reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A co do jedzenia jestem w szoku jak ładnie wam dzieci jedzą i jakie dania 😱 Ja za każdym razem jak coś gotuję, mówię, że ostatni raz, bo albo nie chce jeść albo je a na końcu się zrzyga 🤷 Nie wiem, czy mu nie smakuje, czy kawałki za duże, no ale nie będę mu całe życie blendować. Zwykle kończy się na tym, że dostaje chleb, słoiki no i kaszka z owocami wciąż dobrze wchodzi. Omlet, jajko, jajecznica, jakieś owsianki, jaglanki, naleśniki, placki też, ale takie typowe obiady już gorzej, zupy też średnio jak nie są dość mocno zagęszczone. Czasem już mnie szlag trafia, bo widzę, że jest głodny, a jeść nie chce, a ciężko na szybko wykombinować coś, co na pewno mu wjedzie i co ma jakieś wartości odżywcze. Boję się, że jak tak monotonnie będzie jadł to zaraz nabawi się jakichś niedoborów.
Moja Basia ttlko rosol je 😂 ogolnie bardzo mało je rzeczy. Teraz wzięliśmy się za jej,, wychowywanie,, i ma zjeść wybrane warzywo i owoc dziennie. Takze jest pot, są łzy 😂 dzisiaj była pomidorówka i poszło super! A jest zdrowym dzieckiem, w ogóle nie chorującym😁takze się nie przejmuj, rosołek, tosty, i kotlet i zyje 😁😂

IMG_20220125_141813.jpg

Saneczkujemy się 😀

Dziewczyny, czy któraś z Was używa aspiratora do nosa elektrycznego? Jakieś opinie na ten temat? Dla mnie ciągle odkurzacz to hadkor. A ręczny to jednak troche syf.
mam, kosztował 180 zł a nie wyciąga nic😵‍💫 także zawsze lecieliśmy na odkurzaczu a w nocy tym do ust. Teraz udaje mu się już dmuchnąć w chusteczke to nie musimy tyle odciagac🙈

Ja całe życie jem 5 dannna krzyż i jestem zdrowa, więc nie martw się ! Mój Alek też średnio je stałe posiłki.
Moja Basia ttlko rosol je 😂 ogolnie bardzo mało je rzeczy. Teraz wzięliśmy się za jej,, wychowywanie,, i ma zjeść wybrane warzywo i owoc dziennie. Takze jest pot, są łzy 😂 dzisiaj była pomidorówka i poszło super! A jest zdrowym dzieckiem, w ogóle nie chorującym😁takze się nie przejmuj, rosołek, tosty, i kotlet i zyje 😁😂
Oby mu się jednak z czasem odmieniło i nie wybrzydzał za bardzo 🙏 Albo niech już nastanie ten czas, że będę wiedziała co mu nie pasuje, czy nie smakuje, czy przyprawy nie takie, czy jakieś warzywo, kasza, mięso, czy struktura nie ta, czy nie jest głodny 🤷

Oby mu się jednak z czasem odmieniło i nie wybrzydzał za bardzo 🙏 Albo niech już nastanie ten czas, że będę wiedziała co mu nie pasuje, czy nie smakuje, czy przyprawy nie takie, czy jakieś warzywo, kasza, mięso, czy struktura nie ta, czy nie jest głodny 🤷
U mnie było że Baska do 2 lat jadla wszystko. Później odwidziało jej sie 😂rosołek juz mi wychodził nie powiem gdzie 😂😂😂ale teraz koniec z tym 😂😂i spoko jak powie mi że coś jej nie smakuje okej szanuje to. Ja też wszystkiego nie lubię. Tylko musi próbować nowych smaków i szukać co lubi

reklama
U nas powiem Wam, że robię zupki blenduje i mroze. Wyciągam i je. Wczoraj byłam u siostry i ogórkową jadła, dzisiaj też. Na śniadanie kanapeczki, jajecznica do tego mini mozzarella, skyr, mało kiedy ostatnio kaszka, parówki lubi. Mimo jednego zęba zaczęła sobie lepiej radzić z kawałkami. Obiady, to albo warzywa, albo z mięskiem. A wieczorem musik owocowy najczęściej. Jadła też makaron z truskawkami, trochę zblendowalam i jadła. Powoli do przodu. Niedługo zacznę obiad z kawałkami dawać.🙂 U mnie też nie ma jakiś mega pomysłów. 😂

Do góry