reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Tak (poza pierogami :D), ale ja gotuję dla wszystkich, nie robię dla młodego osobno. Czasami jak mamy jakiś "cięższy" obiad to mu np z części składników blenduje jakaś zupkę. Ja ogólnie kocham gotować :D mogłabym stać ciągle przy garach. Tylko sprzątać potem mi się nie chce 😂😂 lubię dobrze zjeść :D i zapewniam, że 90% potraw jest szybka i prosta w przygotowaniu!
To ja też lubię gotować, tylko po tym sprzatac średnio 😂😂 u nas ogórek kiszony też hit! :)

reklama
Tak (poza pierogami :D), ale ja gotuję dla wszystkich, nie robię dla młodego osobno. Czasami jak mamy jakiś "cięższy" obiad to mu np z części składników blenduje jakaś zupkę. Ja ogólnie kocham gotować :D mogłabym stać ciągle przy garach. Tylko sprzątać potem mi się nie chce 😂😂 lubię dobrze zjeść :D i zapewniam, że 90% potraw jest szybka i prosta w przygotowaniu!
No wiem wiem, wysylalas nawet jakies szybkie przepisy. I wszystko brzmialo zdrowo i smakowicie 😏🥰 powinnas nam stworzyc jakas ksiazke kucharska przepisów by rosenberg 😁😍

Jej ile te wasze dzieci jedzą. Mój to tylko mleko 🤣
Moja juz calkiem sporo wpylala, a ostatnio ma sniadanie 3łyżeczko i to wszystko 😳 kolacja to samo. Mam podejrzenie ze chce mnie wrobic w blw, bo do raczek bierze chetnie. Tylko ile pozniej tego ląduje w brzuchu… kto to wie 🤦‍♀️

Dziewczyny, macie jakies hity jedzeniowe, ktore Wasze maluchy uwielbiaja? Moj teraz wcina absolutnie wszystko i to w kawalkach (no chyba, ze wybitnie nie lubi-brokul podany z lososiem prosto do buzi-zawsze wydlubie brokula a teszte zje). Potrzebuje sie zainspirowac.
U nas nie ma jakiegoś faworyta, raczej wszystko co mu daję, to ładnie je. Omlet, jajecznica, jajko gotowane z musem z cukini, ryba w warzywach (robiłam z jarzynami i z papryką i pomidorem- obie za drugim razem mega podeszły, za pierwszy bez przekonania), kaszka z owocami, jogurt z bananem, bułka z serkiem/konfiturą, pulpety drobiowo-warzywne. Z zup to tylko rosół i jarzynowa. Ale ja daję też często słoiczki, bo nie zawsze mam czas i chęć, by dodatkowo coś mu gotować 😉

Ja też sama gotuje dla małego 😂

Jej ile te wasze dzieci jedzą. Mój to tylko mleko 🤣
Mój też głównie mleko :D ja dalej mam z 8 karmień na dobe standardowo, czasem pewnie więcej... Nawet nie liczę, ale bywa że chce pierś co dwie godziny albo i częściej. No i podaje mu coś stałego zawsze jak my siadamy do posiłku. Ale troszkę tylko, np jednego małego pulpecika albo troszkę makaronu. Jak karmie łyżeczka to zjada więcej, wiadomo :D

reklama
Mój też głównie mleko :D ja dalej mam z 8 karmień na dobe standardowo, czasem pewnie więcej... Nawet nie liczę, ale bywa że chce pierś co dwie godziny albo i częściej. No i podaje mu coś stałego zawsze jak my siadamy do posiłku. Ale troszkę tylko, np jednego małego pulpecika albo troszkę makaronu. Jak karmie łyżeczka to zjada więcej, wiadomo :D
Ja właśnie nie pamiętam kiedy jadłam obiad, a stary to głównie wieczorami jak z roboty wraca, więc u nas totalna lipa z posiłkami. Standardowo dostaje tylko owoce z tubki codziennie, jogurt, ale właśnie brakuje mi jakiegoś obiadu 🤣

Do góry