reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, dzisiaj mnie wykończy ta Ida. Cały dzień jęki, stęki, byłam u siostry, myślałam, że zmieni otoczenie to się chwilę pobawi. To godzinę jęczała 🙄 Teraz jeszcze nie śpi, od 19 z nią siedzę. Dałam jej przeciwbólowy, mam dosyć tych zębów, jeśli to to w ogóle.
Przybij 5. Jęczy taka buła dzisiaj. Jeszcze basia na kwarantannie to jak nie jedna to druga😂 a to poczytać basi, a to zagrać w gry😂czekam aż się dzień skończy bo jeszcze nie śpią. Stary cały dzień w pracy..... Iii dam dzisiaj przeciwbólowy bo mam dosc 😂

reklama
A ile Czarek ma drzemek w ciągu dnia ?
Dopytuje bo moja sie przestawiła na 2 drzemki i jak przy 3 drzemkach usypiala o 20 tak przy dwóch zasypia o 21. Co jest dla mnie dziwne bk myslalam ze bddzie usypiać wczesniej a nie później;p
Ostatnio zazwyczaj jedną. Jak zdarzy się druga to taka krótka, najczęściej w aucie jak gdzieś jedziemy. I w sumie nie ma znaczenia, ile ta drzemka trwa, bo wczoraj spał mi niecałą godzinę tylko, na drugą drzemkę nie chciał, tylko, że wieczorem zasnął od razu. A tak przeważnie drzemka trwa 2-3h, nie wiem dokładnie ile teraz, bo wciąż go muszę wybudzać, żeby wyjść do fizjo 😅 No i jak ma taką długą drzemkę w ciągu dnia, to nie zasypia tak od razu wieczorem, ale godzinowo zawsze tak między 21 a 22 zasypia.
Z niemowlakami to chyba trudno o jakąś logikę, jak wcześniej Czarek miał 2 dość długie drzemki w ciągu dnia, to zawsze od razu zasypiał wieczorem, a teraz po jednej potrafi nieźle wariować w łóżeczku, może też kwestia tego, że teraz jest bardziej mobilny 🤷

No nie wierzę... Właśnie mi mama napisała, że karetka przyjechała do babci i chcieli ją zabrać do szpitala, ale babcia nie chciała, a z objawów to ewidentnie udar, nawet nie wiedziałam, że w takim przypadku można nie wyrazić zgody. To już wiem po kim mój tata ma tą niechęć do leczenia wszelakiego.

U nas zasypianie przez 21, ale roznie zasypia. Czasem zaraz mi sie obudzi i musze ją dospać 😐 nam sie rozregulowala bardzo po tej chorobie. Byly dwie drzemki juz, znowu sa trzy za dnia. Jadla pieknie, teraz znow je tak z polowe tych porcji co jadla. Eh eh…

@Święta92 - jaką masz lampe do hybryd? 😁 i co jeszcze trzeba zakupic? Chyba spróbuje ogarnac temat 😅 ale jestem nowicjuszem, nigdy nie robilam 😁
Wiesz co nie wiem jak się nazywa a hania spi w pokoju nie będę się kręcić 😂😂ale nie mam nic specjalnego. Ważne żeby była ledowa i nie mostek. Potrzebujesz odtłuszczacz, baza, top, waciki bezpyłowe, i kolor 😁z takich najbardziej potrzebnych rzeczy

reklama
Do góry