Ja też... Bez zabawek w salonie serio nie moge odpocząć patrząc na zabawki i mate. I serio jeszcze pol roku wytrzymam i koniec z mata i innymi dziadostwami. A czysty dom to już wspomnienieAle tęsknie za tym zeby mozna bylo w spokoju dom ogarnąć i generlanie za czystym domem też tęsknie
reklama
rosenberg
Fanka BB :)
Ja prasuje wszystko odkąd bratanek miał owsiki, a my spędzaliśmy z nim dużo czasu i u nas też siedział. Prasuje koce, reczniki, pościel... Wszystko. Bo nadal z tyłu głowy mam to, że jaja owsików żyją ileś tam miesięcy, unoszą się w powietrzu z kurzem, a zabija je tylko wściekły gorąc dezynfekuje też wszystkie używane powierzchnieMatko, nie pamietam kiedy cos ostatnio prasowałam to od roku jest u mnie potrzeba niższej kategorii
rosenberg
Kurcze to my mamy czysto. Czyściej niż jak byłam w ciąży ale tam było wynajmowane i zaniedbane przez poprzednich właścicieli. A tu latam z odkurzaczem codziennie bo stary nie lubi okruchów na podłodze , on jak jest w domu to sporo sprząta na dole - odkurza, myje podłogi, kuchnie. Ja codziennie wieczorem zanim pójdę młodego usypiać to muszę mieć posprzątane, zabawki schowane etc... Inaczej czuję niepokój
i te ostatnie owsiki mnie też przeraziły, wiec często sprzątam. mamy w salonie tylko cały czas rozłożony basen z kulkami, ale nie wiem czy to nie złoże bo młody się interesuje tylko wywalaniem kulek na zewnątrz
i te ostatnie owsiki mnie też przeraziły, wiec często sprzątam. mamy w salonie tylko cały czas rozłożony basen z kulkami, ale nie wiem czy to nie złoże bo młody się interesuje tylko wywalaniem kulek na zewnątrz
Ja też jak tylko młody idzie spać to składam mate i wszystkie zabawki i do rana mam porządek współczuję Ci tych owsików bo czytałam że bardzo ciężko jest je wypędzićKurcze to my mamy czysto. Czyściej niż jak byłam w ciąży ale tam było wynajmowane i zaniedbane przez poprzednich właścicieli. A tu latam z odkurzaczem codziennie bo stary nie lubi okruchów na podłodze , on jak jest w domu to sporo sprząta na dole - odkurza, myje podłogi, kuchnie. Ja codziennie wieczorem zanim pójdę młodego usypiać to muszę mieć posprzątane, zabawki schowane etc... Inaczej czuję niepokój
Ewq9
A ja znowu uwielbiam patrzeć na matę i zabawki wieczorem jak mały idzie spać to składam zabawki w jedno miejsce, klocki do pudełek itd ale nie zwijam maty, a zajmuje ponad połowę pokoju kolejnym etapem jak już tą matę zniszczy całkowicie (odrywa sobie tą gąbkę ) to będzie taki dywanik na którym są narysowane drogi żeby mógł po nim autkami jeździćJa też... Bez zabawek w salonie serio nie moge odpocząć patrząc na zabawki i mate. I serio jeszcze pol roku wytrzymam i koniec z mata i innymi dziadostwami. A czysty dom to już wspomnienie
Ewq9
Owsiki owsikami. Koleżanka jak jej synek miał może 1.5 roku dostała paczkę od siostry z Nowego Jorku. W paczce oprócz ciuchów, zabawek itd okazało się że były też pluskwy. Zorientowała się po jakimś tygodniu jak mały miał kilka takich małych jakby ugryzień, ale były one w idealnych odstępach od siebie, po trzy w kupie bodajże. To jest dopiero paskudztwo. Musieli się wyprowadzić z domu i przez ponad 2 tygodnie codziennie wszystko traktowala parą, oczywiście po wypraniu kilkukrotnym. Materace musiała wyrzucić i kupić nowe... Nie chciałabym tego przechodzić.Ja też jak tylko młody idzie spać to składam mate i wszystkie zabawki i do rana mam porządek współczuję Ci tych owsików bo czytałam że bardzo ciężko jest je wypędzić
Oł noł! Mój facet chce taki Czarkowi kupić, " bo on też taki miał", ale ja się na to w swoim domu na pewno nie zgodzę nawet jeśli ma być w pokoju dziecka, to szukałabym czegoś bardziej oryginalnego i mniej dzieciowego, żeby mi Czarek za kilka lat nie powiedział, że on to już nie jest dziecko i nie chce takiego dywanuA ja znowu uwielbiam patrzeć na matę i zabawki wieczorem jak mały idzie spać to składam zabawki w jedno miejsce, klocki do pudełek itd ale nie zwijam maty, a zajmuje ponad połowę pokoju kolejnym etapem jak już tą matę zniszczy całkowicie (odrywa sobie tą gąbkę ) to będzie taki dywanik na którym są narysowane drogi żeby mógł po nim autkami jeździć
Ja odkurzam 2 razy dziennie, plus puszczam sam odkurzacz. I myje podloge na Kleczkach a i tak wydaje mi się ze mam ciagle brudnoKurcze to my mamy czysto. Czyściej niż jak byłam w ciąży ale tam było wynajmowane i zaniedbane przez poprzednich właścicieli. A tu latam z odkurzaczem codziennie bo stary nie lubi okruchów na podłodze , on jak jest w domu to sporo sprząta na dole - odkurza, myje podłogi, kuchnie. Ja codziennie wieczorem zanim pójdę młodego usypiać to muszę mieć posprzątane, zabawki schowane etc... Inaczej czuję niepokój
reklama
rosenberg
My tak samo nie korzystamy już. Młody goni po podłodze, i tak był wszędzie tylko nie na tej macieTo ja maty juz dawno nie mam jak mloda zaczela raczkowac to zwinelismy bo i tak latala juz po calym domu, a mata tylko nas irytowala.