reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny czy u was na roczek daje się dziecku do wyboru kieliszek, różaniec, książkę, i pieniążek? :) czy tylko w moich stronach takie czary 😂
Tasak :) u mnie kieliszek, pieniążek, różaniec albo książeczka do nabożeństwa, książka a starszakowi dorzuciliśmy jeszcze kolo od traktoru :p i wybrał to "Ka" (czyli w jego jezyku koło) ;) cała rodzina czeka co wylosuje :)

U nas słoiczki od początku nie wchodziły. Jedynie zje słoiczek z deserkiem, owocowy 😀 z racji że dzisiaj kończy rok, od jutra już serio będzie jadł z nami wszystko 😀 oczywiście z mniejszą ilością soli. Jestem złą matką, ale pozwalam mu jeść słodkie. Od czasu do czasu i w małych ilościach ale jednak. W niedzielę byliśmy u brata na urodzinach jego syna to jadł ze mną tort (sam biszkopt), dzisiaj zjadł połowę małego maślanego rogaliczka. Ale nie zjem przy nim żadnego ciasta, muszę mu dać spróbować i jeść szybko żeby nie widział że jest 😆
Nie ma co się biczować.. mój wczoraj jadł żurek na kiełbasie z ziemniakami i jajkiem. Wchodził mu równo. Już nie wiedziałam co mi dać, owoce plik, warzywa pluł, jego zupa pluł. Byłam już zdesperowana bo jestem chora a ten jęczy i jęczy...dałam mu spróbować i zjadł pół talerza ... A Starszak podzielił się z nim piernikiem w święta a wczoraj poczęstował go ciastem marchewkowym. Ogólnie starszy brat często czymś się podzieli z młodym. 🤦

Nie ma co się biczować.. mój wczoraj jadł żurek na kiełbasie z ziemniakami i jajkiem. Wchodził mu równo. Już nie wiedziałam co mi dać, owoce plik, warzywa pluł, jego zupa pluł. Byłam już zdesperowana bo jestem chora a ten jęczy i jęczy...dałam mu spróbować i zjadł pół talerza ... A Starszak podzielił się z nim piernikiem w święta a wczoraj poczęstował go ciastem marchewkowym. Ogólnie starszy brat często czymś się podzieli z młodym. 🤦
Taki brat to skarb 😃😃😂

Nic takiego u nas nie ma, ale to drugi koniec Polski więc wiesz 😆 a co symbolizuje wybranie każdego ?
Kasa, że będzie bogaty lub lubic wydawać, kieliszek że będzie lubił zabalować, różaniec że ksiądz albo bardzo religijny, książka że będzie się dobrze uczyć. Tak mówi moja babcia :p

reklama
Do góry