liczę na to ze jak wrócę do pracy to mój mozg odreaguje w odpowiedni sposób. Qyjde do ludzi, pogadam, odpocznę w pewien sposób. I wkoncu powiem " wez sie kurna za robotę bo ja pracuje " :D

Szczerze to trochę tez liczę na to ze jak wrócę do pracy to mój mozg odreaguje w odpowiedni sposób. Qyjde do ludzi, pogadam, odpocznę w pewien sposób. I wkoncu powiem " wez sie kurna za robotę bo ja pracuje " :D
Dokładnie. Skończę te studia i spadam do pracy, ciekawe co zrobi. Główny argument mu się skończy.

😁

Załączniki

• IMG_20220202_102146267.jpg
    IMG_20220202_102146267.jpg
    861,9 KB · Wyświetleń: 97
  • Screenshot_20220202-102445.png
    Screenshot_20220202-102445.png
    310,1 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Do góry