reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Tak! U nas pomidor w każdej postaci - surowy normalnie ze skórką pokrojony w wąskie kawałki podaje to potrafi tylko pomidora zjeść i nawet chleb zostawić. Makaron z sosem pomidorowym to hit. Brokuł i kalafior i ogórek kiszony też 🙈🙈
Bardziej pytasz o produkty czy o przepisy?
Jeśli o to drugie to u nas właśnie ten makaron z sosem pomidorowym, klopsy z mięsa i warzyw z rosołu, omlet z warzywami, bułka z kremowym białym serkiem, potrawka z indyka z batatami i porem. Ogólnie wszelkie potrawki z mięsem i warzywami wchodzą super. Pulpety z soczewicy i kaszy pęczak. Makaron ze szpinakiem. Kotleciki jajeczne. I pierogi z jagodami :)
Ekstra! Moj mieso i ryby wciaga pod kazda postacia, ale nie mam pomyslow na dania bez mieska. Niestety na pomidora jest uczulony (wysypka na calym ciele i rozwolnienie), a tez dalby sie za niego pokroic. Skad nierzesz przepisy?

Dziewczyny nie wiem czy to normalne, ale wlaczylam sobie piosenki świąteczne i tak dobrze mi się przy tym sprzata 😂 ja to serio czuje święta 😂😂

Załączniki

• IMG_20211106_093730.jpg
    IMG_20211106_093730.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 68
Dziewczyny nie wiem czy to normalne, ale wlaczylam sobie piosenki świąteczne i tak dobrze mi się przy tym sprzata 😂 ja to serio czuje święta 😂😂
Jak Ty mozesz sprzatac przy dzieciach? Moj jak tylko wstane to jest ryk jakby obdzieri ze skory-trzeba sie z nim bawic. A tak mi sie marzy sprzatanie za dnia a nie w nocy

Jak Ty mozesz sprzatac przy dzieciach? Moj jak tylko wstane to jest ryk jakby obdzieri ze skory-trzeba sie z nim bawic. A tak mi sie marzy sprzatanie za dnia a nie w nocy
Baska bawi sie u siebie klockami. Hanka w krzesełku ma jedzenie więc jest zadowolona. Ja wtedy mogę odkurzyć i oczywiście umyć podloge 😂😂a później na raty cos robie.

Ekstra! Moj mieso i ryby wciaga pod kazda postacia, ale nie mam pomyslow na dania bez mieska. Niestety na pomidora jest uczulony (wysypka na calym ciele i rozwolnienie), a tez dalby sie za niego pokroic. Skad nierzesz przepisy?
Z głowy :D raczej robię na oko tak jak nam tylko bez soli i cukru. mój też taki mięsny 🙈 ale właśnie pulpety można fajnie zrobić np z kaszy i warzyw tak, że nie pozna, że są bez mięsa :D a co do pomidora to u nas podobna sława cieszy się papryka czerwona, może u Was też zda egzamin(np sos pomidorowy można zmienic na paprykowy). Ogolnie to większość dan przyrządzam tym samym schematem tylko np zmieniam jakieś składniki. Dzisiaj na śniadanie jedliśmy gofry z cukinią i papryką :D kozackie :D
A co do obiadków bezmiesnych to ja właśnie często mam pomrozone dla młodego Zblendowane "zupki" np curry z ciecierzycy z ryżem, kalafiorowa z kaszą, makaron z brokułami. Jak robię zupę to część odkładam dla młodego i blenduje i mroze, a resztę mamy na świeżo.na obiad. Za każdym razem mięso i warzywa z zupy idą na klopsy albo pasztet. I tak co tydzień :D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny powiedzcie mi i doradźcie !
Brałyście może antybiotyk ? Ja niestety brałam w 15 tygodniu Augumentin na zapalenie zęba …
Później złapała mnie angina w 24 tygodniu wiec znowu antybiotyk tym razem Amotaks wyleczyłam i znów dopadło mnie kaszel katar jestem w 26 tygodniu byłam u lekarza niby wszystko w porządku miałam się inhalować i domowe sposoby w razie jakby mi się pogorszyło lub nie przeszło mam brać Zinnat ! 🙈 i niestety nic mi się nie poprawia jeszcze widzę biały nalot na gardle podejrzewam ze pewnie znów angina i moje pytanie jest takie ile razy brałyście antybiotyk ? I co o tym myślicie brać następny już trzeci 😱 czy leczyć się sama 😞 Troszkę sie obawiam 😞

reklama
Hej dziewczyny powiedzcie mi i doradźcie !
Brałyście może antybiotyk ? Ja niestety brałam w 15 tygodniu Augumentin na zapalenie zęba …
Później złapała mnie angina w 24 tygodniu wiec znowu antybiotyk tym razem Amotaks wyleczyłam i znów dopadło mnie kaszel katar jestem w 26 tygodniu byłam u lekarza niby wszystko w porządku miałam się inhalować i domowe sposoby w razie jakby mi się pogorszyło lub nie przeszło mam brać Zinnat ! 🙈 i niestety nic mi się nie poprawia jeszcze widzę biały nalot na gardle podejrzewam ze pewnie znów angina i moje pytanie jest takie ile razy brałyście antybiotyk ? I co o tym myślicie brać następny już trzeci 😱 czy leczyć się sama 😞 Troszkę sie obawiam 😞
Ja nigdy nie brałam antybiotyku w ciąży bo nie chorowałam 🙂

Do góry