reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Będę musiała też zrobić ☺ bo nie wytrzymam.
U mnie ogólne porządki, bo od niedzieli nic nie zrobione. Brak po prostu sił...

U mnie dzisiaj 9+4. Kiedy masz prenatalne i termin porodu?

Miłego dnia Dziewczyny🌞
Prenatalne mam 14.08 a termin porodu 25.02 🙂
Ja dzisiaj 11+0, aplikacja mówi że dziecko jest wielkości brukselki :) w tej apce co używam jest pokazany rozmiar rączki i stópki na tym etapie ciąży, strasznie to słodkie, aż trudno mi uwierzyć że ten ktoś u mnie w brzuchu już taki "duży"
Z jakiej aplikacji korzystasz ?

reklama
Wstyd się przyznać, ale u mnie skończyło się nocną konsumpcją kanapki z ogórkiem małosolnym🙈

Kciuki za badania i wizyty.

Miała może któraś z was wysoki cukier na czczo? Bo ja niestety tak, lekarz kazał powtórzyć badanie i wyszedł na granicy normy. Nie wiem czy robić test obciążenia glukozą na własną rękę. Wizyta za półtora tygodnia ☹

Ile masz tej glukozy? Bo od tego zależy co dalej się robi :) Jeżeli >92 to ja bym zleciła test obciążenia, jeżeli drugi wynik jest poniżej 92 i nie masz czynników ryzyka to możesz czekać :) Plus od razu bym zmieniła dietę na trochę bardziej cukrzycową, żeby jednak zmniejszyć ryzyko, że faktycznie będzie z tego cukrzyca.

Ja dzisiaj 11+0, aplikacja mówi że dziecko jest wielkości brukselki :) w tej apce co używam jest pokazany rozmiar rączki i stópki na tym etapie ciąży, strasznie to słodkie, aż trudno mi uwierzyć że ten ktoś u mnie w brzuchu już taki "duży"

Ja 11+3 i apka mówi że mam dwie śliwki :) Tylko takie spore te śliwki, bo z USG po 5 cm mają^^

U mnie dziś spaghetti na obiad 😁

Ja mam dziś w planach uporać się ze stertą prasowania , na samą myśl już mi się odechciewa 🙈

Dziś kończę 10 tc ❤️ ale ten czas szybko leci.
Ja wczoraj wzięłam się za prasowanie i myślałam że padnę, normalnie końca nie było widać 😯
Tak wszystko zapuściłam ehh 🙂
Plus taki że już po mdłościach więc można się zabierać za porządki 😁

To mamy tak samo ja 11 + 0:), rosną te maluszki z dnia na dzien:)

Ile masz tej glukozy? Bo od tego zależy co dalej się robi :) Jeżeli >92 to ja bym zleciła test obciążenia, jeżeli drugi wynik jest poniżej 92 i nie masz czynników ryzyka to możesz czekać :) Plus od razu bym zmieniła dietę na trochę bardziej cukrzycową, żeby jednak zmniejszyć ryzyko, że faktycznie będzie z tego cukrzyca.
Ja mam 90,4 czy powinnam się martwić? 🤔
Niby norma jest do 99.

reklama
Do góry