reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja przed też tak miałam, ale powiem szczerze, że teraz szczególnie o to dbam, może dlatego, że te zabawki same w sobie robią syf, więc chociaż kuchnię i podłogi chcę mieć ogarnięte, chociaż przez chwilę 😅
To u mnie podobnie, jak mały idzie na drzemke to ja zbieram wszystko i układam bo inaczej nie mogę się skupić i okropnie mnie męczy ten zabawkowy bałagan 😂

reklama
Mój Filip to mało zabawkowy jest i bawi się np kocem na fotelu, pilotem, stara myszka od łapka bez baterii albo grzebie w szafce w kuchni, ja mu tam układam plastikowe pudełka itp żeby się zajął. I jakos powiem wam, że u nas tych zabawek niewiele leży na podłodze, czasami jak coś wyciągnie z szafki. Ja w sumie często jak daje mu zabawki to go wkładam z nimi do łóżeczka i tam się bawi

Co do kredytów to marny teraz czas. My kredyt braliśmy na jesieni w ten glupi okres. Co prawda rata skoczyla nam o 100zl zanim zdążyli nam wypłacić No ale narazie tylko tyle. Qiec liczę ze juz nie urośnie. Za to ceny w sklepach, prąd i gaz to już inna bajka ;/ tragedia doslownie...

Dziewczyny pokazenie czym przykrywacie maluchy na noc ? U mnie kolderka za ciepło, koc za ciepło, ciebki kocyk to ma plecy zimne j rece. Mimo ze pajac ubrany. W nocy około 22 stopnie bo my z tych cieplolubnych.
A czy któreś z Was dziecko przy usypianiu tez się poci?
U nas jak mala usypia z nami w łóżku to mokra szyja, wlosy itp. Myslalam ze jej za gorąco ale ubrałam w body, temp przykręcona na maksa i dalej to samo. Potem przechodzi i mloda lodowata. Czytalam ze tak moze byc przy anemia i przy braku witaminy D. I teoche sie zmartwiłam

Co do kredytów to marny teraz czas. My kredyt braliśmy na jesieni w ten glupi okres. Co prawda rata skoczyla nam o 100zl zanim zdążyli nam wypłacić No ale narazie tylko tyle. Qiec liczę ze juz nie urośnie. Za to ceny w sklepach, prąd i gaz to już inna bajka ;/ tragedia doslownie...

Dziewczyny pokazenie czym przykrywacie maluchy na noc ? U mnie kolderka za ciepło, koc za ciepło, ciebki kocyk to ma plecy zimne j rece. Mimo ze pajac ubrany. W nocy około 22 stopnie bo my z tych cieplolubnych.
A czy któreś z Was dziecko przy usypianiu tez się poci?
U nas jak mala usypia z nami w łóżku to mokra szyja, wlosy itp. Myslalam ze jej za gorąco ale ubrałam w body, temp przykręcona na maksa i dalej to samo. Potem przechodzi i mloda lodowata. Czytalam ze tak moze byc przy anemia i przy braku witaminy D. I teoche sie zmartwiłam
Ja na noc przykrywam kołderką, taką zwykłą dziecięcą kupiona razem z poduszeczką :) co do pocenia nie pomogę bo u nas się nic takiego nie dzieje... Robiłaś kiedyś małej poziom wit D ?

reklama
Mój Filip to mało zabawkowy jest i bawi się np kocem na fotelu, pilotem, stara myszka od łapka bez baterii albo grzebie w szafce w kuchni, ja mu tam układam plastikowe pudełka itp żeby się zajął. I jakos powiem wam, że u nas tych zabawek niewiele leży na podłodze, czasami jak coś wyciągnie z szafki. Ja w sumie często jak daje mu zabawki to go wkładam z nimi do łóżeczka i tam się bawi
U nas teraz furorę obi blacha na muffinki i silikonowe foremki kolorowe 😆 wkłada je i wyciąga z blaszki, ostatnio nawet dałam mu mandarynki to też wkładał ale za chwilę jedną ugryzł, tzn skórkę i skończyła się zabawa mandarynkami :)

Do góry