reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas chyba jest skok a do tego zeby i katar😱 bo nocki są tragiczne a dzisiaj to prawie w ogóle nie spałam, za każdym razem jak zaczynałam zasypiać to pobudka i straszny płacz 🤯 już mam dosyć a tu cały dzień przed nami😱
U nas poszedł spać po 24 o wstał o 6 z milionami pobudek. Biedne dziecko, 4 zęby naraz to musi być dramat.

reklama
N
U nas poszedł spać po 24 o wstał o 6 z milionami pobudek. Biedne dziecko, 4 zęby naraz to musi być dramat.
U nas chyba jest skok a do tego zeby i katar😱 bo nocki są tragiczne a dzisiaj to prawie w ogóle nie spałam, za każdym razem jak zaczynałam zasypiać to pobudka i straszny płacz 🤯 już mam dosyć a tu cały dzień przed nami😱
Łącze się w bólu. U nas nadal idzie gora, mala płaczliwa tak samo. W nocy nie zdążę usnac a ona już wstaje. Pogoda do bani. A moje zmeczenie sięga apogeum.... nie wiem jak długo jeszcze pociągnę ale szczerze to ledwo zyje

U nas też kiepska nocka, pierwsza od jakiegoś czasu. Zasnął standardowo przed 20, ale obudził się już o 22:30 na mleko a potem już do rana co chwilę budzenie się z okropnym płaczem. Aż mu w nocy dałam pedicetamol bo już nie wiedziałam jak mu pomóc. Ostatecznie wstał jak zwykle o 5:30 :p dzisiaj idę z nim do pediatry na kontrolę, bo już nie charczy i nie ma katarku... Oby już byli okej...

A przebiły się już? Bo u nas są już na wylocie ale jeszcze się nie przebiły 😭
Tak przebiły się. Chyba, bo nie da się dotknąć, ale wyglądają jakby wyszły.

N

Łącze się w bólu. U nas nadal idzie gora, mala płaczliwa tak samo. W nocy nie zdążę usnac a ona już wstaje. Pogoda do bani. A moje zmeczenie sięga apogeum.... nie wiem jak długo jeszcze pociągnę ale szczerze to ledwo zyje
Ja to samo, ledwo zyje... Dopiero śniadanie jem, bo poszedł o dziwo na drzemkę, ale dom to totalna Kambodża.

Oo a napiszesz mi jakiego uzywasz i co ile wymieniasz? Tak slyszalam ze po wlosach bardzo czuc roznice. A cera?
Musze Meza zapytac, jak wroci-on sie zajmuje strona techniczna. Mysle, ze cera tez lepsza, ale odkad utknelam w domu w coazy to sie nie maluje i nie uzywam balsamow-nie wiem co najbardziej pomoglo, ale ogolnie mialam bardzysucha cere a teraz jest normalna.

Nie radzimy… ja niedlugo chyba trafie do psychiatryka 😉 mam ogromny rozstrój emocji. Ciężko jest.
Kurcze, u mnie tez. Ciesze sie, ze mam zdrowe dziecko, ale ostatnio jak on sie budzi o 4 (bo sie nie przestawil, a przypominam, ze moje dziecko nigdy nie mialo drzemek w dzien), to nie mam sily do niego isc. Musze cos zrobic dla siebie, bo zamiast sie cieszyc czasem z synkiem, to ciagle mysle jaka jestem zmeczona-a bardzo nie chce, zeby on to odczuwal.

Tak przebiły się. Chyba, bo nie da się dotknąć, ale wyglądają jakby wyszły.

Ja to samo, ledwo zyje... Dopiero śniadanie jem, bo poszedł o dziwo na drzemkę, ale dom to totalna Kambodża.
Postukaj łyżeczka w zeby, jak będzie dźwięk to znaczy, że przebite :D a próbowałaś Alkowi dać coś przeciwbólowego? Ja młodemu daje Nurofen jak już marudzi bardzo wieczorem i grzebie kciukiem w dziąsłach. Śpi stosunkowo ładnie. A jak nie dam to się przebudza dużo szybciej z płaczem.

Łączę się w bólu... Co usnelam ona wstawala.... Teraz próbuje ja uspic ale Panienka chyba inne plany ma. Mam brudna podłogę i nie mogę przestać o niej myśleć że muszę ją umyć 😂😂

reklama
Postukaj łyżeczka w zeby, jak będzie dźwięk to znaczy, że przebite :D a próbowałaś Alkowi dać coś przeciwbólowego? Ja młodemu daje Nurofen jak już marudzi bardzo wieczorem i grzebie kciukiem w dziąsłach. Śpi stosunkowo ładnie. A jak nie dam to się przebudza dużo szybciej z płaczem.
Oczywiście że dałam, chyba go pobudził, że tak późno poszedł spać 🤣🤣

Do góry