reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, co Wasze Maluchy dostana pod choinke? Rodzina mnie pyta, co kupic Kubiemu, a ja nie wiem. On sie bawi moimi kapciami, lodowka z magnesami, koszem na smieci, kominkiem z drewnem i swiecami i miskami psa🙈
Ja mówię że nic nie chce, za dużo mam już tego syfu, młody na 2 laptopy, tablet, pada, 4 psy interaktywne 🤣

reklama
U mnie w rodzinie się nikt nie pyta co chcemy dla dziecka, pewnie zabawki i ciuszki kupią, ale rodzinę mam małą. Jedynie u chłopaka zazwyczaj pytają, to kilka zabawek i potrzebnych rzeczy mam upatrzone, np. drugi bbox by nam się przydał. Z zabawek to na pewno szczeniaczek uczniaczek, myślałam też o cymbałkach już na później i jakiś tablet albo smartfon by go pewnie zainteresował. Generalnie to (jak na mnie) mamy już sporo zabawek, głównie od siostry dostałam po jej dzieciakach, jeszcze jeden karton mamy w garażu. Sama kupiłam mu chyba tylko garnuszek na klocuszek i alilo 😂 Ale jak jeszcze nie masz, to spoko jest arka Noego i traktor farmera - trochę się tym bawi 😉 No i alilo super, ale póki co bardziej rodzice się tym jarają 😂
Ja wlasnie tez mam zabawki po bratanicach-garnuszek, tablet i smartfon spoko. Na kroliczka sie czaje, ale jeszcze nie mamy-pewnie to bedzie prezent od nas na Mikolaja. Pod choinke bedziemy z rodzina od rana, bo jade do rodzicow juz tydzien wczesniej, wiec tam bedzie tona prezentow i nie planujemy poza fotelikiem. Kolejne dni u rodziny Meza i tam tez zabawki, wiec utoniemy. Te zabawki do kapieli, co mu wybralam sa super-juz je na bratanicach testowalam i mysle ze sie sprawdza, bo on siedzi pol godziny w wannie i sie bawi.

W sumie ja to idę na żywioł co kupią to będzie😂 Młody ma sporo zabawek a i tak się nimi nie bawi. M Hitem są u nas dwa samochody które sobie puszcza i goni za nimi.

Ja wlasnie tez mam zabawki po bratanicach-garnuszek, tablet i smartfon spoko. Na kroliczka sie czaje, ale jeszcze nie mamy-pewnie to bedzie prezent od nas na Mikolaja. Pod choinke bedziemy z rodzina od rana, bo jade do rodzicow juz tydzien wczesniej, wiec tam bedzie tona prezentow i nie planujemy poza fotelikiem. Kolejne dni u rodziny Meza i tam tez zabawki, wiec utoniemy. Te zabawki do kapieli, co mu wybralam sa super-juz je na bratanicach testowalam i mysle ze sie sprawdza, bo on siedzi pol godziny w wannie i sie bawi.
U nas też pewnie będzie wysyp, aż się boję, ale rodzina raczej wie, że ja nie lubię zagracać sobie mieszkania(i nawet nie mam na to miejsca), więc Czarek nie ma placu zabaw w domu 😂 Z drugiej strony nie widzę też potrzeby, bo najlepsza atrakcja to odkurzacz, szafki i zmywarka no i wszelkie klapki, ubrania, moim stanikiem też się lubi bawić jak gdzieś leży w zasięgu jego łapek 😂 Dzisiaj kilka minut bawił się jakimś okruchem z podłogi, teraz mam spokój, bo dorwał śliniaczek i go ogląda z każdej strony 😂Ostatnio odkrył jeszcze, że fajna zabawa jest jak tata szykuje kąpiel. Wspina się na wanienkę i chlapie wodą, więc muszę pomyśleć o czymś "wodnym" do zabawy. Słyszałam o takim stoliku wodnym, ale to dla trochę strasznego dziecka no i nie do mieszkania raczej 😂 Muszę zobaczyć co to jest to, co tam wcześniej wrzucałaś 😊 O i do zakupu fotelika też się powoli przymierzamy, to może wyjdzie zakup akurat pod choinkę!

Załączniki

• IMG_20211116_111615.jpg
    IMG_20211116_111615.jpg
    948,8 KB · Wyświetleń: 62
E tam tył, u nas z przodu sie nie usiądzie 🤣
A to u nas z przodu nikt nie siedziql jak mloda byla bardziej na leżąco w fotelu bo samodzielnie nie siedziala. To o jeździe z przodu nie bylo mowy. Teraz jak sama jej montowałam fotelik i jest bardziej w pionie bo mala juz siedzi to przod jest ok. Dla mnie jeszcze jest luz, dla meza juz nie ;D

A dzieci maja kwarrantanne wychowawczyni dzwoniła od Natalii że ktoś był 10 listopada chory na covid a była tego dnia w przedszkolu i do końca tygodnia kwarantanna 🙈najlepsze tylko dzieci a rodzice nie trochę chore to jest sanepid jeszcze ma dzwonić do nas

reklama
A dzieci maja kwarrantanne wychowawczyni dzwoniła od Natalii że ktoś był 10 listopada chory na covid a była tego dnia w przedszkolu i do końca tygodnia kwarantanna 🙈najlepsze tylko dzieci a rodzice nie trochę chore to jest sanepid jeszcze ma dzwonić do nas
10 byl ktoa chory na covid q mamy 15.... dzieci dostaje kwarantanne ale przez te 5 dni jednak dzieci chodziły i wogolw... dziwny system

Do góry