reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wiesz, to się zmienia jak w kalejdoskopie... Nigdy nie wiesz jak będzie później. Może być tak, że jak podrosną to te najgrzeczniejsze niemowlaki zrobią się diabełki... A te, które dawały czadu nagle okażą się super grzeczne :) znam wiele takich historii. Oczywiście różnie bywa :D ale musisz się troche podnieść na duchu, ja bardzo Ci współczuję, że nie masz męża obok bo jak mój facet wyjechał na 3 tygodnie to ja miałam tragiczne zmęczenie materiału, Filip dawał wtedy czadu jak nie wiem, modliłam się ciągle tylko żeby nadszedł czas spania wieczorem... Wyjeżdża znow w połowie listopada i jak o tym pomyśle to mdłości mam 🥴
Mam nadzieję że mój zawsze będzie taki grzeczny🤣wiadomo pomarudzi czasami a jak go bolą dziąsła to i popłacze 😂😂

reklama
Mała u mnie dziś odmówiła jedzenia. Na kaszkę odruch wymiotny, na obiad odruch wymiotny.. Mleko byle zaspokoić pierwszy głód i też odmowa. Kupy wkoło ;/
Na widoku już górna jedynka, dziąsło mega opuchnięte, i druga też sie pcha.... Mam nadzieję że to już końcówka i dlatego takie objawy.
Chociaz sie troche obawiam bo w rodzinie panuje jelitówa.
Wspolczuje 😱😓

Dziewczyny, macie jakies hity jedzeniowe, ktore Wasze maluchy uwielbiaja? Moj teraz wcina absolutnie wszystko i to w kawalkach (no chyba, ze wybitnie nie lubi-brokul podany z lososiem prosto do buzi-zawsze wydlubie brokula a teszte zje). Potrzebuje sie zainspirowac.

Dziewczyny, macie jakies hity jedzeniowe, ktore Wasze maluchy uwielbiaja? Moj teraz wcina absolutnie wszystko i to w kawalkach (no chyba, ze wybitnie nie lubi-brokul podany z lososiem prosto do buzi-zawsze wydlubie brokula a teszte zje). Potrzebuje sie zainspirowac.
Moja córka bardzo lubi gofry, robiłam z kaszą manną, bananem, malinami, burakami 😂 Tylko wyobraźnia mnie ogranicza 😂 I bardzo lubi kisiel. Dzisiaj miałam chlebek bananowy to też wcinała :)

Tak! U nas pomidor w każdej postaci - surowy normalnie ze skórką pokrojony w wąskie kawałki podaje to potrafi tylko pomidora zjeść i nawet chleb zostawić. Makaron z sosem pomidorowym to hit. Brokuł i kalafior i ogórek kiszony też 🙈🙈
Bardziej pytasz o produkty czy o przepisy?
Jeśli o to drugie to u nas właśnie ten makaron z sosem pomidorowym, klopsy z mięsa i warzyw z rosołu, omlet z warzywami, bułka z kremowym białym serkiem, potrawka z indyka z batatami i porem. Ogólnie wszelkie potrawki z mięsem i warzywami wchodzą super. Pulpety z soczewicy i kaszy pęczak. Makaron ze szpinakiem. Kotleciki jajeczne. I pierogi z jagodami :)

Tak! U nas pomidor w każdej postaci - surowy normalnie ze skórką pokrojony w wąskie kawałki podaje to potrafi tylko pomidora zjeść i nawet chleb zostawić. Makaron z sosem pomidorowym to hit. Brokuł i kalafior i ogórek kiszony też 🙈🙈
Bardziej pytasz o produkty czy o przepisy?
Jeśli o to drugie to u nas właśnie ten makaron z sosem pomidorowym, klopsy z mięsa i warzyw z rosołu, omlet z warzywami, bułka z kremowym białym serkiem, potrawka z indyka z batatami i porem. Ogólnie wszelkie potrawki z mięsem i warzywami wchodzą super. Pulpety z soczewicy i kaszy pęczak. Makaron ze szpinakiem. Kotleciki jajeczne. I pierogi z jagodami :)
Ranyyy !!!! Ty to wszystko sama robisz !?!?! 😵😵😵

reklama
Ranyyy !!!! Ty to wszystko sama robisz !?!?! 😵😵😵
Tak (poza pierogami :D), ale ja gotuję dla wszystkich, nie robię dla młodego osobno. Czasami jak mamy jakiś "cięższy" obiad to mu np z części składników blenduje jakaś zupkę. Ja ogólnie kocham gotować :D mogłabym stać ciągle przy garach. Tylko sprzątać potem mi się nie chce 😂😂 lubię dobrze zjeść :D i zapewniam, że 90% potraw jest szybka i prosta w przygotowaniu!

Do góry