reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

my mamy teraz 10500 ale fakt teraz ta waga juz tak nie rośnie 🙈 i dobrze bo bym go nie uniosła😂
Ja to samo, moje plecy ledwo żyją 🤣
Przeraża mnie łyżeczkowanie tak "na zimno", kiedy szyjka macicy jest zamknięta. I wszystko jest na siłę. Rozszerzała ginekologiczne, którymi rozwiera się ujście szyjki...
Jak bym musiała to wiadomo i mnóstwo kobiet ma łyżeczkowanie z różnych względów ale póki nie będę pod ścianą to podziękuję.
Rozumiem, ja właśnie miałam na zimno łyżeczkowanie PRZY zatrzymanej ciąży, ale wszystko ok, nie wiem czy w ogóle są jakieś powikłania i nie chcę wiedzieć 🤣🤣

reklama
Dziewczyny ma któraś z was kuchnie z Leroy Merlin ? Bardzo mi się podobają o same meble wyszłyby u mnie za 3.5 tys, ale nie wiem ile są warte :/

Właśnie się dowiedziałam że babcia zmarła 😓
Przykro mi... Ja się właśnie dowiedziałam, że z moją babcia też się coś dzieje, mama pisze, że udar, ale ciotka dzwoni po mojego tatę zamiast od razu na pogotowie, bo babcia niezaszczepiona i się boi dać ją do szpitala, a babcia 90 lat, niezbyt sprawna, schorowana jak to w tym wieku.

Dziewczyny u nas noce chyba wrocily do normalności! Co prawda mala zamiast 20 usypia o 21 ale budzi się q nocy tylko dwa razy o 1i o 4 na mleko. O 6 biore ją do siebie i tak się wtula ze jest w stanie pospać jeszxze do 7.... No bajka. Dawno tyle nie spałam <3
Wczoraj bylysmy na kontroli. Mala wazy 11.5kg ;D zelazo ma w normie dlatego za miesiąc całkowicie odstawiam ;D
Wow jaka waga! 😀 na jaki rozmiar nosi ubranka?. ☺ ja ważyłam moja w poniedziałek to wyszło 8.6kg 😝

Dziewczyny, które przestały już karmić piersią. Czy w piersiach nie macie już wcale pokarmu? Przestałam karmić w lipcu, a jak nacisnę lekko pierś to wypływa trochę mleka. Jak u Was? 😄

Dziewczyny, które przestały już karmić piersią. Czy w piersiach nie macie już wcale pokarmu? Przestałam karmić w lipcu, a jak nacisnę lekko pierś to wypływa trochę mleka. Jak u Was? 😄
Ja w ogóle niewiele karmiłam, gdzieś w maju przestałam całkiem karmić, a wciąż jak sobie tak mocniej nacisnę brodawkę to jakieś kropelki mleka się pojawiają 😅

Chyba się za szybko ucieszyłam z powrotu nocek bo właśnie zauważyłam ze idzie nam dwojka. ;D ale do rzeczy. Potrzebuje pomocy. Mloda ma mega suche, szorstkie i czerwone policzki i taka sama plamę pod ustami na brodzie.
Nie wiem czy od śliny bo ząbkuje czy od mrozu bo może ją przypiekło.
Co stosujecie na buzke młodych?
Na dwor mialam avene ale mała miala wysypke wiec poszlam w mustele. A teraz ani nie działa mustela, ani poldermin na azs ani masc witaminowa ;D
A skora na twarzy to czerwona skorupa

Chyba się za szybko ucieszyłam z powrotu nocek bo właśnie zauważyłam ze idzie nam dwojka. ;D ale do rzeczy. Potrzebuje pomocy. Mloda ma mega suche, szorstkie i czerwone policzki i taka sama plamę pod ustami na brodzie.
Na dwor mialam avene ale mała miala wysypke wiec poszlam w mustele. A teraz ani nie działa mustela, ani poldermin na azs ani masc witaminowa ;D
Nam teraz się też takie zrobiły i od ząbkowania chyba to jest. Moja starsza ma atopowe zapalenie skory i jedyna metoda żeby coś na nią działało to ciagle zmiany balsamów 😂 teraz pomaga jej hipp balsam hani tez smaruje teraz te czerwone i pomaga. A na dwor musze kupic jakiś krem na mróz 😂

Nam teraz się też takie zrobiły i od ząbkowania chyba to jest. Moja starsza ma atopowe zapalenie skory i jedyna metoda żeby coś na nią działało to ciagle zmiany balsamów 😂 teraz pomaga jej hipp balsam hani tez smaruje teraz te czerwone i pomaga. A na dwor musze kupic jakiś krem na mróz 😂
No ja na mróz kupiłam z avene bo tak mi poleciła lekarka i młoda dostałą uczulenie :D więc zmieniłam na mustele. I właśnie nei wiem czy ta skorupa to od mrozu i złego kremu czy jednak zęby:D

reklama
Czarusiowi też wciąż wychodzą rumieńce na policzkach i już sama nie wiem od czego, bo dziś np. wyszły mu podczas picia mleka 🤷 Do tego na nóżkach wyszło mu kilka krostek, a na rączce i w okolicy żeber ma takie 2 suche, szorstkie miejsca. Na dwór zaczęłam stosować krem na buzię, Mustela właśnie, ale raczej bez różnicy, czy go nakremuję, czy nie - po spacerze zazwyczaj rumieńce mu schodzą. Ale znowu przegrzany też nie jest, bo w domu mam 22 stopnie, teraz w sypialni 19, bo wietrzylam i widziałam, że znów podczas snu wyszły mu te rumieńce i ogólnie ciałko ma dość chłodne. Także oczywiście wjechał już dziś wujek Google, ale nic nie pasuje, a im więcej czytałam, tym więcej sobie wkręcałam, więc czekam na rozwój wydarzeń. Specjalnie z tym do lekarza nie pójdę, bo znów bym musiała narazić go na kontakt z chorymi.

Do góry